Τι διαβάζουν οι έφηβοι τον Ιανουάριο με το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος";

«Θέλω να γίνω συγγραφέας»: Με αυτό το βιβλίο - σύνθημα κλείνει ο πρώτος χρόνος για την Εφηβική Λέσχη του ΚΠΙΣΝ.

βιβλίο 03

Το βιβλίο "Θέλω να γίνω συγγραφέας" της Πάολα Τζανόνερ που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Κέδρος", είναι η επόμενη ανάγνωση που περιμένει τους έφηβους βιβλιόφιλους στην Εφηβική Λέσχη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Τι συμβαίνει όταν μια δεκατριάχρονη ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας; Και πώς το ημερολόγιο της, που έγραφε ως παιδί στέκεται ως πηγή έμπνευσης; Η διαδικτυακή συνάντηση (μέσω zoom) για εφήβους δώδεκα έως δεκαέξι ετών έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 30 Ιανουαρίου (και ώρα 11:00 π.μ.) και περιμένει να τους εμπνεύσει για να ξεκινήσουν ίσως και μια δική τους συγγραφική αναζήτηση!

βιβλίο

Η Μία είναι μια δεκατριάχρονη έφηβη με συγγραφικές ανησυχίες. Έτσι, δεν θα χάσει την ευκαιρία όταν μια σχολή δημιουργικής γραφής προκηρύσσει διαγωνισμό. Ένα παλιό ημερολόγιο, γεμάτο παιδικά γράμματα, θα σταθεί η αφορμή για να πλάσει το παρόν της με εικόνες και αναμνήσεις από το παρελθόν και να φτιάξει την δική της πρωτότυπη ιστορία. Τον κόσμο της Μίας, θα μοιραστούν και οι έφηβοι ακροατές και συμμετέχοντες της Λέσχης, με τη φαντασία τους. 

Συντονίστρια της συνάντησης θα είναι η συγγραφέας, μεταφράστρια και παράλληλα εκπαιδεύτρια εφήβων και ενηλίκων και συνιδρύτρια του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Women On Top" που δραστηροποιείται στον χώρο της γυναικείας επιχειρηματικότητας, Στέλλα Κάσδαγλη, επίσης συνιδρύτρια του δικτύου "Mentorkids" και της online λέσχης ανάγνωσης "Bookworm". Μαζί της οι έφηβοι θα "εισέλθουν" στον κρυφό κόσμο της Μίας και θα ανακαλύψουν πώς το παρελθόν μπορεί να εμπνεύσει το παρόν και αντίστροφα.

Για τη συμμετοχή στη Λέσχη απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει προηγηθεί (μερική η ολική) ανάγνωση του βιβλίου. Ισχύει δωρεάν ελεύθερη συμμετοχή, με ηλεκτρονική προεγγραφή, για έως 30 συμμετοχές (οι προεγγραφές έχουν ανοίξει). 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.