Ξεναγήσεις για μαθητές στο Ίδρυμα Takis

Στόχος της ξενάγησης είναι οι νέοι να γνωρίσουν και να κατανοήσουν από κοντά τόσο την επιστημονική όσο και την καλλιτεχνική αξία των έργων του καλλιτέχνη Takis.

Takis Foundation

Το Ίδρυμα Takis – Κ.Ε.Τ.Ε διοργανώνει ξεναγήσεις σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου καθημερινά από τις 10 το πρωί. Οι μαθητές με την συνοδεία έμπειρων ξεναγών, περιηγούνται στον περιβάλλοντα χώρο του ιδρύματος καθώς και στους μουσειακούς χώρους. Πρόκειται για τον τόπο έμπνευσης και δημιουργίας των περισσότερων έργων τέχνης, διαγράφοντας έτσι ένα νοητό μονοπάτι στην καλλιτεχνική πορεία του πρωτοπόρου Έλληνα γλύπτη και ερευνητή.

Στόχος της ξενάγησης είναι οι νέοι να γνωρίσουν και να κατανοήσουν από κοντά τόσο την επιστημονική όσο και την καλλιτεχνική αξία των έργων του καλλιτέχνη. Επιστημονικά ερωτήματα, εφαρμογές και εργαστηριακά πειράματα, μελέτη των φυσικών φαινομένων και της ενέργειας προς όφελος της προστασίας του περιβάλλοντος και πολλά άλλα είναι θέματα που απασχόλησαν τον Takis και μέσω των μοναδικών του γλυπτών έδωσε την δική του καλλιτεχνική απάντηση.

Οι ξεναγήσεις απευθύνονται και σε μεμονωμένα άτομα ή γκρουπ και πραγματοποιούνται μόνο κατόπιν ραντεβού.

Πρόγραμμα Ξεναγήσεων για τον Μάιο

Takis Foundation

Τρίτες: 03,10,17,24,31
Πέμπτες: 05,12,19,26

Ώρες: 11:30 π.μ. -12:30 μ.μ. & 6.30-7.30 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.