"Ο Σιμιγδαλένιος" από τη θεατρική ομάδα "Περίπατος"

Ένα παραμύθι που το συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, που μας οδηγεί να αντιληφθούμε την δύναμη της αγάπης και επίσης, το πόσο αποφασισμένοι πρέπει να είμαστε για να την έχουμε στην ζωή μας.

Σιμιγδαλένιος © Ελένη Τσιπά

Η ομάδα "Περίπατος" στον ομώνυμο θεατρικό χώρο παρουσιάζει τον "Σιμιγδαλένιο", ένα παραμύθι που το συναντάμε σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, (Ζαχαρωζυμωμένος στην Μάνη, Ζυμωτός στην Κρήτη-κ.τ.λ.), το οποίο μας οδηγεί να αντιληφθούμε την δύναμη της αγάπης και επίσης, το πόσο αποφασισμένοι πρέπει να είμαστε για να την έχουμε στην ζωή μας, σε σκηνοθεσία Σταυρούλας Μανδαλά, με την ίδια και τους Φιλιππία Πέτρου και Στάθη Γεωργαντζή στη σκηνή. 

Σιμιγδαλένιος
© Ελένη Τσιπά

Η ιστορία

Μία φορά κι έναν καιρό, ζούσε μία όμορφη αρχοντοπούλα. Μία πολύ όμορφη αρχοντοπούλα! Ήταν η ομορφότερη του κόσμου! Έρχονταν παλικάρια από όλο τον κόσμο. Να τους δει! Να δεχτεί να παντρευτεί. Ήρθε ο καιρός της να παντρευτεί! Ο ένας της μύριζε, ο άλλος της ξίνιζε! Αποφάσισε λοιπόν, να φτιάξει μόνη τον αντρούλη της από σιμιγδάλι, ζάχαρη και αμύγδαλα. Τον έπλασε, του έδωσε ζωή, παντρεύτηκαν και ζούσαν ευτυχισμένοι! Έλα μου όμως που μία άλλη αρχοντοπούλα έμαθε ότι η "δικιά μας” είχε έναν αντρούλη, που είχε τις χάρες όλες. Με ένα πολύ μελετημένο σχέδιο καταφέρνει να κλέψει τον Σιμιγδαλένιο. Του έδινε να πιεί το νερό της λησμονιάς, για να μην θυμάται την πρώτη του γυναίκα και έτσι τον έκανε δικό της αντρούλη. Η "δικιά μας” αρχοντοπούλα τον περίμενε, τον περίμενε αλλά αυτός πουθενά. Έπεσε να πεθάνει από την στενοχώρια της. Δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τον Σιμιγδαλένιο της. 'Εφυγε για να ψάξει να τον βρει σε γη και ουρανό. Άραγε θα τα καταφέρει; Ποιόν θα συναντήσει στον δρόμο της; Θα αντέξει τις κακουχίες και τις δυσκολίες; Τι θα αποκομίσει; 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.