"Ροβινσώνας Κρούσος": Έξτρα χριστουγεννιάτικες παραστάσεις στο Μέγαρο Μουσικής

Δείτε πρώτα στιγμιότυπα από την παράσταση της Τατιάνας Λύγαρη με τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη στον ομώνυμο ρόλο.

'Ροβινσώνας Κρούσος'

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του "Ροβινσώνα Κρούσου", της νέας μουσικοθεατρικής εκδοχής του γνωστού μυθιστορήματος του Ντάνιελ Νταφόε για όλη την οικογένεια που σκηνοθετεί η Τατιάνα Λύγαρη με πρωταγωνιστή τον Λεωνίδα Καλφαγιάννη, το Μέγαρο Μουσικής προγραμματίζει επιπλέον παραστάσεις ειδικά για τις μέρες των γιορτών. Οι λάτρεις των μεγάλων θεαμάτων με ζωντανή μουσική και διαδραστικές προβολές μπορούν να παρακολουθήσουν την παράσταση στις 25, 26, 27, 28, 29 και 30 Δεκεμβρίου καθώς και στις 4 και 5 Ιανουαρίου, παράλληλα με τις καθιερωμένες που συνεχίζονται κάθε σαββατοκύριακο.

©Patroklos Skafidas

Η εξαιρετική διασκευή του έργου με ευαισθησία και χιούμορ, σε σημερινό λόγο, είναι του Γιώργου Γαλίτη. Η ορχήστρα επί σκηνής, με πιάνο, κιθάρες, πνευστά και καταιγιστικά ντραμς, παρουσιάζει πρωτότυπες συνθέσεις του Μηνά Ι. Αλεξιάδη, ενώ ένας εκλεκτός, πολυμελής θίασος ερμηνεύει, τραγουδά και χορεύει. Τα ευρηματικά σκηνικά και τα φαντασμαγορικά κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, οι χορογραφίες, οι φωτισμοί, ο σχεδιασμός ήχου και οι εντυπωσιακές προβολές ολοκληρώνουν αυτή την ξεχωριστή θεατρική εμπειρία.

©Patroklos Skafidas

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Έλενα Βακάλη, Γιάννης Βαρβαρέσος, Σταύρος Μπέκας, Λάμπρος Παπαγεωργίου, Μάρθα Τομπουλίδου, Δημήτρης Τσολάκης, Σαμψών Φύτρος, Χρυσαλένα Χριστοπούλου και οι μουσικοί Σπύρος Παναγιωτόπουλος, Δημήτρης Παπαλάμπρου, Άλκηστις Ραυτοπούλου, Εβελίνα Χαρκοφτάκη.

©Patroklos Skafidas

Σημείωμα της σκηνοθέτιδας

"Ο Ροβινσώνας Κρούσος είναι το πολυαγαπημένο ανάγνωσμα  των παιδικών μας χρόνων. Κλείνει φέτος 303 χρόνια ζωής και, αν και γράφτηκε αρχικά για ενήλικες, συνεχίζει να γοητεύει γενιές και γενιές παιδιών σε δεκάδες χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο που ενθουσιάζονται με την εξιστόρηση των περιπετειών του διάσημου ήρωα, τις εξερευνήσεις του σε άγνωστους και εξωτικούς τόπους αλλά και με τη γνωριμία και τη συμπόρευσή του με τον πιστό του υπηρέτη Παρασκευά. 
Στη μουσικοθεατρική μεταφορά του έργου για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η ευφάνταστη διασκευή του Γιώργου Γαλίτη έχει χιούμορ, αναφορές σημερινές και λόγο σύγχρονο. Διανθίζεται με πολλά και διαφορετικά μουσικά ακούσματα σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Μηνά Αλεξιάδη, με ορχήστρα επί σκηνής και τραγούδια που μεταφέρουν με ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο διαχρονικά μηνύματα από τον πολυμελή θίασο. Οι εντυπωσιακές προβολές μαζί με τα σκηνικά και τα κοστούμια μάς μεταφέρουν στην εποχή και το ερημικό περιβάλλον του "Νησιού της Απόγνωσης”, όπως ονομάζει ο αγαπημένος ήρωας το μικρό νησί του και απογειώνουν το αισθητικό αποτέλεσμα. 
Το έργο είναι ένας "οδηγός επιβίωσης”, με παιδαγωγικές αξίες για τους μικρούς θεατές  και με ρεαλισμό για τους ενήλικες. Η αγαστή σχέση του ανθρώπου με τη φύση, η εργατικότητα, η υπομονή, η επιμονή, η πειθαρχία, η διαχείριση της μοναξιάς και η χαρά της επικοινωνίας, η εφευρετικότητα, η πίστη, η ελπίδα αλλά και η συνεργασία και συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές καταβολές και πολιτισμικές αντιλήψεις προβάλλονται στην παράσταση σε μία διασκεδαστική και συναρπαστική ατμόσφαιρα εξωτικής περιπέτειας".

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Ροβινσώνας Κρούσος

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 120 '

Μουσικοθεατρική εκδοχή του πολυμεταφρασμένου έργου του Ντάνιελ Ντεφόε με ζωντανή μουσική που περιγράφει τις περιπέτειες του ομώνυμου ναυαγού, ο οποίος παρέμεινε 28 ολόκληρα χρόνια σε ένα τροπικό νησί στην Καραϊβική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.