"Πιάσε τ’ όνειρο": Μια μαγευτική θεατρική περιπέτεια στο Φεστιβάλ Βιβλίου

Η παιδική παράσταση είναι βασισμένη στα παιδικά βιβλία «Βασιλική, η μαγική Ηχώ της Επιδαύρου» του Ζήση Παπαϊωάννου και «Ο Λουλουδάκος» της Πένυς Ραμαντάνη.

Πιάσε το όνειρο

Τα βιβλία που κέρδισαν μικρούς και μεγάλους αναγνώστες και ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα, παρουσιάζονται για πρώτη φορά στο θέατρο, επί σκηνής, σε μια πρωτότυπη, θεατρική και διαδραστική διασκευή, όπου κοινό και ηθοποιοί γίνονται ένα.

Η παιδική παράσταση "Πιάσε τ’ όνειρο" σε κείμενο της Κατερίνας Ζαχαριουδάκη και μουσική της Πένυς Ραμαντάνη, ξεκίνησε το θεατρικό της ταξίδι εντός του 2022, και μέσα σε λίγους μόλις μήνες κατέκτησε μικρούς και μεγάλους θεατές σε Αθήνα και άλλες πόλεις. Τώρα έρχεται και στο Ζάππειο (7/9), στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Βιβλίου.

Θα προλογίσει η ηθοποιός και ραδιοφωνική παραγωγός Κατερίνα Ζαχαριουδάκη, συγγραφέας του θεατρικού έργου και θα παίξει μουσική ζωντανά η μουσικός και συγγραφέας Πένυ Ραμαντάνη. Μετά το τέλος της παράστασης, οι συντελεστές του έργου και οι ηθοποιοί Κρυσταλλία Κεφαλούδη και Ζήσης Παπαϊωάννου,  θα σας περιμένουν στα περίπτερα των Εκδόσεων Σιδέρη, 31 – 33. 

Η Βασιλική είναι ένα ζωηρό κορίτσι της ηλικίας της. Της αρέσει να φτιάχνει ιστορίες και να δραπετεύει σε αυτές. Ένα βράδυ, ξαφνικά, ζωντανεύει ολόκληρο το όνειρό της. Στον ύπνο της έρχεται η Ηχώ, και την παίρνει μαζί της σε ένα διαφορετικό ταξίδι. Θα την οδηγήσει στην Επίδαυρο, στο πιο μαγικό και σημαντικό θέατρο. Στη διαδρομή τους και σε αυτή την περιπέτεια, θα ζωντανέψει και θα την ακολουθήσει ο Λουλουδάκος. Το κόκκινο όμορφο λουλούδι που ζει στο γλαστράκι, δίπλα από το παράθυρο του δωματίου της. Μαζί θα ανακαλύψουν το αληθινό νόημα της φιλίας και θα γεμίσουν εμπειρίες και  αλλά και γνώση. Τι θα συναντήσουν όμως στο δρόμο τους, σε αυτή την νέα περιπέτεια; Αυτό θα το ανακαλύψουν μαζί με τα παιδιά, τα οποία συμμετέχουν ενεργά στη δράση του έργου, σε ένα διαδραστικό θεατρικό ταξίδι.

Συντελεστές:
Θεατρική διασκευή: Κατερίνα Ζαχαριουδάκη 
Μουσική / τραγούδι: Πένυ Ραμαντάνη 
Πρωταγωνιστούν: Κρυσταλλία Κεφαλούδη , Ζήσης Παπαϊωάννου 
Παραγωγή : Εκδόσεις Σιδέρη 

Info: Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, 7 μ.μ. | Ζάππειο, Φεστιβάλ Βιβλίου, Σκηνή "Ηλίας Βενέζης"

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.