Τι έχουν μέσα το σακίδιο του περιηγητή και του ερευνητή; Τα δύο θεματικά σακίδια του Νιάρχος περιμένουν τους μικρούς εξερευνητές

Η περιέργεια βρίσκει τη θέση της με τα δύο αυτά εκπαιδευτικά προγράμματα που θα ξετυλίξουν τη δράση της πιο μεγάλης περιήγησης για τους μικρούς εξερευνητές της.

παιδί - χάρτης

Η  δράση "Σακίδια για οικογένειες"  είναι μόνο η αφορμή για ενδιαφέρουσες εξερευνήσεις στο Κέντρο Πολιτισμού του Σταύρος Νιάρχος που περιμένουν μικρούς και μεγάλους. Στα δύο θεματικά σακίδια, το σακίδιο του "περιηγητή" και το σακίδιο του "ερευνητή",  θα βρουν τα εργαλεία και τα σύνεργα για να ξεκινήσει η δράση στο Πάρκο και όχι μόνο! Tα δύο σακίδια, μέσα τους κρύβουν ένα σωρό εκπλήξεις, και με "πυξίδα" το βιβλίο εξερεύνησης που θα βρουν σε αυτά, περνούν από διάφορα σημεία του Κέντρου Πολιτισμού. Κάθε σημείο κρύβει και μια διαφορετική αποστολή που θα κληθούν να ολοκληρώσουν. 

παιδί φύση

Μέσα από δέκα πρωτότυπες αποστολές, παρατηρούν τα φυτά του Πάρκου, μαθαίνουν για τη φύση αλλά και την αρχιτεκτονική, αποκτούν μαθηματικές δεξιότητες, ως ερευνητές που μετρούν αποστάσεις και λύνουν γρίφους που θα απογειώσουν τη φαντασία τους. Οι μικροί φίλοι, απαντούν σε ερωτήματα όπως: "Πώς μπορώ να μετρήσω το ύψος ενός δέντρου κοιτώντας κάτω από τα πόδια μου"; "Πώς είναι να είσαι ένας εξωγήινος που προσγειώνεται για πρώτη φορά στη Γη, μέσα στο ΚΠΙΣΝ"; Και "Αν ζούσες σε έναν Μεσογειακό Κήπο, ποιο θα ήταν το όνομά σου;". 

Ανοίγοντάς τα σακίδια, θα βρουν το περίφημο αλλά και απαραίτητο για την περιήγησή τους  "Βιβλίο Εξερεύνησης του ΚΠΙΣΝ",  photo props , φουσκωτή μπάλα, καρτ ποστάλ , πολύχρωμα μολύβια. Το σακίδιο των ερευνητών, εκτός από όλα τα παραπάνω, περιλαμβάνει και υλικό για επιπλέον εξερευνήσεις και από το σπίτι με επιπλέον  παιχνίδι μνήμης και φυτολόγιο υπερατού. Οι θεματικές εξερευνήσεις ξεκινούν με αφετηρία την υποδοχή του Κέντρου Πολιτισμού και το Κέντρο Επισκεπτών, ενώ κάθε παιδί, το περιμένει και ένα παράσημο ως επιβράβευση για την άψογη δουλειά, αντάξια ενός πραγματικού περιηγητή και ερευνητή! 

Κόστος: Σακίδιο των περιηγητών  € 10, σακίδιο των ερευνητών €25

Έτοιμοι για μεγάλες εξερευνήσεις;
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.