Η "Οικογένεια Νώε" στο "Πόρτα" μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων

Το αγαπημένο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου συνεχίζεται, μεγαλώνοντας ακόμη μία γενιά θεατών.

Οικογένεια Νώε © Πάτροκλος Σκαφίδας

Η "Οικογένεια Νώε", το αγαπημένο έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου και του Θωμά Μοσχόπουλου, έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2022 και συνεχίζει με μεγάλη επιτυχία της παραστάσεις της μέχρι και την Κυριακή των Βαΐων (9 Απριλίου).

Οικογένεια Νώε
© Πάτροκλος Σκαφίδας

Είναι η τρίτη φορά που το έργο ανεβαίνει στην Μικρή Πόρτα, μετά το πρώτο της ανέβασμα το 1996, και συγκαταλέγεται και πάλι στις αγαπημένες παραστάσεις μικρών και μεγάλων, μεγαλώνοντας ακόμη μία γενιά θεατών. Αυτή τη φορά τη σκηνοθεσία μοιράζονται ο Θωμάς Μοσχόπουλος και η Σοφία Πάσχου, αναδεικνύοντας πως εικοσιπέντε χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα, η παράσταση παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ, καθώς η κλιματική αλλαγή εξακολουθεί να είναι κύριο θέμα συζήτησης και η ανθρωπότητα αναζητά ακόμα τις κατάλληλες λύσεις. Με χιούμορ και σασπένς, με αγωνία και τρυφερότητα, η παράσταση μας δείχνει πως η "Οικογένεια Νώε" θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς. 

Οικογένεια Νώε
© Πάτροκλος Σκαφίδας

Στην "Οικογένεια Νώε", ο μόνος που δείχνει να αντιλαμβάνεται τον κίνδυνο που έρχεται είναι ο ίδιος ο Νώε. Τα παιδιά του ενοχλούνται από την έξαψή του να ολοκληρώσει το παράξενο μηχάνημα που κατασκευάζει. Η νύφη του αγανακτεί με τα χτυπήματα που ακούγονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, λόγω των εργασιών που κάνει ο Νώε στην ταράτσα. Κι όταν αρχίσει να βρέχει, τα σχολεία κλείνουν, τα σπίτια πλημμυρίζουν και αντικείμενα από το σπίτι αρχίζουν να εξαφανίζονται, καθώς ο Νώε τα μεταφέρει στην ταράτσα, μαζί με όσα ζώα μπορεί. Μόνο όταν ο κατακλυσμός έρχεται καταλαβαίνει η οικογένεια την αξία της επιμονής του.

Οικογένεια Νώε
© Πάτροκλος Σκαφίδας

Παίζουν οι Παύλος Παυλίδης, Ελένη Δαφνή, Πολύκαρπος Φιλιππίδης, Στέφη Ποuλοπούλου, Μαρία Μοσχούρη, Άλκης Μπακογιάννηςμ και Σπύρος Μαραγκουδάκης.

Προπώληση εισιτηρίων μέσω Viva.gr 
 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Οικογένεια Νώε

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 85 '

Η μεγάλη επιτυχία επιστρέφει στη σκηνή για να μιλήσει για την οικολογία, την προστασία των ζώων και τη σχέση μας με τη φύση, με χιούμορ, σασπένς και τρυφερότητα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.