Άνοιξη για τα παιδιά με τις "Μορφές Έκφρασης" και τη νέα τους παράσταση

Με μια ολοκαίνουργια παράσταση αλλά και τρεις ακόμα που έχουν αγαπηθεί από το κοινό εδώ και πολλά χρόνια μας περιμένει η ομάδα παιδικού θεάτρου στο θέατρό της αλλά και στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο.

Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας

Η παιδική σκηνή του θεάτρου "Μορφές Έκφρασης” που από το 2010 λειτουργεί με επικεφαλή την Άννα-Σεβαστή Τζίμα με οδηγό την αγάπη των μελών της για το παιδί και τη δημιουργία παραστάσεων και δράσεων που το αφορούν, μπαίνει δυναμικά στην Άνοιξη με μια ολοκαίνουργια παράσταση αλλά και τρεις ακόμα που έχουν αγαπηθεί από το κοινό, όχι μόνο στον ομώνυμο θεατρικό χώρο της ομάδας αλλά και στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο. Από 8/4 ξεκινούν τα "Μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας”. Μια παράσταση που δημιούργησε η ομάδα, σε κείμενο, σκηνοθεσία και μουσική της Άννας-Σεβαστής Τζίμα, με στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σε σχέση με το περιβάλλον, μαθαίνοντάς τους την αξία του νερού, τη σημασία της βροχής, τον κύκλο του στη φύση, από το βυθό μέχρι τα ποτάμια και τα σύννεφα, καθώς και τις έννοιες της εξάτμισης και της συμπύκνωσης. Ζωντανή μουσική επί σκηνής, τραγούδι, χορός και διάδραση παρασέρνουν τα παιδιά από 4 έως 12 ετών σε αυτή την τρυφερή και διασκεδαστική ιστορία.

Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας
"Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας"

Η υπόθεση

Η κοινωνία του βυθού είναι ανάστατη και τα τηλέφωνα στο γραφείο του ντετέκτιβ "Ψάξεβρεστους” χτυπάνε ακατάπαυστα. Όλοι αναρωτιούνται πού είναι η κυρία Νεροσταγόνα αφού έχει εξαφανιστεί εδώ και τρεις μέρες. Οι φίλοι της ανησυχούν και ο δαιμόνιος ντετέκτιβ πρέπει να τη βρει. Ακολουθώντας ένα-ένα τα στοιχεία, ανακρίνει τους κατοίκους του βυθού και ανακαλύπτει ότι όλα ξεκίνησαν μια μέρα μετά το Χορό των Μεδουσών. Οι φίλες της Δρόσω και Σταλίτσα έχουν εξαφανιστεί και αυτές μαζί της. Θα καταφέρει άραγε ο δαιμόνιος ντετέκτιβ να ανακαλύψει ποια είναι τα σχέδια τους;
Παίζουν οι Αλίκη Ζωγράφου, Δημήτρης Σκούρτης, Ελένη Σφετσιώρη, Ιωάννα Φρουδαράκη. 

Παραστάσεις στο θέατρο "Μορφές Έκφρασης”: Σάββατο 8, 22, 29 Απριλίου.
Παραστάσεις στον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο: Σάββατο 6, 13, 27 Μαΐου, Σάββατο 3, 10, 17, 24 Ιουνίου

Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας
"Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας"

Συνεχίζεται παράλληλα η επιτυχημένη μουσική παράσταση "Ο δράκος των χρωμάτων" που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα περισσότεροι από 5.000 θεατές στον καταπράσινο Κήπο Διομήδους για τους μικρούς θεατές ηλικίας 3-7 ετών. Μέσα από ένα ευφάνταστο σκηνικό παιχνίδι που μιλά για τα χρώματα, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους ακολουθούμε το ταξίδι ενός λιχούδη δράκου που τριγυρνούσε πεινασμένος στο πολύχρωμο δάσος. Στο τέλος δεν άντεξε και έφαγε όλα τα χρώματα γιατί του θύμιζαν διαφορετικά νόστιμα γλυκά. Τι θα συμβεί άραγε τώρα που ο κόσμος έμεινε χωρίς χρώματα; 

Κυριακή 9/4, Μ. Δευτέρα 10/4, Μ. Τρίτη 11/4, Τετάρτη 19/4, Πέμπτη 20/4
Κυριακή 23 & 30/4, 7, 14, 28/5, 4, 11, 18, 25/6

Ο δράκος των χρωμάτων
"Ο δράκος των χρωμάτων"

Μια νύχτα, όπως όλες τις άλλες, ο διάσημος εξερευνητής των άστρων, Ο κ. Πικ, παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο του τ’ άστρα. Όμως εκείνη την ξεχωριστή μέρα θα ανακαλύψει, μέσα από πολλές μετρήσεις και υπολογισμούς, πως τα αστέρια χάνουν σιγά σιγά τη λάμψη τους. Το φαινόμενο αυτό θα αναστατώσει την παγκόσμια κοινότητα και ο μόνος που θα μπορούσε να ερευνήσει το θέμα είναι φυσικά ο κύριος Πικ. Η παράσταση λειτουργεί ως ένα εργαστήρι συναισθημάτων με παιχνίδι και ζωντανή μουσική, όπου τα παιδιά μέσα από την περιπέτεια του κυρίου Πικ θα γνωρίσουν αλλά και θα παίξουν με τα συναισθήματα. Το "Απίστευτο ταξίδι του κ. Πικ" συνεχίζεται στο θέατρο "Μορφές Έκφρασης”, τις Κυριακές 9, 23 και 30/4. "Στο τέλος της παράστασης θα ζωγραφίσουμε με τα παιδιά τον χάρτη των συναισθημάτων, έτσι ώστε να μην ξεχάσουμε ποτέ το απίστευτο ταξίδι που κάναμε μαζί του!”, μας υπενθυμίζουν οι συντελεστές της παράστασης.

Το απίστευτο ταξίδι του κ. Πικ
Το απίστευτο ταξίδι του κ. Πικ

Η πολύχρωμη παράσταση των "Μορφών Έκφρασης” "Κούκου, μια βόλτα στο δάσος” συνεχίζεται τις Κυριακές 9, 23 και 30 Απριλίου. Μια βιωματική παράσταση-παιχνίδι που μέσα από ένα παραμύθι μυεί τα βρέφη από 18 μηνών μέχρι και παιδιά 5 ετών στη μελωδία, το ρυθμό και σε άλλες ιδιότητες της μουσικής. Στην παράσταση χρησιμοποιούνται body percussion και φυσικά μουσικά όργανα, τα οποία ακολουθούν τα παιδιά σε όλη την πορεία της παράστασης μαζί με τις περιπέτειες του ήρωα, ενώ ταυτόχρονα μαθαίνουν όχι μόνο για τη μουσική αλλά και για τους ήχους της φύσης. Η μουσική σύνθεση είναι βασισμένη στο μουσικοπαιδαγωγικό σύστημα του Carl Orff.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το απίστευτο ταξίδι του κ. Πικ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Τα παιδιά ανακαλύπτουν τα συναισθήματα μέσα από ένα φανταστικό ταξίδι στο Σύμπαν

Ο δράκος των χρωμάτων

  • Σκηνική Σύνθεση
  • Διάρκεια: 60 '

Η διαδραστική μουσική παράσταση για τα χρώματα, τη διαφορετικότητα και τον σεβασμό προς τους άλλους, που έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα χιλιάδες θεατές, επιστρέφει με πολλή μουσική, τραγούδι και χορό. Πρωταγωνιστής είναι ένας λιχούδης δράκος που τριγυρνούσε στο πολύχρωμο δάσος τόσο πεινασμένος που έφαγε όλα τα χρώματα γιατί του θύμιζαν διαφορετικά γλυκά. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Ένα παραμυθένιο ταξίδι στο δάσος, με ζωντανή μουσική, θεατρικό παιχνίδι και διάδραση, για την αξία της φιλίας αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού που μέσα από την ιστορία του ήρωα μυεί τα παιδιά στη μελωδία, τον ρυθμό και άλλες ιδιότητες της μουσικής, ενώ έρχονται σε επαφή με φυσικά μουσικά όργανα αλλά και την τεχνική του body percussion, ιδανικά για να αναπαράγουν ήχους της φύσης. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Τα μυστικά ταξίδια της νεροσταγόνας

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Η κοινωνία του βυθού είναι ανάστατη από τη στιγμή που χάθηκε η κυρία Νεροσταγόνα. Οι φίλοι της ανησυχούν και ένας δαιμόνιος ντετέκτιβ ψάχνει να τη βρει. Αυτή είναι με δυο λόγια η ολοκαίνουργια παραμυθένια ιστορία που παρουσιάζει η γνωστή ομάδα, σε μια παράσταση για τον κύκλο του νερού, τις έννοιες της εξάτμισης και της συμπύκνωσης, καθώς και τη σημασία της βροχής για τη φύση, επενδεδυμένη με ζωντανή μουσική και τραγούδια.

Βοτανικός Κήπος Διομήδους

Τέρμα Ιεράς Οδού, Χαϊδάρι
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.