Απόκριες 2019: Οι καλύτερες παιδικές δραστηριότητες στα μουσεία της πόλης

Η καρδιά του καρναβαλιού χτυπά παιχνιδιάρικα και ρυθμικά σε μια ξεχωριστή πεντάδα γιορτινών δραστηριοτήτων για παιδιά.

Απόκριες 2019: Οι καλύτερες παιδικές δραστηριότητες στα μουσεία της πόλης

Η καρδιά του καρναβαλιού χτυπά παιχνιδιάρικα και ρυθμικά σε μια ξεχωριστή πεντάδα γιορτινών δραστηριοτήτων για παιδιά.

Μουσείο Μπενάκη-Παιχνιδιών

Σε αυτό το γιορτινό εργαστήρι για παιδιά 7-10 ετών, μάσκες, χαρταετοί και άλλα αντικείμενα από τις συλλογές του Μουσείου Παιχνιδιών τρέχουν σε ρυθμούς παραδοσιακής Αποκριάς. Αφηγήσεις, φωτογραφίες, μουσικές ακροάσεις και μουσικοκινητικές δράσεις ζωντανεύουν εθιμικά δρώμενα και παρασύρουν τους μικρούς επισκέπτες σε ένα ξεχωριστό ταξίδι στο χρόνο, με αφετηρία τον παραμυθένιο πύργο στον οποίο στεγάζεται το μουσείο και προορισμό τα ξέφρενα καρναβάλια μιας άλλης εποχής.

i Κυριακή 3/3, 11 πμ.- 12.45 μ.μ. | Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1, Π. Φάληρο, 2103671067-69| €12, προπώληση €10

Μουσείο Πειραμάτων

Κλόουν, πειρατές, μάγοι αλλά και ήρωες του Star Wars με τα φωτόσπαθά τους (που ανάβουν με τη δύναμη της φυσικής) έρχονται στο Μουσείο Πειραμάτων και γίνονται οι ιδανικοί βοηθοί των παιδιών ηλικίας 6-11 ετών που μεταμορφώνονται σε τρελο-επιστήμονες. Φορούν την χαρακτηριστική άσπρη στολή και έρχονται αντιμέτωποι με τα πιο πρωτότυπα πειράματα: πολύχρωμα μπαλόνια, σερπαντίνες και χαρτοπόλεμος μετατρέπονται σε υλικά για πειράματα που βοηθούν τα παιδιά να κατανοήσουν τις έννοιες του στατικού ηλεκτρισμού, τις χημικές αντιδράσεις και τη δύναμη του αέρα.

i Κυριακή 3/3, 10.30 π.μ.-12 μ. & 12.30 μ.μ.-2 μ.μ. | Θάλειας 3, Άγ. Δημήτριος, 2109761030 | €10 ανά παιδί, €8 για αδέρφια ή φίλους

Απόκριες 2019: Οι καλύτερες παιδικές δραστηριότητες στα μουσεία της πόλης - εικόνα 1

Ίδρυμα Γιάννη Τσαρούχη

Τα πινέλα και οι μπογιές του διάσημου ζωγράφου, το καβαλέτο, η παλέτα του και τα γυαλιά του περιμένουν τους μικρούς φίλους του Ιδρύματος και τους προκαλούν να σκεφτούν τους πιο πρωτότυπους και ανατρεπτικούς συνδυασμούς ώστε να μεταμορφωθούν σε «μοντέλο στο ατελιέ του Τσαρούχη». Κάπου εκεί βρίσκεται και η φωτογραφική του μηχανή που θα απαθανατίσει τις καλύτερες πόζες, την ώρα που τα παιδιά θα ανακαλύπτουν τον θαυμαστό κόσμο της ζωγραφικής και του θεάτρου του Γιάννη Τσαρούχη μέσα από παιχνίδια και καλλιτεχνικούς πειραματισμούς.

i Σάββατο 2/3 & Κυριακή 3/3, 10π.μ.μ-12 μ. (4-7 ετών), 12.30 μ.μ.-2.30 μ.μ. (8-12 ετών) | Πλουτάρχου 28, 2108062636 – 7 | €10, €8 για αδέρφια, απαραίτητη η κράτηση θέσης

Παιδικό Μουσείο Αθήνας

Στην ολοήμερη αποκριάτικη γιορτή του Παιδικού Μουσείου της Αθήνας, όλη η οικογένεια ψήνει λαγάνες για να υποδεχτεί τη Σαρακοστή (11.15π.μ.-12 μ.) και κατασκευάζει πρωτότυπες αποκριάτικες μάσκες με κορδέλες, κουμπιά, φτερά και χρώματα (1.15μ.μ.-2μ.μ.). Παιδιά 3-4 χρονών παίζουν με το χαρτί και κατασκευάζουν μαζί με τους γονείς τους όχι μόνο χαρταετούς, αλλά και χαρτό-ψαρα, χαρτο-αρκούδες και πολλά άλλα χαρτο-ζώα που θα κοσμήσουν τον ουράνιο θόλο (12.15μ.μ.-1μ.μ.), δίνοντας λίγο αργότερα τη σκυτάλη στα μεγαλύτερα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών που κατασκευάζουν με απλά υλικά πρωτότυπα μουσικά όργανα (2.15μ.μ.-3μ.μ.), ώστε να ντύσουν με ρυθμό το αποκριάτικο πάρτι του μουσείου.

i Κυριακή 10/3 |Βασιλέως Γεωργίου Β’ 19, Αθήνα, 2103312995 | παιδιά € 5, ενήλικες € 2

Απόκριες 2019: Οι καλύτερες παιδικές δραστηριότητες στα μουσεία της πόλης - εικόνα 2

Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος

Παιδιά νηπιαγωγείου και μαθητές έως Γ’ δημοτικού αναλαμβάνουν μαζί με τους γονείς τους να κατασκευάσουν από το μηδέν τον βασιλιά καρνάβαλο. Τα απαραίτητα σύνεργα όμως είναι διασκορπισμένα σε μυστικές κρυψώνες, δίνοντας έτσι αφορμή για ένα καρναβαλικό κυνήγι θησαυρού. Εντολές, γρίφοι και αινίγματα θα πρέπει να απαντηθούν με σκοπό να φιλοτεχνηθεί ο βασιλιάς καρνάβαλος και να αρχίσει η μουσική, ο χορός και το ξεφάντωμα.

i Κυριακή 10/3, 12.30 μ.μ. | Πειραιώς 254, Ταύρος, 2122540000 | €8,50, απαραίτητες τηλεφωνικές κρατήσεις

Περισσότερες πληροφορίες

Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ Ελληνικός Κόσμος

Πειραιώς 254, Ταύρος
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Μουσείο Πειραμάτων

Συβρισσαρίου 6 (Καισαριανή) & Θάλειας 3 (Άγιος Δημήτριος)
  • Βινιέτες δημιουργικής απασχόλησης

Μουσείο Παιχνιδιών Μουσείου Μπενάκη

Λεωφ. Ποσειδώνος 14 & Τρίτωνος 1
  • Βινιέτες Τεχνών - City life

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Δημιουργικά summer camps για παιδιά

Τα summer camps που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές δράσεις και άλλα πολλά.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.