Το First Lego League για παιδιά κάνει στάση στην Αθήνα

Θα καταφέρουν οι συμμετέχοντες του μεγαλύτερου πανελλήνιου διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής να λύσουν τα μυστήρια του διαστήματος;

Το First Lego League για παιδιά κάνει στάση στην Αθήνα

O παγκόσμιος διαγωνισμός ρομποτικής First Lego League που συνδυάζει τα αγαπημένα τουβλάκια με μπόλικη εφευρετικότητα έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα φέρνοντας την εκπαίδευση του μέλλοντος στο σήμερα. Τι ακριβώς όμως είναι το First Lego League που έφτασε να γίνει ο μεγαλύτερος διαγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής, έρευνας και καινοτομίας για παιδιά στη χώρα μας;

Το First Lego League είναι μία παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής με τη μορφή διαγωνισμού που διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1998 σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως. Απευθύνεται σε παιδιά 9-16 ετών και έχει σχεδιαστεί για να τα βοηθήσει να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό τρόπο αποκτώντας εμπιστοσύνη στις δυνατότητές τους και πιστεύοντας στον εαυτό τους, διδάσκοντάς τους παράλληλα πολύτιμες δεξιότητες για τη ζωή.

Κάθε χρόνο το First Lego League δημοσιεύει μια πρόκληση, η οποία είναι βασισμένη σε ένα ρεαλιστικό επιστημονικό πρόβλημα και χωρίζεται σε τρία μέρη: το Robot Game, το Project και τα Core Values. Ομάδες από δύο έως και δέκα άτομα, με τουλάχιστον έναν ενήλικο προπονητή, συμμετέχουν στην πρόκληση προγραμματίζοντας ένα αυτόνομο ρομπότ για να σκοράρουν πόντους στην θεματική πίστα (Robot Game), προτείνοντας λύσεις στο πρόβλημα που έχουν ανιχνεύσει (Project) λειτουργώντας πάντα με τις θεμελιώδης αξίες (Core Values).

Το First Lego League για παιδιά κάνει στάση στην Αθήνα - εικόνα 1

Φέτος, στην τρίτη παρουσία του στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός έχει τον τίτλο «Into Orbit» και προσκαλεί 36 ομάδες από τη Στερεά Ελλάδα και την Πελοπόννησο (οι 26 από την Αττική) να… μεταφερθούν στο διάστημα, όπου και θα εξερευνήσουν, θα μάθουν, αλλά και θα βρουν λύσεις στο σύμπαν, ως επιστήμονες και μηχανικοί.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, οι ομάδες θα επιλέξουν και θα λύσουν ένα ρεαλιστικό πρόβλημα σχετικό με τα μυστήρια του διαστήματος στο πλαίσιο του project. Θα χτίσουν, θα δοκιμάσουν και θα προγραμματίσουν ένα αυτόνομο ρομπότ για να λύσουν ένα σετ αποστολών στο Robot Game. Κατά την προετοιμασία αλλά και τη διάρκεια του διαγωνισμού τα παιδιά θα συνεργαστούν μεταξύ τους, θα ανακαλύψουν καινούργια μονοπάτια έρευνας και θα ενστερνιστούν την ιδέα της ευγενούς άμιλλας.

Έχοντας περάσει ήδη από Βόλο, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης, το First Lego League με τη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής κάνει στάση στην Αθήνα αυτό το σαββατοκύριακο (16-17/2) για έναν ακόμα γύρο προκριματικών αγώνων με ελεύθερη είσοδο για τους θεατές. Ποιες ομάδες θα καταφέρουν να λύσουν τα μυστήρια του διαστήματος και να προκριθούν στον μεγάλο τελικό που θα γίνει στις 16-17/3;

Η Περιφέρεια Αττικής είναι αρωγός αυτής της μεγάλης γιορτής μάθησης και διασκέδασης για τους μικρούς φίλους, βραβεύοντας δύο συνεχόμενες χρονιές την προσπάθεια των παιδιών που μετείχαν σε αντίστοιχους διαγωνισμούς (2016-2017 και 2017-2018).

i Συνεδριακό Κέντρο Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής | Θηβών 250 & Πέτρου Ράλλη, Αιγάλεω | 10 π.μ.- 3 μ.μ. | Ελεύθερη είσοδος για τους θεατές | Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Δημιουργικά summer camps για παιδιά

Τα summer camps που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές δράσεις και άλλα πολλά.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.