5 παραμυθένια παιδικά βιβλία για ταξίδια με πλοηγό τη φαντασία

Τι γίνεται όταν τα βιβλία ξεκλειδώνουν μαγικούς κόσμους μόνο μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες τους;

magic book

Η λογοτεχνία του φανταστικού που πλάθει εικόνες από άλλους κόσμους, δεν γίνεται παρά να μαγέψει μικρούς και μεγάλους. Ακολουθούν επιλογές που θα συναρπάσουν όλη την οικογένεια, και κυρίως, τους μικρούς βιβλιόφιλους αναγνώστες.

οι φύλακες της μαγείας 1

Οι Φύλακες της Μαγείας: "Το Χρονικό των Φτερωτών Αλόγων"

Το πρώτο βιβλίο της σειράς "οι Φύλακες της Μαγείας", από τον δεξιοτέχνη συγγραφέα παραμυθιών και εικονογράφο Κρις Ρίντελ, σε μετάφραση Γιάννη Ιωαννίδη, μας καλωσορίζει στον μαγικό κόσμο του Θριν, όπου τα πάντα είναι δυνατά και η μαγεία μπορεί να εμφανιστεί στα πιο απίθανα μέρη. Μια σκοτεινή συνωμοσία είναι στα πρόθυρα του να εξαφανίσει το Παντοτινό Δέντρο, απ’ όπου πηγάζει η ισχυρή μαγεία της φύσης, και μαζί με αυτό κινδυνεύουν να χάσουν τις δυνάμεις τους και τα μυθικά πλάσματα που φιλοξενούν τα κλαδιά του, τα συννεφάλογα. Το μέλλον του Θριν πλέον βρίσκεται στα χέρια των πιο θαρραλέων παιδιών, που, αν και αγνοούν ακόμα τις υπερδυνάμεις τους, είναι τα μόνα που μπορούν να σώσουν το Παντοτινό Δέντρο. Το βιβλίο είναι ιδανικό για ανάγνωση από παιδιά από εννέα ετών και άνω και κυκλοφορεί και σε μορφή e-book.
Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η απόδραση της Αλίκης

"Dream Escape: Η απόδραση της Αλίκης"

Η Αλίκη της ιστορίας, δεν είναι εκείνη από την Χώρα των Θαυμάτων, αλλά ένα κορίτσι που πλήττει ακολουθώντας τους γονείς στις δραστηριότητές τους. Μέχρι τη στιγμή που θα βρεθεί σε ένα σκοτεινό υπόγειο, γεμάτο με κρυμμένες εκπλήξεις και δοκιμασίες, που θα μετατρέψει ξαφνικά τη ζωή της σε περιπέτεια. Πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, από τον Γιώργο Γρηγοράκη σε εικονογράφηση εξώφυλλου από την Λέλα Στρούτση, απλά γραμμένο και άμεσο, προσαρμοσμένο ώστε να μπορεί να διαβαστεί ευχάριστα από παιδιά πέντε ετών, μέχρι εφήβους. Η φιλία της Αλίκης με το παράξενο αγόρι με την ουρά, θα την οδηγήσει σε έναν κόσμο με λάμψη και μυστήριο, σε ένα πολύ διαφορετικό λούνα παρκ, όπου πολύ εύκολα μπορεί να μεταφερθεί με τη φαντασία το κάθε παιδί. Παράλληλα όμως, ο χρόνος πιέζει, και η Αλίκη πρέπει εγκαίρως να ολοκληρώσει την αποστολή της…
Εκδόσεις Πατάκη

Χιονονιφάδα

 "Χιονονιφάδα"

"Ψηλά στον ουρανό, ένα χειμωνιάτικο βράδυ φτιάχτηκε μια χιονονιφάδα. Κι άρχισε να χοροπηδά, να στροβιλίζεται και να στριφογυρνάει ανάμεσα στα σύννεφα. Σύντομα άρχισε να πέφτει". Το βιβλίο με τις όμορφες εικόνες που έχει πλάσει ο συγγραφέας και εικονογράφος του Μπένζι Ντέιβις, αφηγείται την ιστορία του μικρού κοριτσιού Νοέλ, όπως λέμε "Χριστούγεννα", που σαν τη χιονονιφάδα αναζητεί και αυτό τη θέση του στον κόσμο. Μία ζεστή, χειμωνιάτικη ιστορία που σίγουρα θα ταξιδέψει με τις εικόνες και την ευαισθησία του μικρούς και μεγάλους.
Εκδόσεις Ίκαρος

αν ερχοσουν στη γη

 "Αν ερχόσουν στη Γη"

Το βιβλίο της Αυστραλιανής συγγραφέως και εικονογράφου Σόφι Μπλάκαλ, σε μετάφραση Λύντη Γαλάτη, κάνει τη Γη να φαντάζει ένας υπέροχος πλανήτης, καθόλου βαρετός, γι’ αυτό και μας διδάσκει να τον σεβόμαστε. Παρόλο που οι άνθρωποι έχουν κατοικήσει διαφορετικές γωνιές του, όλοι μοιράζονται τα χρώματα της φύσης, το φως από τον ήλιο και το φεγγάρι. Σε αυτά τα όμορφα μέρη θα περιηγηθούν οι μικροί αναγνώστες με τη παρέα του γονιού, μέσα από τις πολύχρωμες σελίδες του.
Εκδόσεις Διόπτρα

Η πύλη των ιδεών

Τα τέσσερα στοιχεία: "Η πύλη των Ιδεών"

Μέσα από την περιπετειώδη ιστορία με φιλοσοφικές προεκτάσεις, της συγγραφέως Μελίνας Βλάχου, ανοίγεται ένα νέο σύμπαν. Μία συνηθισμένη μέρα για την Κρυσταλλία, μετατρέπεται σε μία διαδρομή αναζήτησης, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντάει παιδιά που έχουν μεταμορφωθεί σε ζώα, σε μαγικές πόλεις, άλλες κρεμασμένες ψηλά με ασημένια σχοινιά και άλλες χτισμένες στον βυθό ποταμών. Μέσα από τις προσπάθειες της να αποτρέψει τον Βορέα, που τόσο της μοιάζει, να συμπληρώσει την πύλη των Ιδεών, βρίσκεται αντιμέτωπη με μία αλήθεια για τον πατέρα της που δεν θα μπορούσε διαφορετικά να έχει ανακαλύψει. Άραγε γίνεται να φυλακίσει κάποιος τις αναμνήσεις; Και πώς είναι δυνατόν να είναι ακόμα ζωντανός, αν όχι επειδή είναι αθάνατος;
Εκδόσεις Κέδρος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί