"Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής" στον "Ιανό"

Η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS και η εκπαιδευτική μουσική ομάδα «musicArte» παρουσιάζουν το μουσικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στον υπέροχο κόσμο της κλασικής μουσικής».

Μουσική παιδί

Μια ειδική εκδήλωση που απευθύνεται σε παιδιά του Δημοτικού και γονείς που αγαπούν την κλασική μουσική διοργανώνεται στις 21 Μαΐου (12 μ.μ) στον Ιανό σε συνεργασία με την εκπαιδευτική μουσική ομάδα "musicArte". Πρόκειται για μία φιλική ξενάγηση στη κλασική μουσική, ένα μεγάλο, αλλά γρήγορο και ξέγνοιαστο, μουσικό ταξίδι με αφετηρία την αγάπη για τη κλασική μουσική και με πολλές... στάσεις ξεκινώντας από τους Βιβάλντι, Μότσαρτ, Μπετόβεν και καταλήγοντας στον Γ. Στράους και τον Ραβέλ. Όσοι παρακολουθήσετε την εκδήλωση θα  γνωρίσετε τους συνθέτες, την εποχή που έζησαν, τις χώρες που γεννήθηκαν ενώ θα παίξετε και μουσική, θα τραγουδήσετε και θα μοιραστείτε εμπειρίες απολαμβάνοντας με κάθε τρόπο τη μουσική των εμβληματικών συνθετών.

Η "musicArte" είναι μια ομάδα παιδαγωγών, μουσικών, καλλιτεχνών και εμπνευσμένων δασκάλων με μουσική δράση που δημιουργήθηκε το 2010. Η ομάδα σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά-μουσικά προγράμματα, μουσικές παραστάσεις-παρουσιάσεις και μουσικά δρώμενα για παιδιά, εφήβους και ενήλικους. Συνεργάζεται με σχολεία, εκπαιδευτικούς φορείς και πολιτιστικούς οργανισμούς. Εκτός από τα παραπάνω κάθε χρόνο πραγματοποιεί ετήσιους διαγωνισμούς πιάνου και κιθάρας. Ο φετινός θα πραγματοποιηθεί 24-26 Ιουνίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. 

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον "Ιανό" της Αθήνας, (Σταδίου 24) ενώ θα προβάλλεται ζωντανά στο κανάλι Youtube και στη σελίδα Facebook του "Ιανού". Οι τηλεφωνικές κρατήσεις θέσεων είναι απαραίτητες (6971987543, Κατερίνα Παπαδάκου).
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.