Τελευταίες παραστάσεις για το "Δον Κιχώτη" από τις Μαγικές Σβούρες στο Μικρό Χορν

Μετά από την επιτυχημένη διαδρομή της θεατρικής διασκευής του αριστουργήματος του Μιγκέλ ντε Θερβάντες «Δον Κιχώτης», από τον Δημήτρη Αδάμη, η παράσταση ολοκληρώνει τον κύκλο της.

Δον Κιχώτης

Το αριστούργημα του Μιγκέλ ντε Θερβάντες "Δον Κιχώτης", από τις Μαγικές Σβούρες, που ανεβαίνει με την υποστήριξητου Ινστιτούτου Θερβάντες της Αθήνας, ολοκληρώνει στις 18 Δεκεμβρίου τις παραστάσεις του στο Θέατρο Μικρό Χορν, μετά από μία πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή κι όχι μόνο διαδρομή σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας. 

Ο "Δον Κιχώτης", θα παραμείνει ο αγαπημένος ονειροπόλος ήρωας όλων μας και θα συνεχίσει να μας δείχνει ένα δρόμο καινούριο, πιο φωτεινό και πιο αισιόδοξο. Επάνω στο άλογό του, θα συνεχίσει να καλπάζει στο δικό του φανταστικό κόσμο για να κάνει το ανέφικτο εφικτό, να πολεμήσει τα σκοτάδια και να προτάξει την αγάπη στην κακία. Η παράσταση, γεμάτη απίστευτο χιούμορ και ευαισθησία, υμνεί το μεγάλο αγαθό της φιλίας, στο πρόσωπο του Σάντσο, του πανέξυπνου και απόλυτα πιστού συντρόφου του Δον Κιχώτη. Δοξάζει τη συντροφικότητα, την αφοσίωση στους ανθρώπους και τη δύναμη πουαποκτούμε, όταν είμαστε όλοι μαζί.

Δον Κιχώτης

Τα παιδιά μέσα από τα μάτια του σκηνοθέτη Δημήτρη Αδάμη και όλων των συντελεστών της παράστασης ζουν τα κατορθώματα ενός ήρωα που αγαπά την περιπέτεια της ζωής και τολμά να τη ζήσει παρά τα εμπόδια. Οι Ανεμόμυλοι είναι πάντα εδώ κι εμείς οι Δον Κιχώτες με πανοπλία το όνειρο. Οι μικροί θεατές – μέσα από την παράσταση – έχουν την ευκαιρία, να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με τον ισπανικό πολιτισμό. Τα κοστούμια που επιμελείται η Δόμνα Ζαφειροπούλου και τα σκηνικά της παράστασης, είναι εμπνευσμένα από έργα ζωγράφων που εμπνεύστηκαν ή έζησαν στην Ισπανία , όπως ο Βελάσκεθ, ο Γκόγια, ο Δομίνικος Θεοτοκόπουλος (Ελ Γκρέκο) και ο Σαλβατόρ Νταλί.

Η εξαιρετική μουσική, με τον Γιώργο Κωνσταντινίδη στην ενορχήστρωση, πηγάζει όλη από την μεγάλη παράδοση των Ισπανών συνθετών. Τα τραγούδια βασίζονται σε παραδοσιακά, ισπανικά τραγούδια, που είναι ειδικά διασκευασμένα για τους μικρούς θεατές. Παίζουν οι Δημήτρης Σταμούλης, Τάσος Ράπτης, Μαριλίζα Χρονέα, Πασχάλης Μερμηγκάκης, Έλενα Πελαγί και Χαρά Νικολάου.

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δον Κιχώτης

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 80 '

Τα κατορθώματα του εμβληματικού ήρωα συναντούν τις αξίες της φιλίας, της συντροφικότητας και της αφοσίωσης στο πρόσωπο του πιστού του συντρόφου, Σάντσο Πάντσα, σε μια παράσταση με στοιχεία του ισπανικού πολιτισμού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.