Ο Ηλίας Καρελλάς επιστρέφει στο θέατρο Κάππα με την "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι"

Το επίκαιρο, αντιρατσιστικό και αντιπολεμικό έργο του Μάικ Κένι παρουσιάζεται για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή σκηνή. Ένα μοναδικό ανέβασμα, με υπέροχα μηνύματα για παιδιά και εφήβους.

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι

Την ανάγκη για σύνδεση και ανθρώπινη επικοινωνία στην μετά-covid εποχή αφουγκράστηκε ο Ηλίας Καρελλάς και γι’ αυτό αποφάσισε να ανεβάσει ένα έργο γεμάτο συναισθήματα και ελπίδα. Επέλεξε ακόμα ένα προοδευτικό και επίκαιρο έργο του Μάικ Κένι, του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας που αγαπήθηκε στην Ελλάδα μέσα από την παράσταση το "Αγόρι με την βαλίτσα" που παρακολούθησαν χιλιάδες θεατές στην Παιδική Σκηνή του Θεάτρου Κάππα. Ο λόγος για την "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι” που παίζεται στο Κάππα με την υπογραφή του σκηνοθέτη και σκιοπαίκτη που συνδυάζει επί σκηνής ηθοποιούς, ζωντανή μουσική και σύγχρονο θέατρο σκιών. Στόχος του να μας ευαισθητοποιήσει απέναντι στον ρατσισμό, τον πόλεμο, την απομόνωση, τις μαθησιακές δυσκολίες και τη φύση, με τρόπο συγκινητικό αλλά και διασκεδαστικό.

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι

Στο Λονδίνο του 1944, που βομβαρδίζεται, η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα και ένα γράμμα στο χέρι, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο για να την στείλουν σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική…  χήνα!

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι

Πρωταγωνιστεί η τραγουδίστρια/ηθοποιός Ίντρα Κέιν στο ρόλο της Κυρίας Πιρς και η Εύα Βόγλη στο ρόλο της μικρής Λέτι. Παίζουν ακόμα οι ηθοποιοί Μάκης Νάνος (που υποδύεται τον Κόνραντ) και ο Φάνης Παυλόπουλος ως αφηγητής. Το δίδυμο εγχόρδων String Demons ερμηνεύει ζωντανά στη σκηνή την πρωτότυπη μουσική που συνέθεσε για την παράσταση. Η  χορογράφος Αντιγόνη Γύρα, σταθερή συνεργάτιδα του θιάσου, κινεί τους ήρωες του έργου σε έναν κόσμο μεταξύ παραμυθιού και πραγματικότητας. Η μετάφραση είναι της Χαράς Γιαννακοπούλου. Την σκηνογραφία και τους φωτισμούς υπογράφει ο Ηλίας Καρελλάς, όπως και την κατασκευή της φιγούρας θεάτρου σκιών από κοινού με τον Νικόλα Τζιβελέκη.

"Σε μια εποχή που η τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν απομονώσει παιδιά και εφήβους που οι άνθρωποι έρχονται αντιμέτωποι με την κλιματική αλλαγή, ενώ μάχονται έναν αόρατο ιό, αλλά και πολεμούν με πραγματικές βόμβες και πυραύλους, η "Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι" έρχεται στην σκηνή για να μας θυμίσει ό, τι περάσαμε, ό, τι μας έλειψε, ό, τι έχουμε ανάγκη”, δηλώνει ο Ηλίας Καρελλάς.

Περισσότερες πληροφορίες

Ραπουνζέλ χωρίς παραμύθι

  • Κοινωνικό
  • Διάρκεια: 80 '

Η παράσταση που την προηγούμενη σεζόν είδαν περισσότεροι από 40.000 θεατές, συνεχίζεται ανανεωμένη ανεβάζοντας στη σκηνή το πιο πρόσφατο έργο του πολυβραβευμένου συγγραφέα Μάικ Κένι που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Θέατρο, χορός, τραγούδι, αλλά και θέατρο σκιών, όλα συνυπάρχουν αρμονικά στο γεμάτο ελπίδα αντιπολεμικό έργο που τονίζει την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία. Στο Λονδίνο του 1944, που βομβαρδίζεται, η μικρή Λέτι, ένα κορίτσι μικτής καταγωγής, πρέπει να μείνει ασφαλής, όπως και χιλιάδες άλλα παιδιά λόγω του πολέμου. Με μια βαλίτσα και ένα γράμμα στο χέρι, οι γονείς της την βάζουν στο τρένο για να την στείλουν σε μια απομονωμένη φάρμα στην εξοχή. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της συναντώντας την αυστηρή κηδεμόνα κυρία Πιρς, τον νεαρό Κόνραντ και μια πολύ επιθετική… χήνα!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.