Φτιάξε έναν οδηγό επίσκεψης για το ακρωτήριο Σουνίου

Το σαββατιάτικο οικογενειακό μπάνιο στο Σούνιο μπορεί να γίνει και ευχάριστο εκπαιδευτικό παιχνίδι. Πώς; Τσεκάρετε το πρόγραμμα που οργανώνουν το Παιδικό και το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο στις 18/7.

Φτιάξε έναν οδηγό επίσκεψης για το ακρωτήριο Σουνίου

Ακούς Σούνιο και το μυαλό σου τρέχει στο ναό του Ποσειδώνα, άντε και στον μύθο του Αιγέα; Το ακρωτήριο του Σουνίου, η νότια απόληξη της Αττικής υπήρξε από τα αρχαία χρόνια σημαντικό στρατηγικό σημείο. Από εκεί, η πόλη - κράτος των Αθηνών έλεγχε το θαλάσσιο πέρασμα προς το Αιγαίο και τον Πειραιά, καθώς και τη χερσόνησο της Λαυρεωτικής, με τα πλούσια μεταλλεία αργύρου.

Το Σάββατο 18/7 λοιπόν η κλασική οικογενειακή εκδρομή για μπάνιο στα πέριξ μπορεί να έχει και επιπλέον μπόνους, μια διασκεδαστική εκπαιδευτική επίσκεψη στον ατμοσφαιρικό αρχαιολογικό χώρο.

Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο, προσκαλεί τα παιδιά ηλικίας 6-12 ετών με τους γονείς τους (στις 11 π.μ.-1 μ.μ.) να ανακαλύψουν τη «σημασία του Ακρωτηρίου του Σουνίου».

Μέσα από το ομώνυμο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα έχετε την ευκαιρία να μάθετε για το ακρωτήριο και την περιοχή, να γνωρίσετε καλύτερα τον περίφημο αρχαίο ναό και τη σημασία του φτιάχνοντας παράλληλα έναν οδηγό επίσκεψης, για τους ενδιαφερόμενους περιηγητές του.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα (απαραιτήτως με κράτηση) κοστίζει € 6 ευρώ το άτομο (για τους ενήλικες προστίθεται η τιμή εισιτηρίου € 4 για την είσοδό τους στο ναό του Ποσειδώνα) και € 5 για αδέρφια. Η συνάντηση της ομάδας θα γίνει στο φυλάκιο έκδοσης εισιτηρίων στις 10.45 π.μ. Για πληροφορίες: 2292025575, Δευτέρα έως Παρασκευή 8 π.μ.-4 μ.μ.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Παιδί

Η θεατρική ομάδα Μικρός Νότος ολοκληρώνει τις παραστάσεις του για φέτος

Οι "Αισωπομαχίες" και ο "Ο Ραφτάκος των λέξεων" συνεχίζονται για μερικές παραστάσεις ακόμα.

Μην νιώθεις ενοχές όταν το παιδί σου βαριέται, μάθε γιατί

Η πλήξη διδάσκει στα παιδιά τη ζωή αλλά και βοηθά στην αυτορρύθμιση.

Το πρώτο άγχος αποχωρισμού που αντιμετωπίζουν τα βρέφη

Τα βρέφη στην ηλικία των 8-10 μηνών ανησυχούν πολύ όταν ένας γονιός φεύγει από το δωμάτιο, πως αντιδρούν;

Η κατασκήνωση του Eλληνικού Kόσμου θα αλλάξει το καλοκαίρι των παιδιών

Η εναλλακτική θερινή κατασκήνωση του Ελληνικού Κόσμου επιστρέφει για ακόμα ένα καλοκαίρι, προσφέροντας ψυχαγωγία και πολύ παιχνίδι.

"Ο πιθαράς και ο άρχοντας" μυεί τα παιδιά στη νεότερη κεραμική της Κρήτης

Ένα παραμύθι για την ιστορία της νεότερης κεραμικής στην Κρήτη διηγείται η κεραμίστρια Θαλασσινή Μπράτσου στη νέα έκδοση του Κέντρου Μελέτης Νεώτερης Κεραμεικής.

"Ο Μάγκας" σε μια παράσταση που βοηθά τα αδέσποτα

Η ιστορία της Πηνελόπης Δέλτα θα παρουσιαστεί στη Νίκαια παρουσία της οργάνωσης "Φοβισμένα Αδεσποτάκια". Στον χώρο θα γίνει συλλογή απαραίτητων ειδών για τη λειτουργία του καταφυγίου της ομάδας.