Εξερεύνησε τον ηλεκτρισμό διαδικτυακά από το Ίδρυμα Ευγενίδου

Μαθαίνουμε τα πάντα για τον εντυπωσιακό κόσμο του ηλεκτρισμού μέσα από το online εργαστήριο του Κέντρου Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος.

εργαστήριο ηλεκτρισμός - Ίδρυμα Ευγενίδου

Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου (2:00 μ.μ. – 3:30 μ.μ.) οι μικροί λάτρεις των θετικών επιστημών μπορούν να συμμετέχουν στο διαδικτυακό εργαστήριο "Εξερευνώντας τον ηλεκτρισμό" που πραγματοποιείται από το Κέντρο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου. Σε αυτό το διαδικτυακό εργαστήριο φυσικής τα παιδιά από εννέα έως δώδεκα ετών εξερευνούν το συναρπαστικό φαινόμενο του ηλεκτρισμού.  Πώς φτιάχνεται ένα ηλεκτρικό κύκλωμα και από ποια μέρη αποτελείται; Μπορούμε να παράγουμε ηλεκτρικό φορτίο; Επιπλέον θα εξερευνήσουν τον στατικό ηλεκτρισμό και θα κατασκευάσουν το δικό τους ηλεκτρικό κύκλωμα. Εισηγητές  του εργαστηρίου είναι οι Δημήτρης Σταθόπουλος, Αναστασία Τέζαρη, Μαρία Ντερτιλή και Στέλλα Κρητικού.

Για τη συμμετοχή στο εργαστήριο πέρα από σύνδεση στο διαδίκτυο θα χρειαστούν τα παρακάτω υλικά, που θα επιτρέψουν την ενεργό δράση των παιδιών κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου από το σπίτι: 3 μπαλόνια ανεξαρτήτως χρώματος, ένα κουτάκι αναψυκτικού (μεταλλικό), ένα κομμάτι μάλλινο ύφασμα, λεπτό σχοινί ή κλωστή μήκους περίπου ενός μέτρου, ένα κουτάλι αλάτι και πιπέρι, ένα ρολό αλουμινόχαρτο, μία μπαταρία 9v, σελοτέιπ, 3 κομμάτια χαρτόνι 40 (εκ) x 40 (εκ), 4 λαμπάκια ε10 (9v, 12v) με τις βιδωτές βάσεις στήριξης, έναν πλαστικό σωλήνα pvc ή μία πλαστική χτένα.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο: 210 9469641 (Δευτέρα έως Παρασκευή, 9:30 π.μ. -4:30 μ.μ. καθώς και η συμπλήρωση της αίτησης συμμετοχής/υπεύθυνης δήλωσης και η αποστολή της στο logistics@eef.edu.gr. Μετά την επιβεβαίωση της κράτησης, θα σταλεί σχετικός σύνδεσμος με οδηγίες στους ενδιαφερόμενους. Ισχύει μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων (10 παιδιά).

Τιμή εισιτηρίου :€ 7,5 . Για περισσότερες πληροφορίες: εδώ

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.