Δύο θεατρικές παραστάσεις στον Ελληνικό Κόσμο

Η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη και ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος αναγνωρίζουν το θέατρο ως μία σημαντική υπόθεση από παιδαγωγική, κοινωνική, αισθητική, ιδεολογική άποψη και μας καλούν να δούμε τις παραστάσεις τους.

Όλιβερ Τουίστ

"Όλιβερ Τουίστ"

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, ο Όλιβερ Τουίστ είναι ένα ορφανό παιδί, που το σκάει από το ορφανοτροφείο και τον επιστάτη-τύραννο Μπαμπλ. Άστεγος και πεινασμένος, συναντά τον πονηρό Ντότζερ, που θα τον φέρει σε επαφή με τον Φάτζιν, τον εγκέφαλο μιας συμμορίας νεαρών κλεφτών. Ο Ντότζερ συλλαμβάνεται να κλέβει το πορτοφόλι του Μπράουνλοου, αλλά την τελευταία στιγμή δραπετεύει. Ο Ολιβερ κατηγορείται για την κλοπή, αλλά στη συνέχεια αθωώνεται και ο Μπράουνλοου, που συγκινείται από την ιστορία του μικρού Ολιβερ, τον παίρνει σπίτι του, όπου για πρώτη φορά ο μικρός Ολιβερ γνωρίζει την αγάπη και την ασφάλεια... Πιστή στο πνεύμα του συγγραφέα του ομότιτλου κλασικού μυθιστορήματος Κάρολου Ντίκενς, η Κωνσταντίνα Νικολαΐδη υπογράφει τη σκηνοθεσία της παράστασης που παίζεται για δεύτερη χρονιά, με έναν ανανεωμένο 20μελή θίασο ηθοποιών: Δημήτρης Πιατάς, Αλμπέρτο Εσκενάζη, Νίκη Παλληκαράκη, Κωνσταντίνος Κάππας, Κωνσταντίνος Μουταφτσής, Άννα Φιλιππάκη, Ρίνο Τζάνι. Γνωρίστε τον ήρωα-σύμβολο που καταφέρνει να διατηρήσει την ελπίδα και την καλοσύνη του μέσα σ’ έναν ζοφερό και άδικο κόσμο (από 29/10).

Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα
Αγγελική Κοκκοβέ

"Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα"

Ο Αλφαβητούλης είναι ένας απίθανος χαρακτήρας που αναζητά τον πιο μελωδικό τρόπο για να μάθει τα γράμματα της Αλφαβήτας και τα μυστικά τους. Στο πλευρό του στέκεται ο Άνθρωπος Ορχήστρα , ο οποίος μέσα από τραγούδια και ρυθμούς και με την πολύτιμη βοήθεια του κοινού θα βοηθήσει τον συμπαθητικό αυτό ήρωα να ανακαλύψει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα 24 γραμματάκια. Φορτώνεται τα μουσικά του όργανα και, παρέα με τον Αλφαβητούλη και τους μουσικούς που παίζουν επί σκηνής, μετατρέπουν κάθε γράμμα της Αλφαβήτας σε νότες, ιστορίες, εικόνες, τραγούδι και χορό. Ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος ως "άνθρωπος-ορχήστρα" με τον Λευτέρη Ελευθερίου συνδυάζει διαδραστικά κι έξυπνα, στη διαδραστική αυτή παράσταση, το θεατρικό παιχνίδι, το κουκλοθέατρο και τη μουσική. Η βραβευμένη συγγραφέας Ράνια Μπουμπουρή έγραψε μια τρυφερή συλλογή 25 ποιημάτων, που κέρδισε τους μικρούς αναγνώστες ηλικίας από 3 ετών και άνω, κι ο ταλαντούχος Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος "έντυσε" μουσικά τα ποιήματα αυτά με συνθέσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί μια πλειάδα μουσικών οργάνων .
 

Περισσότερες πληροφορίες

Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 75 '

Στην παράσταση (που βασίζεται στο ομώνυμο βραβευμένο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή), πρωταγωνιστεί ο Αλφαβητούλης - Λευτέρης, ένας απίθανος χαρακτήρας που αναζητά τον πιο μελωδικό τρόπο για να μάθει τα γράμματα της Αλφαβήτας και τα μυστικά τους. Στο πλευρό του στέκεται ο Άνθρωπος Ορχήστρα – Αλκιβιάδης, ο οποίος μέσα από τραγούδια και ρυθμούς και με την πολύτιμη βοήθεια του κοινού θα βοηθήσει τον συμπαθητικό αυτό ήρωα να ανακαλύψει με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο τα 24 γραμματάκια. Φορτώνεται τα μουσικά του όργανα και, παρέα με τον Αλφαβητούλη και τους μουσικούς που παίζουν επί σκηνής, μετατρέπουν κάθε γράμμα της Αλφαβήτας σε νότες, ιστορίες, εικόνες, τραγούδι και χορό.

Όλιβερ Τουίστ

  • Δραματοποιημένο Μυθιστόρημα
  • Διάρκεια: 100 '

Ένας ήρωας-σύμβολο, που καταφέρνει να διατηρήσει την καλοσύνη και την ακεραιότητά του μέσα σε έναν άδικο κόσμο, κι ένα έργο επίκαιρο, καθώς παιδιά ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.