Η εικονογράφος Σενγκ Σουν Ραταναβάν στην Αθήνα

Η ταλαντούχα εικονογράφος θα παραβρεθεί στην Αθήνα για ένα μοναδικό masterclass στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας ενώ θα παρουσιάσει και το νέο βιβλίο στο οποίο συνεργάστηκε με τη συγγραφέα Ροδούλα Παππά.

Ratanavan

Μετά το πολυβραβευμένο "Στη μύτη του κουταβιού, μια ακριδούλα", η Ροδούλα Παππά συνεργάστηκε ξανά με την εικονογράφο Σενγκ Σουν Ραταναβάν. Το νέο τους βιβλίο, με τίτλο "Με κάθε κλαδάκι και πιο άνοιξη", θα παρουσιαστεί σήμερα στον χώρο Σ22 (Κ. Σμολένσκη 22, Νεάπολη Εξαρχείων), στο πλαίσιο της πρόσκλησης της εικονογράφου από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, όπου χθες η εικονογράφος παρουσίασε ένα ενδιαφέρον masterclass. 

Η Σενγκ Σουν Ραταναβάν είναι εικονογράφος και ζωγράφος. Απόφοιτη της Σχολής Καλών Τεχνών του Παρισιού (École Nationale Supérieure des Beaux-arts de Paris), εκθέτει τακτικά τα έργα της στη Γαλλία και στο εξωτερικό. Το Attends Miyuki ήταν το πρώτο της βιβλίο για νέους. Έκτοτε εικονογράφησε με το ίδιο ταλέντο τα Au lit Miyuki, Merci, Miyuki !, Fleurs de princesses, Mon île, το υφασμάτινο βιβλίο Un câlin tout doux για την La Martinière Jeunesse, πριν συνθέσει το Gaspard dans la nuit, το πρώτο της έργο ως συγγραφέας-εικονογράφος. Στην Ελλάδα, το έργο "Ο Γκασπάρ μέσα στη νύχτα" κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις "Ψυχογιός" το 2021. Οι εκδόσεις "Νεφέλη" κυκλοφόρησαν το "Ώρα να κοιμηθείς γλυκά" το 2018, καθώς και δύο πρωτότυπα άλμπουμ με κείμενα της Ροδούλας Παππά, "Στη μύτη του κουταβιού μια ακριδούλα…: Χαϊκού για τις τέσσερις εποχές" το 2017 και "Με κάθε κλαδάκι και πιο άνοιξη… : Χαϊκού για τις τέσσερις εποχές", που μόλις κυκλοφόρησε.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.