Λιμάνια: γνώρισε τη σημασία τους στο Λαύριο

Ποια η σημασία ενός λιμανιού για έναν τόπο και τι συμβαίνει εκεί; «Το λιμάνι και ο άνθρωπος» πρωταγωνιστούν σ’ ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού του Λαυρίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

Λιμάνια: γνώρισε τη σημασία τους στο Λαύριο

Ποια η σημασία ενός λιμανιού για έναν τόπο και τι συμβαίνει εκεί; «Το λιμάνι και ο άνθρωπος» πρωταγωνιστούν σ’ ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα στον επιβατικό σταθμό του λιμανιού του Λαυρίου μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

Λιμάνια: γνώρισε τη σημασία τους στο Λαύριο - εικόνα 1

Πλοία της γραμμής κι εμπορικά, κρουαζιερόπλοια και αλιευτικά. Καράβια φορτωμένα με κοντέινερ που φέρνουν στα μέρη μας από τόπους μακρινούς ρούχα, παιχνίδια κι αυτοκίνητα κι άλλα που στέλνουν επισκέπτες, κατοίκους κι εμπορεύματα στα νησιά.

Ένας ζωντανός μικρόκοσμος τα λιμάνια χωρούν στην επικράτειά τους λογιών λογιών σημαίες κι εργασίες. Όσοι βρεθείτε προς Λαύριο μεριά, μπορείτε ν’ ανακαλύψετε πώς επηρεάζουν τη ζωή, την οικονομία και την κοινωνία συνολικά μέσα από το πρόγραμμα που πραγματοποιεί το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο.

Στον Επιβατικό Σταθμό Λιμένος Λαυρίου με θέα στο πέλαγος, τη Μακρόνησο αλλά και την ιστορική σιδερένια Γαλλική Σκάλα, μικροί και μεγάλοι έχετε την ευκαιρία να βιώσετε την καθημερινότητα του λιμανιού.

Να παρατηρήσετε το χώρο και τα υλικά που διακινούνται, να ανακαλύψετε τα επαγγέλματα που εμπλέκονται στη λειτουργία του αλλά και πώς συνδέεται με αυτοκινητοδρόμους ή σιδηροδρόμους ώστε να φτάσουν τα εμπορεύματα στον καταναλωτή, να μάθετε για το ρόλο της θάλασσας στο παρελθόν στο εμπόριο, τον τουρισμό, την αλιεία και να εντοπίσετε διαφορές ανάμεσα στο τότε και στο τώρα.

Ανάλογα με την ηλικία τους τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, να φτιάξουν το δικό τους… ναυτικό φυλλάδιο και τη θαλασσινή τους πορεία, να μάθουν να δημιουργούν ναυτικούς κόμπους (καντηλίτσες και ψαλιδιές, οκτάρια και ποδόδεσμους) αλλά και τα δικαιώματά τους ως επιβάτες.

Πληροφορίες-κρατήσεις στα 2292025575, 2292069178/9, bbem@otenet.gr και www.bbem.edu.gr.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.