"Οι Μαχητές του Ντάο" της Ελένης Ανδρεάδη μας καλούν να συμβάλλουμε για τη σωτηρία του πλανήτη

Ο κόσμος μάς χρειάζεται και δε γίνεται να κλείσουμε τα αυτιά μας στον κόσμο μας, γιατί εδώ ζούμε. Μία είναι η επιλογή μας: να γίνουμε κι εμείς «Μαχητές του Ντάο».

ntaoo.jpg

Η περιβαλλοντολόγος και βραβευμένη συγγραφέας Ελένη Ανδρεάδη επιστρέφει με τη νέα οικολογική σειρά "Οι Μαχητές του Ντάο". Μάς προσκαλεί να ζήσουμε καλά, με σεβασμό στον εαυτό μας, στους άλλους και στον πλανήτη και προσπαθεί να αφυπνίσει την περιβαλλοντολογική συνείδηση των παιδιών. 

Ποιοι είναι οι Μαχητές του Ντάο; Ο Του και η αδερφή του η Ντι, παρέα με τον παππού τους, Σίφου πιστεύουν πως υπάρχει εκεί έξω, μια ολόκληρη φρουρά, που προστατεύουν τη σημαντικότερη Αυτοκράτειρα, ολόκληρη τη Γη. Ο Του και η Ντι είναι παιδιά που πάνε σε ένα διαφορετικό σχολείο, το οποίο βρίσκεται  σοφίτα του σπιτιού τους. Εκεί ο παππούς τους τους μαθαίνει πώς να γίνουν μαχητές και πώς να υπερασπίζονται την ισορροπία στον πλανήτη. Κάθε Σάββατο, καμιά φορά και Κυριακές, τα παιδιά σώζουν τον κόσμο με τον δικό τους μοναδικό τρόπο.

Οι Mαχητές του Ντάο, με μυρωδιά ανατολικής φιλοσοφίας, μας εμπνέουν και μας προτείνουν τρόπους με τους οποίους μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Κυρίως, μας υπενθυμίζουν ότι θα έπρεπε να είμαστε ευγνώμονες για όσα μας προσφέρει η Γη. Μας δείχνουν το φως μέσα μας και πώς με αυτό μπορούμε να φωτίσουμε όλη την πλάση.

Η εικονογράφηση του βιβλίου ανήκει στον Γιάννη Σκουλούδη.

photontao.jpg

Ακόμη, τον Οκτώβριο ζωντανεύουν στο θέατρο Βέμπο οι θρυλικοί Πράκτορες του Πλανήτη. Η θεατρική παράσταση με τίτλο "Πράκτορες του Πλανήτη - Τα τέρατα των θαλασσών" είναι βασισμένη στα βιβλία της επιτυχημένης ομώνυμης σειράς της Ελένης Ανδρεάδη.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.