Νέες κυκλοφορίες για τους μικρούς βιβλιοφάγους από τις Εκδόσεις Πατάκη

5 καινούρια έργα από ταλαντούχους συγγραφείς και εικονογράφους για κάθε γούστο.

Εκδόσεις Πατάκη

"Το χαρούμενο λιβάδι" της Φυλλιώς Νικολούδη

Το χαρούμενο λιβάδι

Το χαρούμενο λιβάδι είναι μία ιστορία που διαπραγματεύεται βασικές διαπολιτισμικές αρχές και καλλιεργεί τον διαπολιτισμικό γραμματισμό. Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του, μας δίνεται η δυνατότητα να προσεγγίσουμε έννοιες όπως η αποδοχή και ο σεβασμός της ετερότητας, η αναγνώριση, η ενσυναίσθηση, τα στερεότυπα και οι προκαταλήψεις, η επικοινωνία, η αλληλεπίδραση. Την εικονογράφηση υπογράφει ο Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος.

"Η Καρακατσού και οι δράκοι" του Βαγγέλη Γονιδάκη

Η Καρακατσού και οι δράκοι

Ένα αυθεντικό λαϊκό παραμύθι, με εικονογράφηση της Λίας Φωτιάδου, για τη δύναμη της αγάπης που νικάει την ασχήμια και ανατρέπει τις μαγικές δυνάμεις του κακού. Γιατί, τελικά, ο μοναδικός δρόμος στη ζωή είναι ο δρόμος της αγάπης.

"Ο ψεύταρος βοσκός Μητς Μπόι και άλλες ιστορίες" του Σάκη Σερέφα

Ο ψεύταρος βοσκός Μητς Μπός και άλλες ιστορίες

Ένα απολαυστικό κόμικ με πολύ γέλιο από τον βραβευμένο Σάκη Σερέφα και την εικονογράφο Στέλλα Στεργίου.

Ο Μιτς Μπόι βαριέται να βόσκει τα πρόβατα μονάχος γι’ αυτό και καταστρώνει μία φάρσα. Θα την πληρώσει ακριβά. Στη διπλανή ιστορία, δυο τράγοι πάνω σε ένα γεφύρι μαλώνουν για το ποιος θα το περάσει πρώτος. Ποιος πέρασε τελικά; Ή μήπως δεν πέρασε κανείς; Στην παραδιπλανή ιστορία, ένα παγιδευμένο λιοντάρι ζητά βοήθεια από ένα ποντίκι.

"Ουμπάιντα - Το καραβάνι των ψυχών" της Βησσαρίας Ζορμπά-Ραμμοπούλου

Ουμπάιντα - Το καραβάνι των ψυχών

Περιπέτεια ενός νεανικού αταίριαστου έρωτα ανάμεσα σε μία αρχοντογεννημένη Ελληνίδα και σε έναν Άραβα σκλάβο. Η ιστορία, εκμεταλλευόμενη τη δεδομένη ιστορική εποχή, όταν αρχαίες θρησκείες ξεψυχούν και νέες ανατέλλουν, καταδεικνύει την εξαθλίωση που προκύπτει από τη δεισιδαιμονία καθώς και τα αδιέξοδα της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Ένα συναρπαστικό ιστορικό μυθιστόρημα από την εξαιρετική συγγραφέα Βησσαρία Ζορμπά-Ραμμοπούλου και την εικονογράφο Θέντα Μιμηλάκη.

"Ένα παράξενο ατύχημα" (Σειρά: Μυστήρια για δύο) της Ζέφης Συρίβλη

Ενα παράξενο ατύχημα

Μια περιπέτεια που συνδυάζει το μυστήριο και την αγωνία με την αξία της φιλίας. Ταυτόχρονα προσεγγίζει διάφορα θέματα όπως είναι η σημασία της προσφοράς, η μονογονεϊκή οικογένεια, ο ρόλος και η αξία των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, η ψυχική ανθεκτικότητα στα δύσκολα και το νόημα της ελπίδας. Την εικονογράφηση υπογράφει η Λέλα Στρούτση.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.