"Το μαγικό πινέλο της Νουρ": Ο πολύχρωμος κόσμος της ζωγραφικής ζωντανεύει στο Τρένο στο Ρουφ

Η παράσταση της ομάδας ΒίΔα εμπλουτίζεται με πρωτότυπη μουσική, τραγούδια, από εντυπωσιακές βίντεο-προβολές που μεταμορφώνουν το Θεατρικό Βαγόνι και δημιουργούν μία πανδαισία εικόνων και χρωμάτων.

Το μαγικό πινέλο της Νουρ

Η Παιδική Σκηνή της Αμαξοστοιχίας – Θεάτρου το Τρένο στο Ρουφ ανανεώνει την επιτυχημένη της συνεργασία με την ταλαντούχα ομάδα ΒίΔα και παρουσιάζει τη χειμερινή θεατρική σεζόν 2022-23 τη νέα πρωτότυπη θεατρική παράσταση "Το μαγικό πινέλο της Νουρ" για παιδιά ηλικίας από 5 έως 10 ετών, στο Θεατρικό Βαγόνι του μοναδικού Τρένου-Θεάτρου. Η παράσταση "Το μαγικό πινέλο της Νουρ" είναι ένα μαγευτικό ταξίδι στα συναισθήματα και τα χρώματα με πίνακες ζωγραφικής που ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας, μια ιστορία γεμάτη χρωματιστές περιπέτειες σε ονειρική ατμόσφαιρα όπου όλα μπορούν να συμβούν, αρκεί να αφήσουμε τη φαντασία  μας να ταξιδέψει ελεύθερα.

Το μαγικό πινέλο της Νουρ

Ένα κορίτσι, η Νουρ, δραπετεύει από τη χώρα της που έχει πόλεμο, τη Γκουέρνικα. Τρυπώνει σε ένα τρένο μόνη της, με την ελπίδα ότι θα την οδηγήσει σε ένα μέρος όπου θα μπορεί να ζήσει ελεύθερη. Εξαντλημένη όπως είναι, την παίρνει ο ύπνος. Στο ίδιο τρένο ταξιδεύουν και δύο αδέρφια που, χωρίς να το καταλάβουν, βρίσκονται ξαφνικά μέσα στο όνειρο του κοριτσιού. Εκεί γνωρίζουν τον πολυλογά Μάγο, τον τετραπέρατο Γάτο και το μαγικό πινέλο μέσα σε έναν χρωματιστό "υπερρεαλιστικό" κόσμο από σπουδαίους πίνακες που ζωντανεύουν. Για να καταφέρουν να βγουν από κάθε πίνακα, πρέπει να προσπεράσουν ολοένα και πιο περίπλοκα εμπόδια. Έτσι, μεταμορφώνονται στους Μπλε Αρλεκίνους του Πικάσο, μπαίνουν στον εκτυφλωτικό κίτρινο κόσμο του Βίνσεντ βαν Γκογκ, συνομιλούν με τη Μόνα Λίζα και τελικά καταφέρνουν να ανοίξουν τη μεγάλη κόκκινη πόρτα του Ρόθκο και ποιος ξέρει τι θα αντικρύσουν μπροστά τους.
Οι μικροί θεατές μέσα από το πρωτότυπο αυτό θεατρικό ταξίδι ανακαλύπτουν πως η φαντασία τούς δίνει τα απαραίτητα εφόδια να αναζητήσουν τα όνειρά τους, μαθαίνουν να βρίσκουν λύση εκεί που μοιάζει να υπάρχει αδιέξοδο κι όταν καλούνται να ξεπεράσουν τους φόβους τους, ενώνονται και ανακαλύπτουν τη χαρά της συνεργασίας και την αξία της φιλίας.
Η παράσταση που κάνει πρεμιέρα από 6 Νοεμβρίου, εμπλουτίζεται με πρωτότυπη μουσική και τραγούδια και εντυπωσιακές βίντεο-προβολές που μεταμορφώνουν το Θεατρικό Βαγόνι, δημιουργώντας μια πανδαισία εικόνων και χρωμάτων.

Παίζουν οι ηθοποιοί Βίκυ Καλπάκα, Δάφνη Καφετζή, Δημήτρης Τσιγκριμάνης.

Προπώληση στο viva.gr

 

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.