Ο Γιάννης Σαρακατσάνης καλεί τα παιδιά σε ένα παιχνίδι εφευρέσεων

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης γράφει και σκηνοθετεί στο θέατρο Γκλόρια μια πάρασταση για παιδιά.

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης καλεί τα παιδιά σε ένα παιχνίδι εφευρέσεων

Ο Γιάννης Σαρακατσάνης μετά τη μεγάλη του επιτυχία πέρυσι ως Σέρλοκ Χολμς στην παράσταση «Ο Σέρλοκ Χολμς και το Γαλάζιο Ρουμπίνι» που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Δεγαΐτης στο Θέατρο Τέχνης ανανεώνει το ραντεβού του με τους μικρούς μας φίλους. Αυτή τη σεζόν ανεβάζει μια παράσταση που φέρει εξ ολοκλήρου τη δική του σφραγίδα, καθώς υπογράφει το κείμενο, τη σκηνοθεσία και πρωταγωνιστεί.
Στις 14 Οκτωβρίου λοιπόν έκαναν πρεμιέρα στο Θέατρο Γκλόρια οι «Εφευρέσεις που άλλαξαν τον κόσμο». Η παιδική σκηνή του Θεάτρου Γκλόρια κατακλύζεται από τις εφευρέσεις και τους εφευρέτες που άλλαξαν τον κόσμο! Τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις σημαντικότερες εφευρέσεις της ιστορίας του πλανήτη, γελώντας και διασκεδάζοντας! Μάλιστα! Και, ως διά μαγείας, μικροί και μεγάλοι μαθαίνουν! Μαθαίνουν αβίαστα… διότι η σοφία κρύβεται στην απλότητα!

Στη σκηνή θα απολαύσουμε μέλη των ομάδων AbOvo και 4Fontral ‒Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Αλεξάνδρα Ούστα, Γιάννης Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη‒, που η συνεργασία τους είναι πάντα εκρηκτική, όπως και τα μείγματα στα γυάλινα δοχεία, καθώς και τον Κίμωνα Φιορέτο/Δόκτορα Ουάτσον, τον περσινό πιστό φίλο του Σέρλοκ Χολμς. Οι μικροί θεατές θα ταξιδέψουν από τη Νεολιθική Εποχή και την αρχαία Ελλάδα μέχρι το 2050 μ.Χ., σε μια διαδρομή-ύμνο στην ανθρώπινη εφευρετικότητα και στην επιστημονική σκέψη.

Με διάδραση, βιντεοπροβολές, μουσική και πάρα πολύ χιούμορ, θα μάθουν πώς προέκυψαν οι εφευρέσεις που άλλαξαν την ανθρωπότητα. Άλλοτε με το πείραμα και την παρατήρηση και άλλοτε μέσα από τυχαία γεγονότα, όπως, για παράδειγμα, όταν ένας άγνωστος αγγειοπλάστης πριν από 5.000 χρόνια εφηύρε τον τροχό από μια απροσεξία! Επί σκηνής θα δουν τον Θαλή, τον Γουτεμβέργιο, τον Γαλιλαίο και πολλούς άλλους που επηρέασαν δραστικά την ανθρωπότητα. Ποιος είναι όμως ο μεγαλύτερος εφευρέτης όλων των εποχών; Λοιπόν κανένας από όσους γνωρίζουμε! Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέχρι το 2050 η τεχνολογία θα έχει λύσει τα σημαντικότερα προβλήματα της ανθρωπότητας. Άρα, η σπουδαιότερη εφεύρεση όλων των εποχών δεν έχει γίνει ακόμη, επομένως οι μεγαλύτεροι εφευρέτες της ιστορίας είναι ακόμη τα παιδιά… Τα παιδιά μας!

Περισσότερες πληροφορίες

Οι εφευρέσεις που άλλαξαν τον Κόσμο

  • Παραμύθι
  • Διάρκεια: 120 '

Οι μικροί θεατές θα ταξιδέψουν από τη νεολιθική εποχή και την αρχαία Ελλάδα μέχρι το 2050 μ.Χ., σε μια διαδρομή-ύμνος στην ανθρώπινη εφευρετικότητα και την επιστημονική σκέψη.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί