Ιωσήφ Πρωϊμάκης

Ιωσήφ Πρωϊμάκης

Ο Ιωσήφ Πρωϊμάκης ξεκίνησε να γράφει από τα late '90s παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο, τότε που το internet ήτανε μια θάλασσα γιομάτη με λογής παράξενα φυτά σαν το Cine.gr, τις σελίδες του οποίου γέμιζε με κριτικές και κείμενα για το σινεμά. Έκτοτε, ίδρυσε το Movies for the Masses κι έμπλεξε με παρέες όπως αυτές του Κόσμου του DVD, της FAQ, της LiFO, της Athens Voice, του Ταχυδρόμου, του Popaganda.gr, του Cineuropa.org, του Best Radio 92.6, και του Man of Status, καλύπτοντας όλη τη γκάμα ρόλων από το τελευταίο βιολί μέχρι τον διευθυντή ορχήστρας. Συνεχίζει να βλέπει πολύ περισσότερες ταινιές απ' όσες είναι καλό για την υγεία του, προτιμά όμως να τις πετυχαίνει στην αγνή συνθήκη των κινηματογραφικών φεστιβάλ, όπου συνδυάζει ιδανικά το ρομάντσο του σινεμά με την αγάπη του για τα ταξίδια, αλλά και την έλξη του προς τα πολλά μαγικά πρόσωπα της νύχτας και των αηδονιών της. Κι αν υπάρχει κάτι που τού αρέσει περισσότερο απ’ το να τα κάνει όλα αυτά, είναι το να γράφει και να μιλάει ακατάπαυστα γι’ αυτά.

Τρι, 19 Νοε 2024

To The Zillers Pastry Bar υποδέχεται το βερολινέζικο CODA (2*)

O αναγνωρισμένος Pastry Chef René Frank, ιδιοκτήτης του βραβευμένου με 2 αστέρια Michelin dessert εστιατορίου CODA, έρχεται από το Βερολίνο στην Αθήνα στις 25 Νοεμβρίου, για μία δημιουργική συνέργεια με το The Zillers Pastry Bar και τον Pastry Chef George Platinos.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Τετ, 13 Νοε 2024

Στο "Ιώδιο" της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη απολαύσαμε κοσμοπολίτικη ψαροφαγία με δημιουργικό touch

Βρεθήκαμε στο talk of the town νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη κι εντυπωσιαστήκαμε όχι μόνο από τον ατμοσφαιρικό και κεφάτο, εξωστρεφή χώρο, αλλά και από την κουζίνα της πολυβραβευμένης σεφ, που στροφάρει δυνατά πριν κλείσει καλά - καλά εβδομάδα λειτουργίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Δευ, 11 Νοε 2024

Πώς θα έμοιαζε ένα παγωτό για αστέρι Michelin;

Θα ήταν σίγουρα πολύ… minimal θα μπορούσε να πει κανείς, τουλάχιστον κρίνοντας από το όνομα του πρώτου και μοναδικού στο κόσμο "παγωτατζίδικου" με 1* Michelin.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Τετ, 06 Νοε 2024

Ο Άσωτος μας έδωσε γεύση μερακλίδικης μπιστρονομίας

Δοκιμάσαμε το νέο καλοφαγικό στέκι στα άτυπα εγκαίνιά του και σημειώσαμε πειραγμένα ελληνικά κλασικά και πρώτες ύλες επιλεγμένες με επιμέλεια, που θα μας κάνουν να επιστρέφουμε ξανά και ξανά στην "αγύρτικη" κουζίνα του σεφ Μιχάλη Μερζένη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Παρ, 01 Νοε 2024

Μυρίζει... Ιώdio στο Κολωνάκι: Έρχεται το νέο εστιατόριο της Γεωργιάννας Χιλιαδάκη

Το εστιατόριο θαλασσινών με δημιουργικό flair και έμφαση στην πρώτη ύλη, που ανοίγει τις πόρτες του στις 4 Νοεμβρίου, θα είναι το πρώτο γευστικό στίγμα της σύμπραξης της πολυβραβευμένης Γεωργιάννας Χιλιαδάκη με τις Ερασμία Μπαλάσκα και Δανάη Βορίδου, άλλως γνωστές και ως "Charlie’s Angels".

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Πεμ, 31 Οκτ 2024

Milos Estiatorio

Με την κορυφαία πρώτη ύλη ως άγιο γαστρονομικό του δισκοπότηρο, το "Milos Estiatorio" παραμένει εμβληματικό ρεστοράν ψαριού στην πόλη, χρειάζεται όμως ακόνισμα στην εστιατορική εμπειρία που προσφέρει, για να παραμείνει στον αφρό της όλο και πιο απαιτητικής καλοφαγικής σκηνής της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Σαβ, 26 Οκτ 2024

Βουκάκρατο και Τίφφανυ’ς: Εκεί που τρώει η Θεσσαλονίκη τώρα

Δυο νέα γαστρονομικά στέκια έχουν αναζωπυρώσει το εστιατορικό ενδιαφέρον στο κέντρο της πόλης, το καθένα με δική του άποψη κι αισθητική, αλλά αμφότερα μιξάροντας bistronomy λογική και value for money οινοφιλία, σε πακέτο μοντέρνο και άκρως φιλικό προς το χρήστη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Παρ, 25 Οκτ 2024

World Pasta Day: Οι καλύτερες μακαρονάδες που δοκιμάσαμε τελευταία

Οι δημοσιογράφοι γεύσης του 'α' είναι (και) μακαρονάδες, τι να κάνουν;

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΗΜΗΤΡΗς ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟς
Πεμ, 17 Οκτ 2024

Τα κατσαρολάδικα του Κολωνακίου: πού τρώμε μαγειρευτά στην posh γειτονιά του Κέντρου;

Προπύργιο της αστικής Αθήνας, γειτονιά μοντέρνα, οικεία και κλασική ταυτόχρονα, ανάμεσα σε μοδάτα μαγαζιά και αιχμηρά concepts το Κολωνάκι φιλοξενεί και μερικά από τα πιο ιστορικά μαγέρικα της πόλης, που επί σειρά δεκαετιών βάζουν καθημερινά την κατσαρόλα στη φωτιά σκορπώντας αρώματα αληθινού φαγητού στη γειτονιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Πεμ, 17 Οκτ 2024

Ντύλαν

Μικρός χώρος, μικρό μενού, αλλά μεγάλη όρεξη για πειραματισμούς και πιάτα με ανοιχτόκαρδη προσωπικότητα, συνθέτουν την ταυτότητα του "Ντύλαν", ενός κυψελιώτικου ρεστό με μητροπολιτικό πρόσημο, φιλικές τιμές και fine comfort συνταγές, που σε κάνει να ζηλέψεις όσους έχουν στη γειτονιά τους και την καθημερινότητά τους τα al fresco τραπεζάκια και την cosy μπάρα του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
Πεμ, 10 Οκτ 2024

Sense

Με έμπνευση από τα Ελευσίνια Μυστήρια, ο σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος ψηλαφεί γαστρονομικά την έννοια της μύησης, στην αχλή ενός θεαματικού, μυσταγωγικού πανοράματος που ξεκινά από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και απλώνεται μέχρι την Πύλη του Αδριανού.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς