"Ζωγράφισε κι εσύ τι ονειρεύεται η Καρυάτιδα" στο Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης και ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος προσκαλούν παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών και τους γονείς τους να ζωγραφίσουν σε μια ανοιχτή γιορτή συμμετέχοντας στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής #3.191 km project.

Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης

Το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης σε συνεργασία με τον αγαπημένο συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Βαγγέλη Ηλιόπουλο, προσκαλεί στις 19/3 (9.30 π.μ) παιδιά ηλικίας 5 – 12 ετών και τους γονείς τους, να ζωγραφίσουν, με αφορμή το τελευταίο βιβλίο του κ. Ηλιόπουλου, "Τα βράδια ονειρεύομαι ότι είμαι σπίτι μου" από τις εκδόσεις Παιδική Νομική Βιβλιοθήκη, συμμετέχοντας με αυτόν τον τρόπο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής, # 3.191 km project.

Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον συγγραφέα και να μάθουν πως γεννήθηκε η ιδέα του βιβλίου. Στη συνέχεια θα ζωγραφίσουν το όνειρο της Καρυάτιδας που βρίσκεται στο Λονδίνο και ονειρεύεται να επιστρέψει στην Ελλάδα για να βρει τις αδερφές της. Με μέσο την Τέχνη και οδηγό τα συναισθήματα, τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία της Καρυάτιδας που βρίσκεται αποκομμένη βίαια από το οικοδόμημά της με την ελπίδα της επιστροφής εκεί όπου ανήκει. Για τη (δωρεάν) συμμετοχή στο εικαστικό εργαστήρι που υλοποιεί η Αθανασία Σκληρού, επιμελήτρια ΜΕΠΤ, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση στοιχείων και συγκατάθεση γονέα ενώ όλα τα υλικά παρέχονται από το Μουσείο.

Απαραίτητη προϋπόθεση η συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας  ΕΔΩ. | Εργαστήριο 1: 10 π.μ -11 π.μ | Εργαστήριο 2: 11 π.μ-12 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.