Η υπερπαραγωγή "Όλιβερ Τουίστ" επιστρέφει ανανεωμένη στο "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος"

Η παράσταση της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη επιστρέφει με έναν ανανεωμένο 20μελή θίασο ηθοποιών στα τέλη Οκτωβρίου.

Όλιβερ Τουίστ

Ο "Όλιβερ Τουίστ" του Καρόλου Ντίκενς ανεβάζει αυλαία στο "Θέατρον" του Κέντρου Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" με την υπογραφή της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Η υπερπαραγωγή επιστρέφει ανανεωμένη με σημαντικές προσθήκες στον 20μελή θίασο τον Δημήτρη Πιατά, τον Αλμπέρτο Εσκενάζη και τη Νίκη Παλληκαράκη, σε εμβληματικούς ρόλους, ενώ τον Όλιβερ Τουίστ υποδύεται ο ανερχόμενος ηθοποιός Κωνσταντίνος Τσουμπάρης.

Όλιβερ Τουίστ

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα ένα δεκάχρονο ορφανό αγόρι, ο Όλιβερ Τουίστ (Κωνσταντίνος Τσουμπάρης), ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο ορφανοτροφείο μιας επαρχιακής πόλης της Αγγλίας, ανέχεται τη βίαιη συμπεριφορά του επιστάτη, κύριου Μπαμπλ (Κωνσταντίνος Μουταφτσής), καταφέρνοντας όμως να διατηρήσει μέσα του την αγάπη και την ελπίδα. Μια μέρα ο Όλιβερ, παρά το φόβο του, ζητά λίγο περισσότερο φαγητό κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο επιστάτης να τον πουλήσει στον κ. Σάουερμπερι ως βοηθό του στο γραφείο τελετών. Εκεί, ο Όλιβερ βιώνει ξανά σωματική και ψυχολογική βία κι ένα βράδυ το σκάει με προορισμό το Λονδίνο. Φτάνοντας εκεί γνωρίζει τον Ατσίδα (Ρίνο Τζάνι) που τον εντάσσει στη συμμορία του τρομερού Φάγκιν (Δημήτρης Πιατάς). Ο Όλιβερ, δίπλα στον Φάγκιν και τη συμμορία του, τον Μπιλ Σάικς (Κωνσταντίνος Κάππας) και τη Νάνσυ (Άννα Φιλιππάκη), γνωρίζει τον υπόκοσμο του Λονδίνου και μαθαίνει τα κόλπα και τους κώδικές του.  Αυτό που τελικά θα σώσει τον Όλιβερ από το δυστοπικό μέλλον που γιγαντώνεται μπροστά του, είναι ο κύριος Μπράουνλοου (Αλμπέρτο Εσκενάζη) και η οικονόμος του η κυρία Μπέντγουικ (Νίκη Παλληκαράκη), οι οποίοι του προσφέρουν την δυνατότητα να γίνει μέρος μιας όμορφης οικογένειας, που τόσο πολύ λαχταρά. 

Όλιβερ Τουίστ

Ο Όλιβερ Τουίστ, ο ήρωας-σύμβολο, καταφέρνει να διατηρήσει την ελπίδα και την καλοσύνη του μέσα σ’ έναν άδικο κόσμο. Ο Ντίκενς καταλήγει με μία νότα ελπίδας και αισιοδοξίας, υποστηρίζοντας πως το καλό μπορεί να θριαμβεύσει και πως η αθωότητα, η αλήθεια και η αγνότητα μπορούν να διασωθούν ακόμα και μέσα σε ένα περιβάλλον ανέχειας και κοινωνικών ανισοτήτων.

Πρεμιέρα το Σάββατο 29 Οκτωβρίου 

Προπώληση μέσω viva.gr

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.