Στις γιορτινές εκδηλώσεις από τα "ΔΡώΜΕΝΑ" τα παιδιά αποκτούν βιωματική γνώση

Μια σειρά από γιορτινά δρώμενα περιμένει τους μικρούς μας φίλους με εργαστήρια και δημιουργικές δράσεις που θα τους μείνουν αξέχαστα.

Δρώμενα

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και ήδη η εορταστική μικροσκοπική ατζέντα των παιδιών αρχίζει να εμπλουτίζεται με σειρά εκδηλώσεων που θα κάνουν τις γιορτές του ακόμα πιο μαγικές. Με τα εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού οι μικροί μας φίλοι αποκτούν βιωματική γνώση ενώ διασκεδάζουν και συμμετέχουν στη δράση με χαρά και άφθονο γέλιο. Η ιδέα, ο σχεδιασμός και η παιδαγωγική επιμέλεια είναι της κοινωνικής λειτουργού, Στέφης Θεοδότου.

Χριστουγεννιάτικα Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού
Το Εργαστήρι Δημιουργικής Έκφρασης "ΔΡώΜΕΝΑ", πιστό στο Χριστουγεννιάτικο του ραντεβού με τα Σχολεία, συναντιέται με τους μικρούς του φίλους για μια ακόμη φορά για να γιορτάσει μαζί τους τα Χριστούγεννα με τα Πρωτότυπα Εργαστήρια Θεατρικού Παιχνιδιού.
Τα Πρωτότυπα Εργαστήρια του Εργαστηρίου Δημιουργικής Έκφρασης "ΔΡώΜΕΝΑ", έχουν σταθερή φιλοσοφία και ψυχοπαιδαγωγικούς στόχους που επικεντρώνονται στη μετάδοση παιδαγωγικών μηνυμάτων και θετικών αξιών της ζωής. Εμπεριέχουν κατά κύριο λόγο το στοιχείο του παιχνιδιού και τη ζωντανή αλληλεπίδραση με τα παιδιά, τα οποία αντί να περιοριστούν στη θέαση, έχουν την ευκαιρία να παίξουν ενεργό ρόλο, να παράγουν λύσεις, να ενισχύσουν την πρωτοβουλία τους και να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους. Οι μικροί φίλοι αποκτούν βιωματική γνώση ενώ διασκεδάζουν και συμμετέχουν στη δράση με χαρά και άφθονο γέλιο.

Δρώμενα

Το Θαύμα των Χριστουγέννων 
Στο Εργαστήρι του Άγιου Βασίλη τα ξωτικά έχουν πολλή δουλειά! Η λίστα του Άη Βασίλη είναι ατελείωτη, τα παιχνίδια απαιτητικά στην κατασκευή τους και οι τάρανδοι χρειάζονται συνεχώς φροντίδα. Οι δε λιχουδιές της Αγιοβασιλίνας μοσχομυρίζουν σε όλο το Εργαστήρι και είναι σκέτος πειρασμός! Κι εκεί που όλοι εργάζονται πυρετωδώς και όλα δείχνουν να πηγαίνουν ρολόι, να σου οι καλικάντζαροι! Λίγες ώρες πριν τα Χριστούγεννα τρυπώνουν στο Εργαστήρι και τα κάνουν όλα άνω κάτω... Τα παιδιά με τη δύναμη της αγάπης θα σώσουν τα Χριστούγεννα και θα φέρουν το φως στις καρδιές μας.

Τα Παιχνίδια που Ζωντάνεψαν 
Το μαγαζάκι της κυρίας Φωτεινής έχει γεμίσει με παιχνίδια και γιορτινά στολίδια!
Κάθε μέρα χαρούμενα παιδικά προσωπάκια τα κοιτάζουν με λαχτάρα και παιδικές φωνούλες ζωντανεύουν το μαγαζάκι. Μια μέρα όμως συνέβη κάτι πολύ παράξενο... Τα παιχνίδια είχαν αλλάξει τις θέσεις τους στα ράφια! Τι να συνέβη άραγε την περασμένη νύχτα;
Τα παιδιά με ομαδικότητα και συνεργασία θα λύσουν το μυστήριο! Οδηγός μας η ελευθερία και προορισμός μας η ζεστασιά και η ασφάλεια!

Πληροφορίες: dromena.edu.gr, dromena.edu@gmail.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.