Εκπαίδευση και παιχνίδι στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν και περιλαμβάνουν μουσικοαφηγηματικές δράσεις, κινητικά παιχνίδια, δραματοποίηση και άλλες βιωματικές δραστηριότητες.

Δημοτική Πινακοθήκη Δήμου Πειραιά

Η Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, μετά το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε την προηγούμενη χρονιά για τις διαδραστικές σχολικές ξεναγήσεις, καλεί τα παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων της πόλης να ανακαλύψουν ή να δουν με άλλη ματιά τις συλλογές της.

Στο πλαίσιο των σύγχρονων μουσειοπαιδαγωγικών πρακτικών, η ξενάγηση εμπλουτίζεται με μουσικοαφηγηματικές δράσεις, κινητικά παιχνίδια, δραματοποίηση και άλλες βιωματικές δραστηριότητες, ώστε η επίσκεψη για τον μαθητή να εξελιχθεί σε μια μοναδική μουσειακή εμπειρία μέσα από τον συνδυασμό μάθησης και ψυχαγωγίας.

Τα προγράμματα

"Τα Παραμύθια του Hoffman"

Ανακαλύπτουμε τον κόσμο της μουσικής και του θεάτρου σε ένα πρόγραμμα εμπνευσμένο από το έργο του ομώνυμου συγγραφέα, μέσα από αφηγηματικές δράσεις και δραματοποίηση.

"Όταν τα γλυπτά ζωντανεύουν"

Οι συμμετέχοντες θα αλληλεπιδράσουν με τα γλυπτά της συλλογής του Γ. Καστριώτη μέσα από κιναισθητικά και σωματικά παιχνίδια.

"Παιχνίδια εξερεύνησης"

Τα παιδιά θα γίνουν εξερευνητές ολοκληρώνοντας από κοινού μια αποστολή μέσα από διαδοχικές δοκιμασίες στους χώρους των συλλογών, οι οποίες μετατρέπονται σε αίθουσες ανακάλυψης.

Πληροφορίες: Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά | Καθημερινά 10 π.μ. - 2 μ.μ. | Οι ξεναγήσεις είναι δωρεάν | Κρατήσεις: 214 4090 155, 214 4090 156 ή στο  pinakothikiedu@piraeus.gov.gr

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Φίλωνος 29, Πειραιάς
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.