Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος φέρνει στη Νίκαια ένα "Γήπεδο Ζωής"

Ο πολυχώρος αποσκοπεί στη συμμετοχή παιδιών και εφήβων που έχουν περιορισμένη πρόσβαση σε εγκαταστάσεις ψυχαγωγίας και άθλησης.

νιάρχος

Τα παιδιά βάζει στο επίκεντρο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) χαρίζοντάς τους ένα νέο "Γήπεδο Ζωής" στην περιοχή της Νίκαιας, σε μια προσπάθεια δημιουργικής εξερεύνησης και ανάπτυξης των δυνατοτήτων και ταλέντων του κάθε παιδιού, σε συνδυασμό με την ψυχαγωγία.

Το "Γήπεδο Ζωής" αποτελεί κοινό όραμα ανάμεσα στο ΙΣΝ και τον Παναγιώτη Γιαννάκη, οι οποίοι θέλησαν να δημιουργήσουν έναν πολυχώρο διάπλασης, ψυχαγωγίας και εξέλιξης για παιδιά και εφήβους, δίνοντάς τους την ευκαιρία να ανακαλύψουν τα ενδιαφέροντά τους, να καλλιεργήσουν τον χαρακτήρα και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στο γεγονός ότι πολλά παιδιά στην Αθήνα δεν έχουν πρόσβαση σε τέτοιους χώρους. Έτσι, 5.300 τ.μ. με αθλητικές εγκαταστάσεις, πολυχώρους εκδηλώσεων και διδασκαλίας, αίθουσες μελέτης και αναψυχής θα κατασκευαστούν στη Νίκαια και αναμένονται να ολοκληρωθούν μέχρι το 2024. Οι εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνουν επίσης κλειστό κολυμβητήριο, studio μουσικής παραγωγής, αίθουσες ψυχαγωγίας, τεχνών και κατασκευών, καθώς και γήπεδα μπάσκετ και ποδοσφαίρου.

Το πρόγραμμα υλοποίησης βασίζεται στο τρίπτυχο Παιδεία/Πολιτισμός, Αθλητισμός και Χαρακτήρας, που αποσκοπεί στην προσφορά στα παιδιά ηλικίας 6-17 ετών ευκαιρίες εξέλιξης, πολύτιμες εμπειρίες και δεξιότητες, αλλά και τη δύναμη να πιστέψουν στον εαυτό τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση. Ο χώρος θα λειτουργεί καθημερινά μετά το σχολείο, παρέχοντας ένα ζεστό γεύμα και βοήθεια για το διάβασμα της επόμενης ημέρας. Θα διεξάγεται επίσης πληθώρα δραστηριοτήτων εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου για όλες τις ηλικίες.

Μέχρι την ολοκλήρωση των εγκαταστάσεων, το "Γήπεδο Ζωής" θα διοργανώνει εκδηλώσεις σε σχολεία της Νίκαιας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.