Γνωρίστε το "Γαϊτανάκι της Αποκριάς" και τρεις ακόμα παραστάσεις στις Μορφές Έκφρασης

Με ένα πλούσιο πρόγραμμα παραστάσεων συνεχίζουν οι Μορφές Έκφρασης και ειδικά για τις Απόκριες ενσωματώνουν στο πρόγραμμα τους μια γιορτινή πολύχρωμη παράσταση που εντυπωσιάζει.

Το γαϊτανάκι της Αποκριάς

Βάλτε την αποκριάτικη στολή σας και πάρτε μέρος στην πιο κεφάτη παράσταση που εμπνέεται από τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης. Με μια επιτυχημένη παράσταση γιορτάζουν τα 30 χρόνια παρουσίας στις παραστατικές τέχνες οι Μορφές Έκφρασης, η θεατρική ομάδα του Θωμά Κινδύνη που έχει προσφέρει πολλά στο θέατρο για παιδιά. Βάλτε τις αποκριάτικες στολές σας και κλείστε θέση για το "Γαϊτανάκι της Αποκριάς", που εμπνέεται από τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης. Με ζωντανή μουσική και πολύ παιχνίδι, η παράσταση αυτή φέρνει τα παιδιά κοντά στο πνεύμα της παραδοσιακής Αποκριάς και υπόσχεται σε μικρούς και μεγάλους χαρά και ξεφάντωμα τα Σαββατοκύριακα του Φεβρουαρίου! Οι Μορφές Έκφρασης συνεχίζουν το πλούσιο παραστασιακό τους πρόγραμμα και με άλλες παραστάσεις που παίζονται αυτόν τον μήνα και συνεχίζουν τους επόμενους μήνες.

Διαβάστε Επίσης

Συγκεκριμένα για την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, έχουμε προσθέσει μια επιπλέον παράσταση του "ΚουΚου- Μια βόλτα στο δάσος", στις 12.30 μ. Από το Σάββατο 4 Μαρτίου έως το Σάββατο 8 Απριλίου, θα συνεχιστεί η παράσταση "Το Παιδί και το Κουδουνάκι", στις 5.30 μ.μ. Από την Κυριακή 5 Μαρτίου έως την Κυριακή 9 Απριλίου, θα συνεχιστεί η παράσταση "Το Απίστευτο Ταξίδι του κ.Πικ", στις 5.30 και από την Κυριακή 5 Μαρτίου έως την Κυριακή 9 Απριλίου, θα συνεχιστεί η παράσταση "ΚουΚου- Μια βόλτα στο δάσος", στις 11 μ.μ.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Το παιδί και το κουδουνάκι

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Διαδραστική παράσταση συνοδεία ζωντανής μουσικής, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο λαϊκό παραμύθι για τη δύναμη της συνύπαρξης, της συγχώρεσης, και της αλληλεγγύης.

Κούκου, μια βόλτα στο δάσος

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 50 '

Ένα παραμυθένιο ταξίδι στο δάσος, με ζωντανή μουσική, θεατρικό παιχνίδι και διάδραση, για την αξία της φιλίας αλλά και τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Μια βιωματική αφήγηση παραμυθιού που μέσα από την ιστορία του ήρωα μυεί τα παιδιά στη μελωδία, τον ρυθμό και άλλες ιδιότητες της μουσικής, ενώ έρχονται σε επαφή με φυσικά μουσικά όργανα αλλά και την τεχνική του body percussion, ιδανικά για να αναπαράγουν ήχους της φύσης. Από το 2010 η αγάπη των μελών της ομάδας για το παιδί αλλά και οι εξειδικευμένες σπουδές τους πάνω σε αυτό το κομμάτι, οδήγησαν στη συστηματική δημιουργία δράσεων για το παιδί, με επικεφαλή της παιδικής σκηνής την Άννα-Σεβαστή Τζίμα, η οποία υπογράφει τη δραματουργία και την σκηνοθεσία των παραστάσεων.

Το απίστευτο ταξίδι του κ.Πικ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 60 '

Μια νύχτα, όπως όλες τις άλλες, ο διάσημος εξερευνητής των άστρων, o κ. Πικ, παρατηρούσε με το τηλεσκόπιο του τ’ άστρα. Όμως εκείνη την ξεχωριστή μέρα θα ανακαλύψει, μέσα από πολλές μετρήσεις και υπολογισμούς πως τα αστέρια χάνουν σιγά – σιγά τη λάμψη τους. Αυτό το πολύ ανησυχητικό φαινόμενο θα αναστατώσει, φυσικά, την παγκόσμια κοινότητα. Και ο μόνος που θα μπορούσε να ερευνήσει το θέμα, ήταν φυσικά ο τρανός μας επιστήμονας, ο κ. Πικ. Είχε φτάσει λοιπόν η στιγμή, που πάντα περίμενε, η στιγμή που θα ταξίδευε στο σύμπαν! Το ταξίδι του όμως δεν θα είναι εύκολο, καθώς στο δρόμο του θα συναντήσει απίστευτους πλανήτες. Πλανήτες που είχαν συναισθήματα! Μια παράσταση με παιχνίδι και ζωντανή μουσική.

Το γαϊτανάκι της Αποκριάς

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 60 '

Μια φορά κι έναν Χειμώνα, η Άνοιξη χάθηκε και οι άνθρωποι ένιωθαν πολύ δυστυχισμένοι. Μα ένα μαγικό βράδυ, ένα παιδί μίλησε με το Φεγγάρι! Πιασμένο από ένα σύννεφο και με οδηγό τη μουσική, θα ταξιδέψει πάνω από τον κόσμο για βρει τον τρόπο να φέρει πίσω την Άνοιξη και τα τραγούδια με το Γαϊτανάκι της Αποκριάς. Ελάτε μεταμφιεσμένοι και βοηθήστε την Άνοιξη να βρει το δρόμο της και να γεμίσει τον κόσμο με χαρά και χρώματα. Στην παράσταση πάντα υπάρχει μουσική που παρακινεί σε παιχνίδι και χορό. Και αφού οι μικροί θεατές βρουν την Άνοιξη, θα βρεθούν προσκεκλημένοι στον πιο αστείο γάμο. Η ελληνική παραδοσιακή Αποκριά συναντιέται με τα παιδιά του σήμερα, δίνοντάς τους την ευκαιρία να γνωρίσουν, αλλά και να απολαύσουν τις Απόκριες μ’ έναν μοναδικό τρόπο.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.