Δυο διαχρονικές ιστορίες από τη Γιούλη Ηλιοπούλου

Χριστούγεννα του Σκρουτζ
Τα "Χριστούγεννα του Σκρουτζ" ζωντανεύουν για 6η χρονιά στο Ιντεάλ από έναν πολυμελή θίασο του οποίου ηγείται ο Τάκης Παπαματθαίου στο ρόλο του πιο εμβληματικού φιλάργυρου ήρωα, αλλά και ο Αναστάσης Κολοβός στο ρόλο του πνεύματος των παρόντων Χριστουγέννων. Στην παράσταση, την παραμονή των Χριστουγέννων επισκέπτεται τον Εμπενίζερ Σκρουτζ το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του, Τζέικομπ Μάρλεϊ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να δει τη ζωή μέσα από μια πιο γενναιόδωρη ματιά. Με εντυπωσιακά (περιστροφικά) σκηνικά του Μιχάλη Σδούγκου και τα κοστούμια εποχής της Τζούλιας Μάρκο συνδυασμένα με βιντεοπροβολές 3D παρουσιάζει η Γιούλη Ηλιοπούλουμ μια νέα εκδοχή του "Όλιβερ Τουίστ" του Καρόλου Ντίκενς στο θέατρο Πειραιώς 131. Ο Όλιβερ γίνεται σύμβολο ελπίδας και αισιοδοξίας, που μας θυμίζει ποιες είναι οι πραγματικές αξίες στη ζωή, οι οποίες μπορούν να διατηρήσουν το παιδί που κρύβουμε μέσα μας ζωντανό.

Περισσότερες πληροφορίες

Τα Χριστούγεννα του Σκρουτζ

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 90 '

Αντλώντας έμπνευση από την ιστορία του Ντίκενς, η παράσταση καταδεικνύει για 7η χρονιά την αγάπη, την προσφορά και τη φιλανθρωπία ως τα μυστικά της ευτυχίας, με τον Τάκη Παπαματθαίου στον ομώνυμο ρόλο και τον Αναστάση Κολοβό ως Μάρλεϊ και χριστουγεννιάτικο πνεύμα του παρόντος. Ο φιλάργυρος Εμπενίζερ Σκρουτζ, ο θρυλικός ήρωας του Ντίκενς, είναι ένας πολύ πλούσιος, αλλά μίζερος και σκληρός άνθρωπος, δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και γενναιοδωρία και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη. Την παραμονή των Χριστουγέννων τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του Τζέικομπ Μάρλευ και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει και να δει τη ζωή του και τους ανθρώπους με άλλα μάτια. Την επίσκεψη αυτή θα ακολουθήσουν κι άλλοι παράξενοι επισκέπτες, τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων, που θα του δείξουν την αλήθεια και τα λάθη του. Τον ταξιδεύουν στο παρελθόν, στο παρόν αλλά και στις άθλιες εικόνες που τον περιμένουν στο μέλλον του, αν δεν αποφασίσει να αλλάξει τον τρόπο που σκέπτεται και ενεργεί.

Όλιβερ Τουίστ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 90 '

Ένας 20μελής θίασος, που αποτελείται από ηθοποιούς και παιδιά, μιλά για τις αξίες της ζωής μέσα από την ιστορία ενός ορφανού αγοριού που μετατράπηκε σε σύμβολο ελπίδας κι αισιοδοξίας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.