"Πράκτορες του Πλανήτη": Η Ελένη Ανδρεάδη γράφει για την παιδική σειρά βιβλίων που έγινε παράσταση

Για τη φύση και την κλιματική αλλαγή μιλά η παράσταση “Πράκτορες του Πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών” που παίζεται στο θέατρο Βέμπο.

Πράκτορες του πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών

Η bestseller σειρά βιβλίων της Ελένης Ανδρεάδη έγινε φέτος παράσταση και η συγγραφέας, που συμμετέχει και στη θεατρική διασκευή του "Πράκτορες του πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών” από κοινού με τους Άγγελο Κλωνάρη και Παύλο Μητσόπουλο, γράφει για την περιπέτεια που μιλά για τη φύση και την κλιματική αλλαγή και το πώς μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη. Είστε έτοιμοι για μια άκρως απόρρητη μυστική αποστολή της επίλεκτης ομάδας των Πρακτόρων του Πλανήτη;

"Στην παιδική παράσταση οι "Πράκτορες του Πλανήτη: Τα τέρατα των θαλασσών” στο θέατρο Βέμπο, είκοσι συντελεστές έχουν δουλέψει πολύ και υπόσχονται διάδραση με το κοινό, με κινούμενα σχέδια, πολλά τρελά χταποδάκια και τραγούδια που θα φύγετε τραγουδώντας την υπόλοιπη εβδομάδα. Ο υπερκακός Ιβάν φον Βαμπάουερ, που ζωντανεύει στη σκηνή ο Συμεών Τσακίρης, έχει σκαρφιστεί ένα σατανικό πλάνο για να καταστρέψει τον κόσμο, ξεκινώντας από το θαλάσσιο πάρκο της Αλοννήσου. Όλα ξεκίνησαν, τέτοια εποχή περίπου, πριν κάμποσα χρόνια. Δώρο Χριστουγέννων του Ιβάν εκείνα τα Χριστούγεννα; Ένα βιβλίο αρχαίας Ελληνικής μυθολογίας. Εκεί μαθαίνει για τον Ποσειδώνα. Γνωρίζοντας ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη μας είναι νερό, αποφασίζει να γίνει ένας μοντέρνος, κακός Ποσειδώνας όταν μεγαλώσει… Με τέρατα. Τρία κιόλας τέρατα! Να πώς φτάσαμε εδώ…
Ευτυχώς, υπάρχουν οι Πράκτορες του Πλανήτη! Η επίλεκτη δύναμη παιδιών που έχει βαλθεί να τον σταματήσει. Θα χρειαστεί η συμμετοχή του ακροατηρίου, δράση που κόβει την ανάσα, πολύ γέλιο, χορός (Αλέξανδρος Κεϊβανάη στη χορογραφία) και τραγούδι (Θοδωρής Παπαδημητρίου στην πρωτότυπη μουσική) για να τον σταματήσουν, αντλώντας έμπνευση σχετικά με το πώς μπορεί ο καθένας μας να βάλει το λιθαράκι του στην σωτηρία των θαλασσών μας που τόσο κινδυνεύουν.
Είμαι πολύ περήφανη που η Underdog Entertainment ζωντανεύει τα βιβλία μου στη σκηνή με τόσο ευφάνταστο και ευρηματικό τρόπο, σε μοναδική σκηνοθεσία του Άγγελου Κλωνάρη. Η τύχη του πλανήτη μας εξαρτάται από τα παιδιά σας. Μη χάσετε αυτή την παράσταση!”.

Πράκτορες του πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών

Παίζουν οι Συμεών Τσακίρης, Κωνσταντίνα Δαούτη, Μαριλένα Λιακοπούλου, Ιωάννης Μυστακίδης, Δημήτρης Παπαλάμπρος, Χριστίνα Μπακαστάθη, Στεφανία Γώγου.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Πράκτορες του Πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών

  • Δραματοποιημένο Διήγημα
  • Διάρκεια: 90 '

Μουσικοθεατρική διασκευή ενός επεισοδίου από τη βραβευμένη σειρά παιδικών βιβλίων της Ελ. Ανδρεάδη για την κλιματική κρίση και τη ρύπανση των θαλασσών, όπου οι ηθοποιοί αλληλεπιδρούν με animation.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.