Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα πάει στον Φλοίσβο

Ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης μετακομίζει στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου στο Πάρκο Φλοίσβου με ένα διαφορετικό έργο θεάτρου σκιών για κάθε βραδιά του καλοκαιριού.

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα ©Elias Moraitis

Το καθιερωμένο μας ραντεβού με τον Καραγκιόζη στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου στο Πάρκο Φλοίσβου (είσοδος επί της Λεωφ. Ποσειδώνος) δίπλα στη θάλασσα ανανεώνει ο Τάσος Κώνστας στις 28 Μαΐου και από 1 Ιουνίου κάθε Τετάρτη έως Κυριακή. Φέτος, το αγαπημένο στέκι θεάτρου σκιών που δημιούργησε ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου σε συνεργασία με τον γνωστό καραγκιοζοπαίκτη θα είναι ανοιχτό περισσότερες μέρες για να υποδεχθεί κάθε μικρό (από 3 ετών) και μεγάλο θεατή.

Ο Καραγκιόζης του Τάσου Κώνστα

Ο μπερντές του Τάσου Κώνστα, που κλείνει 25 χρόνια πορείας έχοντας μαθητεύσει δίπλα στον Ευγένιο Σπαθάρη, μεταφέρεται από τις "Φιγούρες & Κούκλες” στον Φλοίσβο και είναι έτοιμος να υποδεχτεί όλους τους ξεκαρδιστικούς χάρτινους ήρωες με ένα διαφορετικό έργο κάθε φορά. Είναι γνωστός, άλλωστε, για το πλούσιο ρεπερτόριο διασκευασμένων κωμωδιών που εμπλουτίζει πάντα με σάτιρα και αυτοσχεδιασμό αλλά και τις νέες περιπέτειες με πρωταγωνιστή τον κατεξοχήν ήρωα της λαϊκής παράδοσης που δημιουργεί αντλώντας και από την επικαιρότητα.

Περισσότερες πληροφορίες

Ο Καραγκιόζης στον Φλοίσβο

  • Θέατρο Σκιών
  • Διάρκεια: 50 '

Στο Δημοτικό Θέατρο Σκιών Παλαιού Φαλήρου στο Πάρκο Φλοίσβου δίπλα στη θάλασσα θα βρίσκεται για δωδέκατη χρονιά φέτος ο Τάσος Κώνστας με τις «Φιγούρες & Κούκλες» και το πλούσιο ρεπερτόριό του από διασκευασμένες παραδοσιακές κωμωδίες με πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη, που εμπλουτίζει πάντα με σάτιρα και αυτοσχεδιασμό, αλλά και νέα έργα που εμπνέεται από την επικαιρότητα. Ο γνωστός καραγκιοζοπαίκτης κλείνει 25 χρόνια πορείας έχοντας μαθητεύσει δίπλα στον Ευγένιο Σπαθάρη, ο οποίος του έλεγε χαρακτηριστικά ότι «Καλύτερα να πει ο θεατής ήθελα λίγο ακόμα, παρά να κοιτάξει το ρολόι του έστω και μια φορά». Με βάση αυτή τη φιλοσοφία και με όχημα την παράδοση, ο Τάσος Κώνστας παρουσιάζει ένα διαφορετικό έργο κάθε βράδυ, ανανεώνοντας τη σύγχρονη πορεία του λατρεμένου λαϊκού ήρωα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.