"Εδώ Φάρος": Ένα εικαστικό έργο σε εξέλιξη στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ

Στο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα συνεργατικό έργο τέχνης με την καθοδήγηση καταξιωμένων εικαστικών.

ΚΠΙΣΝ_ΕΔΩ ΦΑΡΟΣ! φωτό_Δανάη Κοκκινάκη.jpg

Tο Kέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), επενδύοντας σταθερά στην εκπαίδευση και την επαφή των παιδιών με την τέχνη, περιλαμβάνει στο φετινό πρόγραμμά του μία νέα εικαστική δράση: από τις 30 Οκτωβρίου, την τελευταία Κυριακή κάθε μήνα, παιδιά 4 έως 12 ετών θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα συνεργατικό έργο τέχνης με την καθοδήγηση καταξιωμένων εικαστικών καλλιτεχνών, εκπέμποντας "Εδώ Φάρος!".

Στον χώρο του Φάρου θα προϋπάρχει εικαστική εγκατάσταση με την επιμέλεια του καλλιτέχνη του μήνα, ο οποίος, στη συνέχεια, θα υποδέχεται τα παιδιά εντός του έργου και θα τους εξηγεί την εξέλιξη του πρότζεκτ. Οι εικαστικοί που θα έχουν την επιμέλεια των έργων είναι η Μάρω Μιχαλακάκου, ο Γιώργος Γυπαράκης και ο Βασίλης Γεροδήμος. Η εικαστική δράση "Εδώ Φάρος!" πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

ΚΠΙΣΝ_ ΕΔΩ ΦΑΡΟΣ!_photo by Pelagia_Karanikola.jpg

Το πρόγραμμα του "Εδώ Φάρος!"

Κυριακή 30/10: Μάρω Μιχαλακάκου, Εδώ Φάρος! Ζουζούνια και σκουλήκια

Ένα σπήλαιο σε εξέλιξη. Μαζί με τους μικρούς καλλιτέχνες-σπηλαιολόγους και εντομολόγους- θα ολοκληρώσουμε τα τοιχώματα του σπηλαίου, θα ζωγραφίσουμε πάνω τους και θα δημιουργήσουμε ζουζούνια, σκουλήκια και διάφορα άλλα ζωύφια που βρίσκουμε στο εσωτερικό της γης, αλλά και στη φαντασία μας.

Κυριακή 27/11: Μάρω Μιχαλακάκου, Εδώ Φάρος! Ταξίδι στο διάστημα

Μέσα από ένα εικαστικό ταξίδι στο διάστημα παρατηρούμε τους πλανήτες, τα σκουπίδια του διαστήματος, τους κομήτες και τους δορυφόρους και αποφασίζουμε τι θα πάρουμε μαζί μας στο ταξίδι και γιατί.

10.30-12.30 μ.μ. για παιδιά 10 έως 12 ετών | 1.30-3.30 μ.μ. για παιδιά 7 έως 9 ετών | 4.30-6 μ.μ. για παιδιά 4 έως 6 ετών | Εισιτήρια: Γενική είσοδος 5€ | Προπώληση: ticketservices.gr ή τηλεφωνικά στο 210 7234567

Επόμενες Συναντήσεις: 

Κυριακή 29/01: Γιώργος Γυπαράκης, Εδώ Φάρος! Περιπέτεια στον ύφαλο
Κυριακή 26/02: Βασίλης Γεροδήμος, Εδώ Φάρος! Κρυφτό με μάσκες 
Κυριακή 26/03: Βασίλης Γεροδήμος, Εδώ Φάρος! Θάλασσες από ψηλά
Κυριακή 30/04: Βασίλης Γεροδήμος, Εδώ Φάρος! Νέος παγκόσμιος Άτλας ,

Διαβάστε Επίσης


 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.