Οι πιο δημιουργικές Κυριακές στο Μουσείο Πειραμάτων

Οι επιστήμες γίνονται παιχνίδι και τα πειράματα φέρνουν τη χαρά της ανακάλυψης στους μικρούς επιστήμονες 7 ετών και άνω, αλλά και τους πολύ μικρούς επιστήμονες 4 έως 6 ετών, που πειραματίζονται μαζί με τους γονείς τους.

Μουσείο Πειραμάτων

Το Μουσείο Πειραμάτων υποδέχεται το 2023 με τα αγαπημένα κυριακάτικα εργαστήρια των μικρών επιστημόνων. Την Κυριακή 29 Ιανουαρίου οι επιστήμες γίνονται παιχνίδι και τα πειράματα φέρνουν τη χαρά της ανακάλυψης στους μικρούς επιστήμονες 7 ετών και άνω, αλλά και τους πολύ μικρούς επιστήμονες 4 έως 6 ετών, που πειραματίζονται μαζί με τους γονείς τους.

Για τους πιο μεγάλους επιστήμονες 8-12 ετών, το Μουσείο Πειραμάτων Αγίου Δημητρίου διαθέτει το πρώτο Science Escape Room με πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας. Το σενάριο μυστηρίου και γνώσης "Thomas Edison Edition", μέσα στο ρεαλιστικό σκηνικό του σπιτιού του μικρού Θωμά, μάς καλεί να απαντήσουμε στο κρίσιμο ερώτημα: "Τελικά, επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;".

Πειράματα από την κουζίνα μας       

Junior Science για παιδιά 4-6 ετών με ενήλικο συνοδό | 11 π.μ. - 12 μ.μ. & 12.30 - 1.30 μ.μ.

Τι μπορεί να κάνει κάποιος με ξύδι, νερό, πατάτες, κρεμμύδια, αλάτι και άλλα υλικά από την κουζίνα της μαμάς; Δε θα βρείτε την απάντηση σε βιβλία μαγειρικής, αλλά μπορείτε να κάνετε τα καλύτερα σπιτικά… πειράματα. Αυτά που οι συμμετέχοντες θα μάθουν στο Μουσείο Πειραμάτων μπορούν να τα κάνουν ξανά και ξανά στο σπίτι, γιατί κάθε κουζίνα μπορεί να γίνει το καλύτερο εργαστήριο.

Κόστος συμμετοχής: 10€/1 παιδί με 1 ενήλικα και 15€/2 παιδιά με 1 ενήλικα ή 1 παιδί με 2 ενήλικες

Οπτική - Φως και χρώμα

Για παιδιά 7-11 ετών | 12.15 - 1.30 μ.μ.

Τι είναι το φως, κύμα ή σωματίδια; Η ερώτηση που δίχαζε για χρόνια τους επιστήμονες γίνεται αφορμή για ένα παιχνίδι με το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Η συνέχεια αποδεικνύεται ακόμα πιο συναρπαστική με πειράματα μέσα στο σκοτάδι. Ιδιότητες του φωτός, ανάκλαση, ολική ανάκλαση, απορρόφηση, σκέδαση και άλλα φαινόμενα ζωντανεύουν μέσα από τα πειράματα. 

Κόστος συμμετοχής: 10€/παιδί και 8€/παιδί για αδέλφια ή φίλους

The science escape room - Thomas Edison edition: Επιστήμονας γεννιέσαι ή γίνεσαι;

Για παιδιά 8-12 ετών | 11 π.μ. - 12 μ.μ.

Οι μικροί συμμετέχοντες πρέπει να βοηθήσουν τον νεαρό Θωμά να ανακαλύψει εάν είναι ή όχι απόγονος του Thomas Edison. Εξασκούν την παρατηρητικότητά τους, αξιοποιούν τις γνώσεις τους, κερδίζουν νέες μέσα από πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας και τελικά φθάνουν στην αλήθεια.

Η δραστηριότητα έχει ψυχαγωγικό, αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και είναι σχεδιασμένη με τα χαρακτηριστικά δράσης ενός escape room, χωρίς όμως το άγχος της εξόδου από οποιονδήποτε κλειστό χώρο. Για λόγους ασφαλείας, κατά τη συμμετοχή των παιδιών υπάρχει διαρκής παρουσία και επίβλεψη από εκπαιδευτικό του Μουσείου Πειραμάτων, με τη φυσική του παρουσία εντός του χώρου και όχι από μακριά μέσω κάμερας.

Κόστος συμμετοχής: 12€/άτομο και 10€/άτομο, για αδέλφια ή φίλους

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Μουσείο Πειραμάτων

Συβρισσαρίου 6 (Καισαριανή) & Θάλειας 3 (Άγιος Δημήτριος)
  • Βινιέτες δημιουργικής απασχόλησης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.