Ουράνια μαγεία στο Παλιό Αστεροσκοπείο

«Πόσα άστρα έχει ο ουρανός;» είναι ο τίτλος των βραδιών αστροφυσικής που διοργανώνει στις 16 & 23/1 το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Λόφο Νυμφών στο Θησείο.

Ουράνια μαγεία στο Παλιό Αστεροσκοπείο

«Πόσα άστρα έχει ο ουρανός;» είναι ο τίτλος των βραδιών αστροφυσικής που διοργανώνει στις 16 & 23/1 το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου στο Λόφο Νυμφών στο Θησείο.

Ουράνια μαγεία στο Παλιό Αστεροσκοπείο - εικόνα 1

«Δεν το πιστεύω πως έπρεπε να φτάσω εβδομήντα ετών για να δω το φεγγάρι!» μονολογούσε η κυρία μπροστά μου, κατεβαίνοντας εκστατική τη σκαλίτσα που σου επιτρέπει να δεις τη σελήνη από τόσο κοντά όσο ίσως ποτέ ξανά… Το τοπίο στο Λόφο Νυμφών είναι μαγευτικό, η θέα πανοραμική, οι ομιλητές εξαιρετικοί και η στιγμή ιδανική για να επισκεφθείτε το ιστορικό –από το 1846- κτίριο του Παλιού Αστεροσκοπείου στην Πνύκα και, ταυτόχρονα, να ατενίσετε τη σελήνη από το τηλεσκόπιο «Δωρίδη».

Ουράνια μαγεία στο Παλιό Αστεροσκοπείο - εικόνα 2

Την αφορμή μας δίνουν οι δυο προσεχείς σαββατιάτικες βραδιές που διοργανώνει το Κέντρο Επισκεπτών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών στο Θησείο στις 16 & 23/1 από τις 6.30 μ.μ. κάτω από το γενικό τίτλο «Πόσα άστρα έχει ο ουρανός;». Εννοείται πως απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν υπάρχει, όμως η αστροφυσικός Φιόρη-Αναστασία Μεταλληνού είναι ο άνθρωπος-κλειδί για να σας εξηγήσει τα μυστικά της «Γένεσης και εξέλιξης των αστέρων», όπως είναι ο τίτλος της ομιλίας της στις 16/1 (ώρα έναρξης: 6.30 μ.μ). Τη σκυτάλη παίρνει, το επόμενο Σάββατο, 23/1 (πάλι στις 6.30 μ.μ.), ο αστροφυσικός Δημήτρης Τσιμπίδας, ο οποίος θα μας διαφωτίσει γύρω από τη «Δημιουργία και προέλευση της Σελήνης».

Ουράνια μαγεία στο Παλιό Αστεροσκοπείο - εικόνα 3

Και τις δύο βραδιές θα ακολουθεί αφήγηση ελληνικών λαϊκών παραμυθιών με θέμα τον ουρανό από την Αγνή Στρουμπούλη, με τον Σταύρο Παργινό να τη συνοδεύει με το τσέλο και το μαντολίνο του.
Οι βραδιές θα ολοκληρώνονται με παρατήρηση του ουρανού από το ιστορικό τηλεσκόπιο «Δωρίδη» και αναγνώριση των χειμερινών αστερισμών στον υπαίθριο χώρο του λόφου της Πνύκας. Ο Συνεταιρισμός Κροκοπαραγωγών Κοζάνης έχει αναλάβει τη διάθεση δωρεάν ζεστών εκλεκτών ροφημάτων για όλους.

Κόστος συμμετοχής: 5 €. Απαραίτητη η προαγορά εισιτηρίων. Για πληροφορίες 2103490160, 2103490055. Ο αριθμός συμμετοχών περιορίζεται σε 40 άτομα ανά βραδιά και η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά ηλικίας 7 ετών και άνω.

Μάθετε περισσότερα για το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών στην ιστοσελίδα http://www.noa.gr/

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Δημιουργικά summer camps για παιδιά

Τα summer camps που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας αυτό το καλοκαίρι περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργικά εργαστήρια, καλλιτεχνικές δράσεις και άλλα πολλά.

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.