Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης

To Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης διοργανώνει τον Οκτώβριο μια σειρά από ενδιαφέροντα εργαστήρια για παιδιά.

εξωτερική όψη από Μουσείο Σχολικής Ζωής

Τον Οκτώβριο, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, θα δώσει μια ευχάριστη εκπαιδευτική νότα στα Σαββατοκύριακα των μικρών μας φίλων με λιλιπούτειες εξερευνήσεις και βιωματικά εργαστήρια. 

Το πρόγραμμα

Παραμυθοσάββατα

Βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών

Ένα βιωματικό εργαστήρι για παιδιά 2-4 ετών  που θα εισάγει τους μικρούς μας φίλους στον κόσμο της τέχνης και της δημιουργίας. Γνωστά και αγαπημένα παιδικά βιβλία θα μας ταξιδεύουν κάθε Σάββατο στο μαγικό κόσμο των παραμυθιών. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, θεατρικό παιχνίδι, messy και sensoryplay αλλά και μοναδικές κατασκευές τα παιδιά έρχονται σε πρώτη επαφή με σύνθετες έννοιες ενώ παράλληλα καλλιεργούν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.

Σάββατο 1 Οκτωβρίου (12 μ.μ): Ο ζωγράφος που ζωγράφισε ένα γαλάζιο άλογο, του Eric Carle
Το πρώτο εργαστήριο της νέας σχολικής χρονιάς ξεκινά με ένα αγαπημένο παραμύθι που θα ενθαρρύνει τα παιδιά να εμπιστεύονται τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Messy play, κατασκευές, χρώματα και παιχνίδια στο εργαστήριο αυτού του Σαββάτου.

Σάββατο 8 Οκτωβρίου (12 μ.μ): Ξεχωρίζω και σφυρίζω, του Rob Biddulph
Μία αστεία αλλά και συγχρόνως ευαίσθητη ιστορία της πολύχρωμης σκυλίτσας που αποφάσισε να κάνει ένα ταξίδι μακρινό για να μάθει τη σημασία του να είναι κανείς διαφορετικός, θα γίνει η αφορμή για ένα εργαστήριο γεμάτο συναρπαστικά παιχνίδια και πολύχρωμες κατασκευές.

Σάββατο 15 Οκτωβρίου (12 μ.μ): Κουκούτσης και Αβγούλα, του Alex Latimer
Μια υπέροχη ιστορία που υμνεί τη φιλία, με πρωταγωνιστές δύο πραγματικούς φίλους, τον Κουκούτση και την Αβγούλα, που όσο και αν η ζωή τους προχωράει και αλλάζει εκείνοι βρίσκουν πάντα τον τρόπο να συναντηθούν ξανά. Παράλληλα θα παίξουν και θα δημιουργήσουν ξεχωριστές κατασκευές.

Σάββατο 22 Οκτωβρίου (12 μ.μ): Αχ, γιατί να είμαι γάτα, της Hawkins Jacqui
Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι ένας μάγος και η γάτα του! Η γάτα η Μαγδάλω θέλει συνεχώς να είναι κάτι άλλο... Θα μάθει άραγε να αγαπάει τον εαυτό της; Μια τρυφερή και αστεία ιστορία για τη μοναδικότητα και τη σπουδαιότητα της αποδοχής του εαυτού μας. Μετά την αφήγηση του παραμυθιού ετοιμαστείτε για δημιουργικές κατασκευές και πολλά παιχνίδια με άρωμα Halloween.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 4 εργαστηρίων Οκτωβρίου 40€)
Οι θέσεις είναι περιορισμένες | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Έκπτωση 10% για αδέρφια | Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο | Διάρκεια 60 λεπτά | Σχεδιασμός-εμψύχωση: Aναστασία Ιορδάνη-Έλλη Λαμπαδαρίδου

Λιλιπούτειες Εξερευνήσεις

Εργαστήρι για βρέφη 18 –28 μηνών με στοιχεία messy και sensory play

Το νέο εργαστήρι για βρέφη 18-28 μηνών από το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης. Ένα άκρως βιωματικό, διασκεδαστικό εργαστήρι βασισμένο στο παιχνίδι, με στόχο την αισθητηριακή ανάπτυξη των παιδιών.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου (11 π.μ): Ήταν ένα αβγό...πολύ διαφορετικό

Με αφορμή την ιστορία ενός διαφορετικού πλάσματος, τα παιδιά θα περιηγηθούν σε διάφορα τοπία, που θα διεγείρουν τις αισθήσεις τους.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου (11 π.μ) : Δυόσμος Λεμόνι...μία σούπα μυρωδάτη
Δροσερά παιχνίδια στη λεκάνη και μικρές παλάμες βοηθούν να αναδυθούν φρέσκες δυνατές μυρωδιές.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου (11 π.μ) Υφαίνοντας ιστούς αράχνης 
Με αφορμή την πολυάσχολη αράχνη του Eric Carle, τα παιδιά θα μπουν στον κόσμο των ιστών.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου (11 π.μ): HA- HA Haaaalloween!!!
Αράχνες και σκαθαράκια κολλάνε, τρέχουν και γλιστρούν παρέα με χαμογελαστές κολοκύθες.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου (11 π.μ): Τα πρώτα χρώματα του φθινοπώρου
Μπαίνει το φθινόπωρο, οι μυρωδιές και τα χρώματα αλλάζουν, ήρθε λοιπόν η ώρα να τα εξερευνήσετε. 

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (Ο κύκλος 5 εργαστηρίων Οκτωβρίου 50€) | Οι θέσεις είναι περιορισμένες | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Έκπτωση 10% για αδέρφια | Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο | Διάρκεια 60 λεπτά | Σχεδιασμός – Εμψύχωση: ΜαρίζαΤσάρη

STEAMing Experiments: Πειράματα στον "Ατμό" των εξελίξεων

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών για παιδιά 5-10 ετών

Ένα νέο εργαστήρι περιμένει τους μικρούς φίλους του Μουσείου Σχολικής Ζωής κι εκπαίδευσης. Ένα εργαστήρι γεμάτο Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανική και ρομποτική θα καταπλήξει τους επίδοξους επιστήμονες και θα τους οδηγήσει σε επιστημονικά μονοπάτια με πυξίδα την Τέχνη και οδηγό τις βασικές αρχές της STEAM εκπαίδευσης.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου (11 π/μ): Πέφτει πέφτει το μήλο

Το πρώτο εργαστήριο το Φθινοπώρου με άρωμα μήλου κι επιστήμης. Εδώ θα γνωρίσετε τον σπουδαίο Νεύτωνα και το νόμο της βαρύτητας. Που ξέρετε μπορεί να φάτε και τα μήλα του...

Κυριακή 9 Οκτωβρίου (11 π.μ):Το πάπλωμα του Φθινοπώρου

Ανακαλύψτε τα φύλλα των δέντρων της Πλάκας, τη σύσταση τους και τη δομή τους. Ένα εργαστήριο γεμάτο φθινοπωρινά χρώματα.

Κυριακή 16 Οκτωβρίου (11 π.μ): Ανακαλύπτοντας το Φθινόπωρο στον Εθνικό Κήπο*

Ένα διαφορετικό εργαστήριο γεμάτο μυρωδιές και ήχους φθινοπώρου σας περιμένει για να το ανακαλύψετε μέσα στον πιο ξεχωριστό κήπο της πόλης. Μην καθυστερείτε!
*Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στον Εθνικό κήπο. Σημείο συνάντησης: Είσοδος Εθνικού κήπου (ηλιακό ρολόι) στο Σύνταγμα Λ. Βασιλίσσης Αμαλίας.

Κυριακή 23 Οκτωβρίου (11 π.μ):Η βροχή μέσα από την επιστήμη

Στο εργαστήριο αυτό θα ανακαλύψετε διαφορετικά επιστημονικά εργαλεία και θα δημιουργήσετε σταγόνες βροχής στο εργαστήριο. Καλυφθείτε, η μπόρα ξεκινά.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου (11 π.μ): Οι καρποί του Φθινοπώρου και η Άνωση

Στο τελευταίο εργαστήρι του Οκτωβρίου θα ανακαλύψετε την Άνωση και τους παράγοντες που επηρεάζουν την πλεύση των υλικών. Όλοι οι καρποί του φθινοπώρου στα πόδια σας για να ανακαλύψετε τις ιδιότητες της ύλης. 

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 5 εργαστηρίων Οκτωβρίου 50€) | Οι θέσεις είναι περιορισμένες | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Έκπτωση 10% για αδέρφια | Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο | Διάρκεια 60 λεπτά | Σχεδιασμός, Επιστημονική επιμέλεια & Εμψύχωση: Χαρίκλεια Θεοδωράκη

ΠειραματίΖΩμαι

Εργαστήρι εξερεύνησης και πρώτα παιχνίδια ρόλων για παιδιά 3-5 ετών

Οι διαδραστικές αφηγήσεις, τα αισθητηριακά παιχνίδια μέσα σε μικρόκοσμους, οι πειραματισμοί με ποικίλα υλικά, και η παρατήρηση "μεταμορφώσεων", είναι τα βασικά ερεθίσματα και οι τεχνικές που θα βοηθήσουν τα παιδιά, αλλά και θα τα προτρέψουν να απολαύσουν το παιχνίδι, πάντα μέσα στην ασφάλεια της ομάδας που όλοι μαζί θα δημιουργήσουν. 

Κυριακή 2 Οκτωβρίου (12.15 μ.μ): Μια βόλτα με τη Ρόζα

Με αφορμή μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, η ομάδα θα περάσει από τοπία και περιπέτειες και θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να δημιουργήσει έναν κοινό τόπο για όλα τα πλάσματα του κόσμου.

Κυριακή 9 Οκτωβρίου (12.15 μ.μ): Ανακατέματα Μπερδέματα με σούπες και μυρωδικά

Πειράματα με μυρωδιές και φρέσκα υλικά θα μας οδηγήσουν σε φθινοπωρινές σούπες, άλλες νόστιμες και άλλες.....μπλιάχ!

Κυριακή 16 Οκτωβρίου στις (12.15 μ.μ): Αραχνο..μπερδέματα!
Ένας ιστός μέσα στο δωμάτιο, σας καλεί σε ένα παιχνίδι με ολόκληρο το σώμα..

Κυριακή 23 Οκτωβρίουστις (12.15 μ.μ): BoooooBoooo Halloween tricks

Φάρσες, τρομακτικά περάσματα και κολοκύθες που μιλάνε, σας καλούν σε ένα τρελό παιχνίδι.

Κυριακή 30 Οκτωβρίου (12.15 μ.μ): Όταν γεννιέται το σποράκι

Με αφορμή την αγαπημένη ιστορία του EricCarle, Το Σποράκι Ταξιδεύει, Θα "γευτούμε" τη διαδρομή της φύσης, και θα υποδεχτούμε το φθινόπωρο.

Κόστος Συμμετοχής: 12€ (ο κύκλος 5 εργαστηρίων Οκτωβρίου 50€) | Απαραίτητη η συμπλήρωση της φόρμας συμμετοχής εδώ (στη συνέχεια θα σας αποσταλούν μέσω email οι τρόποι πληρωμής) | Για την εξασφάλιση της θέσης σας απαραίτητη είναι η προπληρωμή | Έκπτωση 10% για αδέρφια | Στην τιμή των εργαστηρίων συμπεριλαμβάνονται τα υλικά και η είσοδος στο Μουσείο | Διάρκεια 60 λεπτά | Σχεδιασμός – Εμψύχωση: ΜαρίζαΤσάρη

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.