7 νέα παιδικά βιβλία για το φθινόπωρο

Ξεχωρίσαμε τις νέες εκδόσεις που θα κρατήσουν συντροφιά στους μικρούς βιβλιοφάγους αυτό το φθινόπωρο.

Βιβλία για παιδιά

Τι κι αν ξεκίνησαν τα σχολεία; Πάντα θα υπάρχει χώρος για ένα ακόμη βιβλίο που θα μας κρατάει συντροφιά μετά το διάβασμα. Γι'αυτό ξεχωρίσαμε τις νέες φθινοπωρινές εκδόσεις που εγγυημένα θα λατρέψουν τα παιδιά.

"Η μέρα που έπεσα σε ένα παραμύθι"

η μερα που επεσα σε ενα πασραμυθι.png

Είμαστε άραγε ποτέ πολύ μεγάλοι για παραμύθια; Κι αν έτσι πιστεύουμε, τί θα μπορούσε να είναι αυτό που θα μας άλλαζε τη γνώμη; Η Λάνα, σε μια φαινομενικά πληκτική βόλτα στο σούπερ μάρκετ με τη μητέρα της, ανακαλύπτει μια πύλη που οδηγεί στον κόσμο των αγαπημένων μας ηρώων. Όταν θα αντιληφθεί πως εκείνοι κινδυνεύουν, θα πρέπει να βρει τρόπο να πείσει τον αδερφό της ότι κανείς, τελικά, δεν είναι αρκετά μεγάλος για να μην πιστεύει στα παραμύθια κι έτσι να τον κάνει να την ακολουθήσει σε μια αποστολή διάσωσης. Θα καταφέρει η Λάνα να "παρασύρει" και πάλι τον αδερφό της στη μαγεία των παραμυθιών και με αυτόν τον τρόπο να σώσει τον κόσμο τους; Το χιουμοριστικό ύφος και η πρωτότυπη εικονογράφησή του θα συνθέσουν την πιο φανταστική ιστορία!

Συγγραφέας: Μπεν Μίλερ 
Εκδόσεις: Ψυχογιός
Τιμή: 9,99
Ηλικία: 9 - 13

"Το δικό μου βασίλειο"

το δικο μου βασιλειο.png

Καμία φορά τα όνειρά μας φαντάζουν μεγάλα και εξωπραγματικά. Δύσκολα θα βρεθεί κάποιος γύρω μας να πιστέψει τόσο σε αυτά όσο και τη δυνατότητά μας να τα καταφέρουμε. Αυτό συνέβη και στην Έμιλι που ονειρευόταν να γίνει πριγκίπισσα. Όλοι όσοι όμως κάποτε την κορόιδευαν για αυτό, έπαψαν να το κάνουν όταν κατάφερε να πραγματοποιήσει αυτήν της την επιθυμία. Τι έγινε όμως και ακόμη εκείνη δε νιώθει ευτυχισμένη; Ο πραγματικός χαρακτήρας των ανθρώπων θα αποκαλυφθεί όταν πια συνειδητοποιήσουν ότι τα όνειρα ήταν πολύ μεγάλα για αυτούς και όχι για το μικρό κορίτσι. Τότε εκείνοι θα προσπαθήσουν να κάνουν το δικό τους, εμποδίζοντάς την Έμιλι να χαρεί το "δικό της βασίλειο". Ένα μυθιστόρημα αγωνίας και περιπέτειας που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους. 
 

Συγγραφέας: Βασίλης Παπαθεοδώρου
Εκδόσεις: Καστανιώτη 
Τιμή: 14,00
Ηλικία: 9+

"Ο Πράσινος Πλανήτης"

ο πρασινος πλανητης.png

Έχεις δει ποτέ φυτά να μιλούν, να ακούν ή να αισθάνονται; Βασισμένο στο νέο ντοκιμαντέρ του BBC, αυτό το βιβλίο θα σε ταξιδέψει στον κόσμο των φυτών. Ο κόσμος αυτός όμως δε θα είναι όπως τον φαντάζεσαι. Εκεί τα φυτά θα μιλούν με τα ζώα. Θα γίνουν το σπίτι τους, ο φίλος τους, η οικογένειά τους. Εκεί θα δεις μια ορχιδέα να εξαπατά μια σφίγγα και ένα νούφαρο να φιλοξενεί ένα πάρτι…σκαθαριών! Δε μπορείς παρά να ταξιδέψεις και να θαυμάσεις τον μαγευτικό κόσμο των φυτών. Τα χρειάζεσαι για να είσαι ευτυχισμένος και σε χρειάζονται για να εξακολουθούν να υπάρχουν. Φρόντισέ τα και θα στο ανταποδώσουν με τον καλύτερο τρόπο.
 

Συγγραφέας: Leisa Stewart-Sharpe
Εκδόσεις: Διόπτρα 
Τιμή: 12,92
Ηλικία: 9-13

"Ο Νόι και η φάλαινα τον χειμώνα"

νοι και φαλαινα.png

Ο συγγραφέας, μιλώντας για την αγάπη, τη φιλία και την οικογένεια, μας μεταφέρει σε ένα χιονισμένο σκηνικό με μια καλυμμένη από πάγο θάλασσα. Ένας φωτεινός φάρος κι ένα κοπάδι φάλαινες αρκούν για να ξεδιπλωθεί η ιστορία μας. Ο Νόι παρατηρεί τη θάλασσα και όλο κάτι περιμένει. Περιμένει τον φίλο του, ένα φαλαινάκι που έσωσε όταν το ξέβρασε η θάλασσα το περασμένο καλοκαίρι. Θα ιδωθούν οι δύο φίλοι σύντομα ξανά ή χρειάζεται να έρθει ακόμα μα καταιγίδα για να τους φέρει και πάλι κοντά;  

Συγγραφέας: Benji Davies
Εκδόσεις: Ίκαρος 
Τιμή: 8,99
Ηλικία: 7  - 12

"Γεια σου καμηλοπάρδαλη" 

καμηλοπαρδαλη.png

Έχει σημασία η χιλιομετρική απόσταση δύο προσώπων  και το πόσο διαφορετικοί είναι για να μπορέσουν να γίνουν φίλοι; Από τη μία πλευρά του ορίζοντα, σε κάποια χώρα της Αφρικής, μια καμηλοπάρδαλη θα στείλει ένα γράμμα στην άλλη πλευρά του ορίζοντα. Στον Βόρειο Πόλο. Παραλήπτης; Ένας πιγκουίνος, καθηγητής στο μάθημα "Φάλαινες". Ο ένας θα θελήσει να μάθει τα πάντα για τη ζωή του άλλου. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον η διαφορετικότητα εξάλλου. Κι όταν φτάσει η ώρα να συναντηθούν, η καμηλοπάρδαλη μεταμφιέζεται σε πιγκουΐνο. Και τότε…

Συγγραφέας: Iwasa Megumi
Εκδόσεις: Μέλισσα
Τιμή: 13,50
Ηλικία: 9-13

"Γκαστόν"

γκαστον.png

Ο Γκαστόν, είναι ένα κανίς που δε διαφέρει σε τίποτα από τα υπόλοιπα κανισάκια της οικογένειάς του. Περπατάει με χάρη, γαβγίζει χωρίς να ενοχλεί, πίνει νερό προσπαθώντας να μην κάνει θόρυβο και συνεχώς μαθαίνει πώς να γίνεται καλύτερος ακολουθώντας το σαβουάρ βιβρ των σκύλων. Μέχρι που μια συνάντηση με μια οικογένεια μπουλντόγκ θα τον κάνει να αναθεωρήσει όλα όσα πίστευε για τον εαυτό του. Πού ανήκει τελικά και ποια συμπεριφορά του ταιριάζει περισσότερο; Εκείνη που του έμαθαν ότι είναι η σωστή για τα δεδομένα του ή αυτή στην οποία τον οδηγεί η καρδιά του; 
 

Συγγραφέας: DiPucchio Kelly
Εκδόσεις: Πατάκη 
Τιμή: 9,72
Ηλικία: 9 – 13

"Κοχυλάκι, εσύ δε φταις"

κοχυλακι.png

Δεν είναι όλοι αυτό που φαίνονται και σίγουρα ο καθένας μας θα μπορούσε να παρασυρθεί και να εξαπατηθεί από κάποιο άλλο πρόσωπο, που δεν έδειξε τον πραγματικό του εαυτό. Αυτό έπαθε και το κοχυλάκι. Όλα κυλούσαν υπέροχα με τον νέο του φίλο, τον Κάβουρα. Χαρούμενο που επιτέλους είχε βρει παρέα, τον έκανε αχώριστο φίλο του και το ακολουθούσε σε κάθε παιχνίδι και σε οποιαδήποτε περιπέτεια. Έτσι τον ακολούθησε και μέχρι τον σκοτεινό βυθό. Εκεί που ο Κάβουρας έδειξε πια τις αρχικές του κακές προθέσεις. Το κοχυλάκι μας κατάφερε να ξεφύγει και να χωθεί στην ασφαλή αγκαλιά της μαμάς του. Το σημαντικό τώρα είναι να καταλάβει πως δεν έκανε κανένα λάθος το ίδιο, άλλα και να μάθει να μην εμπιστεύεται με τόση ευκολία τους γύρω του. Το παραμύθι αυτό θέτει με τον πιο ευαίσθητο τρόπο το θέμα της κακοποίησης, αφυπνίζοντας τους μικρούς μας φίλους χωρίς να τους τρομάζει. 

Συγγραφέας: Ομάδα Άγγιγμα και Όρια
Εκδόσεις: Μεταίχμιο
Τιμή: 8,91
Ηλικία:  10-15
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.