Ξενοδοχεία - προορισμός για το Πάσχα

Family, design ή resorts, είτε εκτός είτε εντός Αθηνών, τα ξενοδοχεία που ακολουθούν προσφέρουν το ιδανικό... κρησφύγετο, όχι απαραίτητα από την πόλη, αλλά σίγουρα από τη ρουτίνα της.

Ξενοδοχεία - προορισμός για το Πάσχα

Oποιες κι αν είναι οι διαθέσεις του καιρού, η Μεγάλη Εβδομάδα είναι μια περίοδος που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε απόδραση από την πόλη ή έστω από την τριβή της καθημερινότητας. Είτε είναι οι Μπότηδες που σπάνε στη Σπινιάδα, είτε οι έφιππες αβγομαχίες της Χαλκιδικής, είτε οι δοξολογίες της Ανάστασης στα ατμοσφαιρικά μοναστήρια των Σπετσών που θα σας κεντρίσουν το ενδιαφέρον, το Πάσχα στην περιφέρεια είναι γεμάτο εικόνες, παραδόσεις και γιορτές μοναδικές αλλά και γεύσεις που ανοίγουν μια βεντάλια νόστιμων εθίμων, πλεγμένη με αρώματα από τις βενετσιάνικες φογάτσες του Ιονίου μέχρι τα σουβλιά της Ρούμελης και τις λαμπρόπιτες της Κω.

Σε πιο off radar επιλογές, η Κυλλήνη και η Μαγνησία μας καλούν για μια πρώτη επαφή με ένα τοπίο θαλασσινό, που περιμένει να βάψει στα χρώματά του το καλοκαίρι μας, ο Παρνασσός στέκει αγέρωχος για να μας βυθίσει στο καταπράσινο βουκολικό του τοπίο, η Θεσσαλονίκη βάφεται στα χρώματα της άνοιξης και μας καλεί για city break αξιώσεων, ενώ ακόμη κι εντός των τειχών οι Επιτάφιοι δίνουν στην Αθήνα χρώμα μοναδικό, ενώ τα λαμπριάτικα έθιμα συνδέουν τους κατοίκους των γειτονιών με την ιδιαίτερη πατρίδα τους και κρατούν ζωντανό το μίτο μιας παράδοσης που ενώνει την Ελλάδα σε ένα πλέγμα εθίμων αδιάρρηκτο και ολότελα κατανυκτικό.

Ξενοδοχεία - προορισμός για το Πάσχα - εικόνα 1

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός που θα μας μαγέψει, μερικά από τα καλύτερα ξενοδοχεία της χώρας μας περιμένουν να μας προσφέρουν εμπειρίες διαμονής που θα γεμίσουν τις αποδράσεις με στιγμές ευεξίας και χαλάρωσης. Είτε αφεθούμε στα έμπειρα χέρια οργανωμένων resorts, που θα φροντίσουν και την παραμικρή λεπτομέρεια για λογαριασμό μας, είτε κινηθούμε προς επιλογές υψηλής αισθητικής και βραβευμένης γαστρονομίας, είτε οι σειρήνες της άνοιξης μας τραβήξουν σε καταλύματα με οικογενειακή ζεστασιά και tailor-made οικειότητα, οι επιλογές που συγκεντρώσαμε στο αφιέρωμά μας στα ξενοδοχεία του Πάσχα συνθέτουν την πλουραλιστική εικόνα του πασχαλινού μας χάρτη και τον γεμίζουν με μυρωδιές και γεύσεις αλλά και μοναδικά πασχαλινά στιγμιότυπα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Travel

Skiathos Palace Hotel: Το εμβληματικό ξενοδοχείο με την ομηρική φιλοξενία

Σε μια από τις ωραιότερες παραλίες της Ευρώπης, ορθώνεται αγέρωχο το Skiathos Palace για πάνω από 50 χρόνια.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
16/07/2024

Navarino Challenge 2024: Αθλητικός Τουρισμός και Ευεξία στην Costa Navarino

Το Navarino Challenge επιστρέφει για 12η χρονιά από τις 18-20 Οκτωβρίου 2024 στην Costa Navarino και την Πύλο, με πάνω από 55 δράσεις για όλες τις ηλικίες. Με το μήνυμα "ο αθλητισμός ενώνει", το event θα προσφέρει μοναδικές εμπειρίες αθλητικού τουρισμού και ευεξίας.

Τουρισμός: η Μύκονος σε πτώση, η Σαντορίνη αντέχει, η Ρόδος απογειώνεται

Η Μύκονος σημειώνει πτώση επιβατικής κίνησης, ενώ η Σαντορίνη σταθεροποιείται και η Ρόδος εκτοξεύεται, καταγράφοντας εντυπωσιακή άνοδο σύμφωνα με τη Fraport.

"Castello Infinity Suites": Ιδανικό μέρος για άνεση και χαλάρωση στο ιστορικό ψαροχώρι της Αγίας Πελαγίας

Το "Castello Infinity Suites" φέρνει ένα νέο επίπεδο κομψότητας και πολυτέλειας, προσφέροντας έναν όμορφο, άνετο και κομψό χώρο όπου φροντίζουν αποκλειστικά τους επισκέπτες.

"YeeOn": Ζούμε το Γύθειο αλλιώς σε ένα ολοκαίνουριο living-well boutique hotel

Το τετράστερο "YeeOn" φέρνει στο κέντρο της πόλης και της εμπειρίας των φιλοξενούμενών του την άνεση, την ευεξία, την ευζωία και τη χαλάρωση.

Μία art απόδραση στην Ύδρα

Επισκεφθήκαμε το νησί του Αργοσαρωνικού με αφορμή τα εγκαίνια της νέας έκθεσης του Ιδρύματος ΔΕΣΤΕ με έργα του Τζορτζ Κόντο και βρήκαμε την αφορμή για ένα μίνι πολιτιστικό τουρ (με τα πόδια!).

5η Γιορτή Βουνού και Κτηνοτροφίας Χίου: Ενα σαββατοκύριακο γεμάτο παραδόσεις και πολιτισμό

Ανακαλύπτοντας τη μαγεία της Χίου μέσα από την πολυδιάστατη εμπειρία της γιορτής του βουνού.