"Kids Dream Festival": Ένα ονειρεμένο φεστιβάλ για παιδιά

Το καταπράσινο Άλσος Στρατού φιλοξενεί ένα νέο φεστιβάλ που καλεί μικρούς και μεγάλους να πειραματιστούν, να παίξουν, να μάθουν και να εξελιχθούν.

Kids Dream Festival

Το φεστιβάλ, που πραγματοποιείται το τριήμερο 17, 18 και 19 Ιουνίου, είναι ιδέα της ηθοποιού Μαρίας Παπαλάμπρου και θα μετατρέψει το Άλσος Στρατού σε έναν πολυδιάστατο πολυχώρο παιχνιδιού δημιουργίας και τέχνης, με πλούσιο πρόγραμμα. Στόχος, να προσφέρει επαφή με την τέχνη, τη φύση και το παιχνίδι, την ψυχαγωγία και την ευεξία, την τέχνη της δημιουργίας και της γευσιγνωσίας, με αγαπημένους ηθοποιούς, συγγραφείς, μουσικούς και πληθώρα δράσεων. 

Σε μία έκταση 10 στρεμμάτων θα στηθούν ειδικά διαμορφωμένες ανοιχτές και κλειστές τέντες, οι οποίες θα φιλοξενήσουν διαδραστικές παραστάσεις, εκπαιδευτικά εργαστήρια, γωνιές δημιουργικής απασχόλησης, ψυχαγωγικές δράσεις και βιωματικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιών, αλλά και σημεία για τους γονείς που με διάφορα εργαστήρια θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με ειδικούς για θέματα που τους απασχολούν πάνω στην παιδική και την εφηβική ηλικία. Βασικός άξονας του παιδικού φεστιβάλ αποτελεί η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση γύρω από την υγιεινή διατροφή γι’ αυτό και στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί σχετικές επιμορφωτικές δράσεις για παιδιά και γονείς. Στον χώρο θα λειτουργούν επίσης αναψυκτήρια και χώροι εστίασης. 

To ολοκληρωμένο πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί σύντομα.

17, 18 και 19 Ιουνίου | Άλσος Στρατού - Γουδή
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.