To "Mama Tierra" το γνωρίσαμε στην Ακαδημίας 84, όπου στον λιτό, σκανδιναβικών γραμμών χώρο του, μιξάρει ανατολίτικες γεύσεις και λατινοαμερικανικές αναφορές με signature μαμαδίστικα πιάτα, όπως ο χορτοφαγικός μουσακάς με μαύρα φασόλια και μπεσαμέλ από γάλα καρύδας και τα φουρνιστά σουτζουκάκια μελιτζάνας με μπαχαρικά. Πριν από λίγες ημέρες απέκτησε και ένα ολοκαίνουργιο αδερφάκι με όνομα "Mama Tierra Acropolis" στην Χατζηχρήστου 29, όπου πρωταγωνιστούν το vegan street food και ο μικρός κατάλογος. Στο χέρι ή στα λίγα stools του μαγαζιού, θα απολαύσετε σουβλάκι με γύρο από μανιτάρια πλευρώτους, είτε ελληνικό με χειροποίητο τζατζίκι είτε ινδικό με δροσερή σως γιαουρτιού raita, τυλιχτό φαλάφελ ή μερίδα και burgers με Beyond meat μπιφτέκι, σε μαύρο ψωμί ενεργού άνθρακα, που σερβίρεται και σε μερίδα με φρέσκες τηγανητές πατάτες και σπιτική μαγιονέζα.
Tip: Κλείστε το γεύμα σας με τον πιο γλυκό τρόπο, με το πλούσιο fudge σοκολάτας με βιολογικό αλεύρι καρύδας, βιολογική ζάχαρη καρύδας και λιναρόσπορο, που σερβίρεται και στα δύο "Mama Tierra".