"Του τραγουδιού το παραμύθι": Συμμετοχικό θέατρο για παιδιά στο Θέατρο Άβατον

Η παράσταση αναδεικνύει την πλούσια ποιητική κληρονομιά μας καθώς στηρίζεται σε μια μυθοπλασία γύρω από τους στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών, όπως μελοποιήθηκαν από σημαντικούς συνθέτες.

Του τραγουδιού το παραμύθι

Η παράσταση "Του τραγουδιού το παραμύθι" του Τάκη Χρυσούλη, που σκηνοθέτησε η Αλίκη Κατσαβού και ερμηνεύει μαζί με τον Ιάσων Λαγουτάρη ξεκινάει τον 2ο κύκλο παραστάσεων στο Θέατρο Άβατον από τις 6 Νοεμβρίου.

Του τραγουδιού το παραμύθι

Δυο ξεχασμένα παιχνίδια, ένας μικρός παλιάτσος και μια κούκλα, συναντιούνται και ξεκινούν ένα ταξίδι για να ανακαλύψουν τα "μυστικά" του κόσμου, εκεί που τα λουλούδια μιλούν, τ’ άστρα τραγουδούν και τα σύννεφα χορεύουν παρέα με τα κύματα της θάλασσας. Η παράσταση αναδεικνύει την πλούσια ποιητική κληρονομιά μας καθώς στηρίζεται σε μια μυθοπλασία γύρω από τους στίχους μεγάλων Ελλήνων ποιητών (Ελύτης, Σεφέρης, κλπ.) όπως μελοποιήθηκαν από σημαντικούς συνθέτες.

Του τραγουδιού το παραμύθι

Στο ταξίδι αυτό, μέσα από τα δημιουργήματα του νεοελληνικού πολιτισμού που μας χάρισαν διεθνή βραβεία και παγκόσμια αναγνώριση, τους ήρωες συνοδεύουν κι οι μικροί θεατές, πότε ως πλάσματα της φύσης και πότε ως ναύτες.

Πληροφορίες: Θέατρο Άβατον | 6/11 | Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυρ. 11.30 π.μ.| Τιμές εισιτηρίων: 10€ | 5€ (άνεργοι, πολύτεκνοι)
Προπώληση στο viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Του τραγουδιού το παραμύθι

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 70 '

Οι μελοποιημένοι στίχοι μεγάλων Ελλήνων ποιητών όπως ο Ελύτης και ο Σεφέρης ενέπνευσαν ένα παραμύθι με πρωταγωνιστές έναν μικρό παλιάτσο και μία κούκλα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.