Γιορτάζοντας το Halloween "Μια Νύχτα στο Μουσείο"

Η πιο τρομακτική νυχτερινή εμπειρία για μικρούς και μεγάλους περιλαμβάνει από παιχνίδια μυστηρίου μέχρι εικαστικά και body music εργαστήρια.

Μια νύχτα στο μουσείο: Halloween

Τι γυρεύουν οι νυχτερίδες στο παλιό εργοστάσιο φωταερίου; Πώς βρέθηκαν οι κολοκύθες στους Παλαιούς Φούρνους; Τι σχέση έχουν τα κεράσματα με τα… φαντάσματα; Όλα αυτά κι άλλα πολλά θα ανακαλύψουν μικροί και μεγάλοι στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου που επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να προσφέρει την πιο… τρομακτική νυχτερινή εμπειρία!

Με έμπνευση το Halloween, η ομάδα του μουσείου έχει σχεδιάσει και διοργανώνει την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου μια σειρά από συναρπαστικές και πρωτότυπες δραστηριότητες για οικογένειες με παιδιά 7-11 ετών. Από τις 5.30 μ.μ. έως τις 10 μ.μ., οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μια διασκεδαστική και άκρως… spooky βραδιά γεμάτη παιχνίδι, χορό, εξερεύνηση και πολλές εκπλήξεις μέσα στο βιομηχανικό μνημείο που έδωσε φως στην πόλη της Αθήνας για περισσότερα από 120 χρόνια!

Μια νύχτα στο μουσείο: Halloween

Η εξερεύνηση ξεκινά με ένα φοβερό και τρομερό εικαστικό εργαστήριο. Με έμπνευση τις ιστορίες τρόμου, οι μικρότεροι της παρέας θα συνθέσουν τη δική τους "σκοτεινή" μακέτα, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα κι άλλα παράξενα υλικά. Όσο τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά, οι κηδεμόνες θα συμμετάσχουν στο παιχνίδι μυστηρίου και γρίφων, Gas Mystery. Το παιχνίδι πραγματοποιείται με φυσικό σκηνικό ένα από τα πιο σύγχρονα κτίρια του εργοστασίου, το Νέο Υδαταέριο. Θα καταφέρουν άραγε να αποδράσουν; 

Μια νύχτα στο μουσείο: Halloween

Μια νύχτα στο μουσείο: Halloween

Ακολουθεί ένα διασκεδαστικό εργαστήριο body music. Μικροί και μεγάλοι, με τη δασκάλα χορού Natasa Chanta-Martin, φτιάχνουν παράξενους ήχους και τρομακτικά μουσικά μοτίβα με όλα τα μέρη του σώματός τους, συντονίζονται ρυθμικά, επικοινωνούν καλύτερα και ανακαλύπτουν το μαγικό κόσμο της μουσικής του σώματος!

Μια νύχτα στο μουσείο: Halloween

Σειρά έχει ένα διάλειμμα για νόστιμα σνακ που θα δώσουν την απαραίτητη ενέργεια για το πιο μυστηριώδες κυνήγι θησαυρού που θα ακολουθήσει. Μικροί και μεγάλοι περιηγούνται στα λιγότερο φωτισμένα κτίρια του εργοστασίου με εργαλεία τους έναν χάρτη, έναν φακό, ταχύτητα, παρατηρητικότητα και πολλή φαντασία! Γρίφοι, κρυμμένες πληροφορίες και μυστικά του παλιού εργοαστασίου τους περιμένουν για μια μοναδική εμπορεία συλλέγοντας τις πιο παράξενες κολοκύθες!

Πληροφορίες: Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου | Ημέρα και ώρα: 4/11, 7.30 - 10 μ.μ. | Κόστος: 60€ (συνοδός & παιδί) | Κρατήσεις στο 213-0109325 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.