Έτοιμοι για τις ολοκαίνουργιες "Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες" στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος;

Η Γιολάντα Μαρκοπούλου σκηνοθετεί το καινούργιο έργο της Αγγελικής Δαρλάση «Πέφτει χιόνι και είναι ροζ», το οποίο γράφτηκε ειδικά για τις φετινές «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες», με έναν πολυπολιτισμικό θίασο να πρωταγωνιστεί.

Πέφτει χιόνι και είναι ροζ

Όπως κάθε χρόνο το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος μας περιμένει στο Φάρο με τις ολοκαίνουργιες "Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες" του από 23 Δεκεμβρίου έως 9 Ιανουαρίου. Τη σκυτάλη φέτος παίρνει η Γιολάντα Μαρκοπούλου (φωτο) με τη σκηνοθεσία του νέου έργου της Αγγελικής Δαρλάση "Πέφτει χιόνι και είναι ροζ" σε δικό της κείμενο και στίχους τραγουδιών, η οποία γράφτηκε ειδικά για την περίσταση, με ζωντανή μουσική, τραγούδια, κουκλοπαίκτες και διάδραση. Ένας πολυπολιτισμικός θίασος -Πάρης Αλεξανδρόπουλος, Χαλίλ Αλιζάντα, Χοσέιν Αμιρί, Εύα Βόγλη, Aϊντίμ Τζοϊμάλ, Σακίνα Χασίμι, Χριστίνα Χριστοδούλου- ζωντανεύει το έργο για την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα και την κλιματική αλλαγή με πρωταγωνιστή έναν χιονάνθρωπο από… ροζ χιόνι.

Πέφτει χιόνι και είναι ροζ
Σπύρος Μπακάλης

Μια ομάδα έμπειρων συντελεστών συμπράττει στη δημιουργία του μαγικού κόσμου του παραμυθιού. Την πρωτότυπη μουσική σύνθεση υπογράφει ο Θοδωρής Αμπαζής, τα σκηνικά η Θάλεια Μέλισσα, τα κοστούμια η Όλγα Ευαγγελίδου και τους φωτισμούς ο Αλέκος Αναστασίου. Ο Στάθης Μαρκόπουλος έχει αναλάβει την κατασκευή και την κινητική επιμέλεια κούκλας. Συμμετέχει 3μελής ορχήστρα με 6 διαφορετικά μουσικά όργανα.

Γιολάντα Μαρκοπούλου
Χρήστος Παπαναστασίου

Η συγγραφέας, Αγγελική Δαρλάση, γράφει για το έργο: "Καμιά φορά όταν νιώθεις μόνος σου μπορούν να σου συμβούν απίστευτα πράγματα. Όπως, για παράδειγμα, να εμφανιστούν ξωτικά και να πραγματοποιήσουν την ευχή σου να χιονίσει. Όμως κανείς -ούτε και τα ξωτικά ακόμη- δεν το περίμεναν να εμφανιστεί ένας Χιονάνθρωπος από... ροζ χιόνι! Το μοναχικό κορίτσι και τα ξωτικά ξεκινούν ένα ταξίδι για να βοηθήσουν τον Χιονάνθρωπο να βρει έναν τόπο κατάλληλο να τον φιλοξενήσει. Στη διαδρομή θα συναντήσουν ιδιαίτερους ανθρώπους, μέλισσες-οδηγούς, έναν φοβισμένο λύκο, έναν λυπημένο πολικό αρκούδο, το πνεύμα του χιονιού αλλά και μια νεαρή επιστήμονα".

Στις 7 & 8 Ιανουαρίου θα υπάρχουν υπηρεσίες προσβασιμότητας διαθέσιμες στην παράσταση: Απτική ξενάγηση (χωρίς επιπλέον χρέωση, έναρξη 16.30, διάρκεια 30’), Ακουστική περιγραφή, Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Περισσότερες πληροφορίες

Πέφτει χιόνι και είναι ροζ

  • Μουσικοθεατρική
  • Διάρκεια: 70 '

Ένας πολυπολιτισμικός θίασος πρωταγωνιστεί σε μια παράσταση για την αλληλεγγύη, τη διαφορετικότητα και την κλιματική αλλαγή, με ζωντανή μουσική, τραγούδια και κούκλες, που δημιουργήθηκε ειδικά για τις «Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες» που παρουσιάζει στον Φάρο το Κέντρο Πολιτισμού - Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος».

Κέντρο Πολιτισμού – Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Λεωφ. Συγγρού 364, Καλλιθέα
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.