Παίζουμε "Μπακότερμα": τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά στο ΚΠΙΣΝ

Το Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος μεταμορφώνεται σε ένα μεγάλο γήπεδο.

Μπακότερμα

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνει από τις 9 Μαΐου έως και τις 9 Ιουνίου, σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ "Αναγέννηση & Πρόοδος" και με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το τουρνουά ποδοσφαίρου για παιδιά 10 έως 15 ετών "Παίζουμε Μπακότερμα". 

Οι μικροί ποδοσφαιρόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν τις ομάδες τους σε δύο ηλικιακές κατηγορίες (10 έως 12 και 13 έως 15 ετών) και να παίξουν μπακότερμα διασκεδάζοντας και, παράλληλα, καλλιεργώντας αξίες όπως η συνεργασία, το αθλητικό πνεύμα και ο σεβασμός.

Το μπακότερμα αποτελεί ένα ανεπίσημο είδος ποδοσφαιρικού αγώνα, στον οποίο δεν υπάρχει κανονικός τερματοφύλακας. Τα καθήκοντά του αναλαμβάνει περιστασιακά ένας προκαθορισμένος παίκτης, όποτε βρίσκεται μέσα στη μεγάλη περιοχή. Έτσι, "μπακό" ονομάζεται εκείνος ο παίκτης που θα κάτσει στο τέρμα στην τρέχουσα φάση του παιχνιδιού. Λέξεις όπως "μύτο", "γιόμα", "κουντεπιέ", "ψαράκι", "τακουνάκι" και "τσαρούχι" στο παρελθόν ακούγονταν σε κάθε ματς, σε πλατείες, γειτονιές και αλάνες. Τώρα θα ξανακουστούν, σ’ ένα τουρνουά που διοργανώνεται με σκοπό να δώσει την ευκαιρία στα σημερινά παιδιά να απολαύσουν τη χαρά του δημοφιλέστερου παιχνιδιού στον κόσμο έτσι όπως το έπαιζαν οι μπαμπάδες και οι παππούδες τους.

 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το τουρνουά (ημερομηνίες διεξαγωγής, κανονισμούς, κλπ.) αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή της ομάδας σας έως τις 4 Μαΐου, επισκεφτείτε τον ιστότοπο του ΚΠΙΣΝ.
 

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.