Τα "Λάχανα και χάχανα" επιστρέφουν στη σκηνή

Με το νέο μιούζικαλ που βασίζεται στην επιτυχημένη μουσική σειρά του Τάσου Ιωαννίδη «Λάχανα και χάχανα» περιοδεύει η Παιδική Σκηνή του Χρήστου Τριπόδη φέτος το καλοκαίρι.

Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός

Η Παιδική Σκηνή του Χρήστου Τριπόδη συνεργάζεται για δεύτερη φορά με το δημιουργό της επιτυχημένης μουσικής σειράς "Λάχανα και χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός", Τάσο Ιωαννίδη, στο νέο του μιούζικαλ με πρωταγωνιστές τον Ατσίδα, την Χαχανένια, τον Λαχανίδα και τον Πίπη, τον μαθητευόμενο νεράιδο. Τα αγαπημένα τραγούδια της σειράς αλλά και ολοκαίνουρια τραγούδια που ερμηνεύονται ζωντανά επί σκηνής, εντυπωσιακές βιντεοπροβολές, ευφάνταστα σκηνικά και κοστούμια συνθέτουν μια ιστορία για τη σημασία της θετικής σκέψης, της αυτοεκτίμησης, της αυτεπάρκειας και της αγάπης προς τον εαυτό μας, προτείνοντας παιγνιώδεις τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων. Η μέθοδος "Τραγουδώ και μαθαίνω" γίνεται το "μαγικό κλειδί" της παράστασης μέσα από το οποίο τα παιδιά ανακαλύπτουν μια νέα διαδικασία μάθησης. Θα καταφέρουν άραγε να πείσουν και τους μεγάλους; Πρωταγωνιστούν οι Ειρήνη Ψυχράμη, Λυδία Σγουράκη, Γιώργος Αιμιλιανός Σταυρινός, Γιάννης Τσότσος, Αλέξανδρος Ζουγανέλης, Χριστίνα Μπίτου, σε σκηνοθεσία του Χρήστου Τριπόδη και του Τάσου Ιωαννίδη.

Η ιστορία πίσω από τα "Λάχανα και χάχανα"

Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα του συνθέτη Τάσου Ιωαννίδη, να μελοποιήσει τα στιχουργήματα του βιβλίου της Α’ Δημοτικού, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τη μικρή του κόρη Ερμιόνη να τα αποστηθίσει ευκολότερα. Έτσι, γεννήθηκε το πρώτο CD "Λάχανα και χάχανα - 24 τραγούδια από το βιβλίο Γλώσσας της Α’ Δημοτικού", με τη συμμετοχή της Μαρίας Φαραντούρη, του Ευγένιου Σπαθάρη και του Ηλία Μαμαλάκη, το οποίο έμελλε να αγαπήσουν μικροί και μεγάλοι! Σαν να μην έφτανε αυτό, άλλη μια καταπληκτική ιδέα ήρθε και σφηνώθηκε στο μυαλό του ευφάνταστου μπαμπά. Σε στίχους της Παυλίνας Παμπούδη και με τη συμμετοχή της Ελένης Βιτάλη και της Γλυκερίας, έκανε την "Προπαίδεια σε Τραγούδια!" Ναι, ναι, όπως το ακούτε. Και για να μη μείνουν παραπονεμένα τα μικρότερα παιδιά, σύντομα ακολούθησε το "Εδώ νηπιαγωγείο!" με τραγούδια για παιδιά προσχολικής ηλικίας και τη συμμετοχή της Φωτεινής Δάρρα, και του Παντελή Θαλασσινού. Ακολούθησαν "Οι ρυθμοί κι οι Αριθμοί" με τη συμμετοχή του Μανόλη Μητσιά και του Γιάννη Κότσιρα, οι "Τραγουδοτσουλήθρες" με τη συμμετοχή του Μίλτου Πασχαλίδη και της Μελίνας Ασλανίδου, τα "Χριστουγεννιάτικα Λάχανα και Χάχανα", τα "Νανουρίσματα για 4 Εποχές" με τον Χρήστο Θηβαίο και την Αλκμήνη Μπασακάρου, οι "12 Άθλοι του Ηρακλή", "Η Γραμματική σε Τραγούδια" και σε λίγο καιρό το νέο άλμπουμ "Λάχανα και χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός".

 

Οι επόμενοι σταθμοί της περιοδείας

Πέμπτη 23 Ιουνίου Βεάκειο Θέατρο
Τετάρτη 29 Ιουνίου Δημοτικό Κηποθέατρο Παπάγου
Τρίτη 5 Ιουλίου Δημοτικό θέατρο Ηλιούπολης "Δημήτρης Κιντής"
Δευτέρα 11 Ιουλίου Κηποθέατρο Νίκαιας
Δευτέρα 18 Ιουλίου Θερινό Κιν/θέατρο Γέρακας
Τετάρτη 20 Ιουλίου Alex Cinema - Πόρτο Ράφτη
Δευτέρα 1 Αυγούστου Τριανόν Cinemax - Σαρωνίδα
Τετάρτη 3 Αυγούστου Κιν/θέατρο "Τα χρόνια της αθωότητας” - Λαύριο
Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου Αμφιθέατρο "Θανάσης Βέγγος” - Κορυδαλλός

Προπώληση μέσω viva.gr

Περισσότερες πληροφορίες

Λάχανα και Χάχανα - Ο Καλός μου Εαυτός

  • Μιούζικαλ
  • Διάρκεια: 70 '

Τα πιο αγαπημένα τραγούδια της σειράς «Λάχανα και χάχανα» αλλά και ολοκαίνουργια τραγούδια συνθέτουν τη νέα μουσικοθεατρική ιστορία για τη σημασία της θετικής σκέψης και της αυτοεκτίμησης, συνοδεία ζωντανής μουσικής. Ο Πίπης, ο Μαθητευόμενος Νεράιδος, μαζί με τον Ατσίδα, την Χαχανένια και τον Λαχανίδα μάς παρασύρουν σε ένα ταξίδι προς αναζήτηση του καλύτερού μας εαυτού, μαθαίνοντας παράλληλα για τις έννοιες της «αυταγάπης», της «αυτεπάρκειας», της «αυτοεκτίμησης», τη σημασία της θετικής σκέψης και τρόπους διαχείρισης των αρνητικών συναισθημάτων. Η μέθοδος «Τραγουδώ και Μαθαίνω» είναι το κλειδί για αυτό το ευφάνταστο ταξίδι γεμάτο χιούμορ, τραγούδι και πολλή μουσική.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.