Δημιουργικό καλοκαίρι στο Steam Camp του Μουσείου Πειραμάτων

Σε ένα χώρο σύγχρονο, ασφαλή και πολύ οικείο για τα παιδιά, το Μουσείο Πειραμάτων διοργανώνει καλοκαιρινό εβδομαδιαίο πρόγραμμα τις ώρες που οι γονείς βρίσκονται στη δουλειά.

Μουσείο Πειραμάτων

Προγραμματισμός ρομπότ, πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας, παιχνίδι με τάγκραμ μαθηματικών, κατασκευή μηχανισμών και πολλές ακόμα νέες δραστηριότητες STEΜ είναι μερικά μόνο από όσα περιμένουν τα παιδιά από τις 16 Ιουνίου στο Summer Steam Camp του Μουσείου Πειραμάτων. Από τη λίστα βέβαια των δραστηριοτήτων δεν λείπουν και οι εξορμήσεις σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και οι καλοκαιρινές βουτιές σε πισίνα ή κολυμβητήριο. Τ

Το πρόγραμμα ακολουθεί τη μεθοδολογία STEM και απευθύνεται σε μικρούς επιστήμονες 6-10 ετών. Στο πλαίσιο ενός ωρολογίου προγράμματος από τις από τις 8 π.μ έως τις 4 μ.μ, το οποίο έχει διαφορετικό περιεχόμενο για κάθε ημέρα του camp, τα παιδιά θα παίξουν, θα πειραματιστούν, θα μάθουν και θα ανακαλύψουν πολλά.  Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν πειράματα φυσικής, χημείας, βιολογίας, κατασκευές μηχανικής, ρομποτική, κινητικά παιχνίδια, για εκτόνωση αλλά και χαλάρωση, μαθήματα κολύμβησης σε κολυμβητήριο, καλοκαιρινές βουτιές και παιχνίδια σε πισίνα, περιπέτειες στο βουνό, καλλιτεχνικές δημιουργίες και ομαδικά παιχνίδια. Οι επιμέρους δραστηριότητες (πειράματα, παιχνίδια και κατασκευές) είναι διαφορετικές ανά ημέρα του camp ενώ αλλαγές στο πρόγραμμα ενδέχεται να πραγματοποιηθούν, ανάλογα με τη σύνθεση και τις προτιμήσεις των ομάδων.

Προσέλευση: 8 π.μ – 9 π.μ, Αποχώρηση: 3 μ.μ – 4 μ.μ | Εβδομαδιαία συμμετοχή:
Δευτέρα - Παρασκευή: 140€ (Παραλαβή και επιστροφή των παιδιών με ιδία μέσα) | Ειδικά για την εβδομάδα λήξης των σχολικών μαθημάτων (Πέμπτη 16/6 & Παρασκευή 17/6) η συμμετοχή διαμορφώνεται στα 56€ | Περιλαμβάνονται: τα υλικά για τα πειράματα και τις ατομικές κατασκευές, ατομικός φάκελος δραστηριοτήτων, δραστηριότητες εξωτερικού χώρου | Για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι απαραίτητη η έγκαιρη τηλεφωνική κράτηση θέσης στα 210-7210105, 210-7610038, 210-9761030 (καθημερινές: 8.30 π.μ-1.30 μ.μ).

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.