Ραντεβού στην Πνύκα για νέες "Αθηνοπεριπέτειες"

Ένας περίπατος με στόχο να εξοικειωθούν τα παιδιά με την πολιτιστική, τεχνολογική και φυσική κληρονομιά του τόπου διαδραστικά.

Αθηνοπεριπέτειες

Τι μυστικά κρύβει αυτή η πόλη; Πόσους θησαυρούς; Μετά τον πρώτο, πολύ επιτυχημένο κύκλο τους την περασμένη Άνοιξη, οι "Αθηνοπεριπέτειες" επιστρέφουν δυναμικά και κλείνουν ραντεβού με τους μικρούς εξερευνητές στη Πνύκα.

Οι εκπαιδευτικές διαδρομές που διοργανώνει η Σοφία Αλεξίου βασίζονται στο βιβλίο της "Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα", τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό που γράφτηκε αποκλειστικά για. Συνδυάζουν ευρηματικά την εκπαίδευση, την ψυχαγωγία και την επαφή με τη φύση. Η κάθε εξόρμηση διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης, με δώρα για όλους τους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες.

Η Σοφία Αλεξίου, με το βιβλίο της σαν οδηγό και σε συνεργασία με ξεναγούς, ιστορικούς-αρχαιολόγους και μουσειολόγους, έχει σχεδιάσει έναν περίπατο που θα βοηθήσει τα παιδιά να νιώσουν πώς γεμίζει η ψυχή όταν εξερευνάς τον κόσμο. Και παράλληλα να διαπιστώσουν πως "ιστορία" δε σημαίνει να αποστηθίζεις ονόματα και ημερομηνίες αλλά να είσαι δίπλα σε ιστορικά μονοπάτια και σε μνημεία, μαθαίνοντας για τους θησαυρούς του παρελθόντος. Να βιώνεις σε πραγματικό χρόνο την πολύτιμη αύρα, την ενέργειά τους, να ανακαλύπτεις πραγματικά την αξία τους με όλες τις αισθήσεις.

20220619_152316.jpg

Αυτός είναι ο κυριότερος στόχος των "Αθηνοπεριπετειών": Να εξοικειωθούν τα παιδιά με την πολιτιστική, τεχνολογική και φυσική κληρονομιά του τόπου διαδραστικά. Να καλλιεργηθούν οι ικανότητές τους για παρατήρηση, υπόθεση, γενίκευση και να εφοδιαστούν με τρόπους εξερεύνησης του τοπίου σε μελλοντικές τους επισκέψεις σε τόπους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Οι "Αθηνοπεριπέτειες" πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή στις 10.30 π.μ. H πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία για να δηλώσετε συμμετοχή είναι στις 11 Δεκεμβρίου. Το ραντεβού δίνεται στη συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου και Θεωρίας στις 10.15 π.μ. Ο περίπατος περιλαμβάνει ξενάγηση στους λόφους της Αθήνας (Νυμφών, Μουσών, Πνύκας), όπου θα οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν τα αρχαία μνημεία τους.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.