Έφυγε από τη ζωή ο σκιτσογράφος του "Μικρού Νικόλα", Ζαν-Ζακ Σεμπέ

Ο διάσημος Γάλλος σκιτσογράφος αναγνωρίστηκε για τη δουλειά του τόσο στη σειρά παιδικών βιβλίων του Ρενέ Γκοσινί όσο και για τα σκίτσα του στο The New Yorker αλλά και τους New York Times.

Μικρός Νικόλας

Ο διάσημος Γάλλος σκιτσογράφος Ζαν-Ζακ Σεμπέ έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών, όπως ανακοίνωσε η σύζυγός του Μαρτίν Γκοσιό Σεμπέ στο Γαλλικό Πρακτορείο (AFP).

Ο Σεμπέ έγινε γνωστός με την εικονογράφηση των παιδικών ιστοριών του "Μικρού Νικόλα" του Ρενέ Γκοσινί, καθώς και τις γελοιογραφίες που δημοσίευε στα The New Yorker και τους New York Times από το 1978. Συγκεκριμένα για το The New Yorker, είχε υπογράψει συνολικά πάνω από 100 εξώφυλλα, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη.

Η καριέρα του ξεκίνησε το 1951, όταν πουλάει το πρώτο του σκίτσο στην εφημερίδα Sud Ouest και αργότερα συνεργάστηκε και με άλλα έντυπα, όπως τα Le Rire, Noir et Blanc, Ici Paris. Η γνωριμία του με τον Ρενέ Γκοσινί το 1960 υπήρξε καθοριστική και οι δυό τους συνυπογράφουν τις πολυδιαβασμένες περιπέτειες του "Μικρού Νικόλα". Η σειρά αγαπήθηκε παγκοσμίως, με πωλήσεις που ξεπερνούν τα 15 εκ. αντίτυπα, ενώ στη συνέχεια οι ιστορίες του ζαβολιάρη Νικόλα μεταφέρθηκαν και στη μεγάλη οθόνη. 

Διαβάστε Επίσης

Το 1957 αρχίζει να εργάζεται για το Paris-Match και πολλά άλλα έντυπα, έχοντας αναγνωριστεί πλέον ως επιτυχημένος σκιτσογράφος. To 1961 εκδίδει το πρώτο του άλμπουμ με τίτλο "Τίποτα δεν είναι απλό" και ακολουθούν περίπου 30 ακόμα. Εκτός από τον "Μικρό Νικόλα", ο Σεμπέ δημιούργησε τους χαρακτήρες Μαρσελέν Καγιού, Ραούλ Ταμπουρέν και τον Κύριο Λαμπέρ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.