Η "Βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ" στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Στις φετινές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες στον Φάρο η Σοφία Βγενοπούλου σκηνοθετεί το νέο θεατρικό έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη για παιδιά.

Η βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ Μυρτώ Δεληβοριά©

Όπως κάθε χρόνο την περίοδο των γιορτών, οι Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ζωντανεύουν στον Φάρο από 23 Δεκεμβρίου και για δώδεκα παραστάσεις. Φέτος, οι μικροί θεατές θα παρακολουθήσουν το νέο θεατρικό έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, που γράφτηκε ειδικά για αυτό το σκοπό, "Η βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ”, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Βγενοπούλου, με την Έλενα Τοπαλίδου στον κεντρικό ρόλο.
Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας Βαγγέλης Χατζηγιαννίδης γράφει ένα αστείο (και μια σταλιά τρομακτικό) έργο για παιδιά και όλη την οικογένεια, όπως και τους στίχους των τραγουδιών. Το στόρι έχει ως εξής: Λίγο πριν τα Χριστούγεννα καταφθάνει από το Παρίσι η διάσημη συγγραφέας Ουρανία Σελέστ για να φιλοξενηθεί στο σπίτι του αγαπημένου της ανιψιού. Αυτή και η τεράστια βαλίτσα της. Η ζωή της οικογένειας αναστατώνεται. Μέσα σε λίγες μέρες θα αλλάξουν πολλά. Και το μεγάλο ερώτημα παραμένει: τι κουβαλάει επιτέλους σε αυτή τη μυστηριώδη βαλίτσα; 

Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ
© Νίκος Καρανικόλας

Παίζουν οι ηθοποιοί Κορίνα Γκουγκουλή, Μάριος Κρητικόπουλος, Ιάσονας Στασινός, Αμαλία Τσεκούρα και Δημοσθένης Φίλιππας. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Άγγελου Τριανταφύλλου ερμηνεύει ζωντανά επί σκηνής ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος. Τα σκηνικά είναι της Τίνας Τζόκα, τα κοστούμια της Ελένης Μανωλοπούλου, η κίνηση της Αντιγόνης Γύρα και οι φωτισμοί του Δημήτρη Κασιμάτη.

Χριστουγεννιάτικο μπαρ στο Σταύρος Νιάρχος
@snfcc

Η "Βαλίτσα της Ουρανίας Σελέστ” του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, σε εικονογράφηση Μυρτώς Δεληβοριά, κυκλοφορεί στις 22 Δεκεμβρίου σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία και στο SNFCC Store. Πρόκειται για τη νέα έκδοση του ΚΠΙΣΝ, σε σχεδιασμό και παραγωγή των εκδόσεων Το Ροδακιό.  

Παρασκευή 23 & 30/12, Κυριακή 25/12 & 1/1, Τρίτη 27/12-Πέμπτη 29/12, Δευτέρα 2/1-Παρασκευή 6/1 | Ώρα έναρξης: 6.30 μ.μ. | Η παράσταση προτείνεται για παιδιά 7 ετών και άνω | Διάρκεια παράστασης: 70’

Υπηρεσίες προσβασιμότητας
Με διερμηνεία στην ΕΝΓ: 28-29/12, 3/1 (Έφη Ψαραδέλλη) | Με ακουστική περιγραφή και απτική ξενάγηση από την liminal: 28-29/12, 3/1 | Με αισθητηριακά φιλική παράσταση από την TheHappyAct: 4/1

Οι χώροι του ΚΠΙΣΝ, συμπεριλαμβανομένου του parking, είναι προσβάσιμοι σε ΑμεΑ και αμαξίδια.


 

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.